![]() |
PirateBay sudjenje - presuda!
ne znam da li pratite sudjenje momcima iz Svedske koji su osnovali PirateBay, sharing web site....elem, svi su ih tuzili, i sud ih osudio na po 1 godinu zatvora i da plate odstetu od ?3 miliona...
Oni ce sad da se zale....naravno. Juce - prekjuce u Svedskoj (koja ima jajjacu internet populaciju) izglasan novi zakon po kome imaju pravo da identifikuju kompjutere / adrese i ljude koji rade ilegalni dowload ili sharing.. Odmah je palo koriscenje interneta u Svedskoj za 40% !!!!! Firme koje zive od interneta su se naravno zabrinule.... ludilo |
Re: PirateBay sudjenje - presuda!
mene mnogo vise brine sledeca stvar
Quote:
|
ovo sa svedima sam pratio i bas sam se iznenadio kada su im presudili... jer na taj nacin trebali bi onda da osude sve pretrazivajuce stranice (google recimo) i cak je i dokazano da ljudi kada traze piratski sadrzaj u vecini slucajeva to cine prvo preko google-a... to moze da bude slucaj da se smiri nakon ove presude a moze i da eskalira pa da redom poobaraju prvo sve torrent sajtove i tuze njihove vlasnike (i naravno dobiju) i onda se nastave dalje - ka samom korisniku...
momci iz pirate bay-a po zakonu nisu nista krivi jer na svojim serverima nisu imali inkriminisuci sadrzaj ali eto opet su im presudili... znaci obruch se polako steze. nastavak je ovaj blackout europe... |
To je zbog toga sto sam ja konacno dobio ADSL.
P.S. Sve je ustvari pocelo sa prodajom prvog CD rezacha. |
treba ukinuti net
|
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/A2XPiqhN_Ns&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/A2XPiqhN_Ns&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
|
Quote:
|
zele sve da kontrolisu, a na zalost i sve im uspeva, kakav narod takav svet.
bice svi chipovani roboti! |
Quote:
ali mozemo praviti dobre zurke! nema vise oglasa po netu, nego plakati i po prozorima:D |
jasno da ce biti tako nesto. internet je zaista postao osmo svjetsko cudo, sva je pamet tu :grin: ali tesko da postoji sansa da se UGASI skoro 200 MILIONA sajtova!!!!!!!! nece to tek tako lako moci da se desi... vjerovatno ce doci do neke podjele na velike i na male ali tesko da ce biti nesto tako drasticno. na kraju krajeva toliko nam je dosadno u zivotu da smo poceli izmisljati svakakve price i crne planove o buducnosti da vec to malo prelazi u histeriju... koliko puta je predvidjano pa nista. mozda je to sad malo veca histerija jer zahvata vise ljudi :wink:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:03 PM. |