Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Pravopis i gramatika.... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24459)

analog 25-09-2008 11:31 PM

Re: ***low End Theory***

OT:
Mala ispravka, vidim da se često koristi termin frekventni umesto frekvencijski. frekventan mo?e da se koristi za npr. saobraćaj..

Ne popujem, samo napominjem, mozda je nekome stalo..

pozz

EDIT
Poruke o gramatici i pravopisu su pomerene iz threada "***low End Theory***"

/EDIT

idekius 26-09-2008 03:19 AM

Quote:

Originally Posted by analog (Post 218089)
OT:
Mala ispravka, vidim da se često koristi termin frekventni umesto frekvencijski. frekventan može da se koristi za npr. saobraćaj..

pozz

Dobijam izlive besa kada me neki klijent pita: "Kada cemo da remixujemo pesmu". Valjda im rec remix lepse zvuchi nego rech mix, iako znachi nesto drugo. :rolleyes:

Izvinjavam se zbog O.T.

HeatMan 26-09-2008 03:40 AM

pa da. realno, REinstall znachi ponovo instalirati.. npr.. remix je ponovo smixati.. samo shto je to ustaljena rech za naknadnu obradu neke pesme.. remix by dj zuluf itd..

i meni malo bzvz sve to

RetroMan 26-09-2008 12:13 PM

Quote:

frekventan mo?e da se koristi za npr. saobraćaj..

E je, ja mislio da moja ulica ima veoma malu frekvenciju saobracaja, al' mozda je u pitanju samo pravopisna greska.

RM

Arthur 26-09-2008 02:46 PM

znam šta je analog mislio ali je loše objasnio - ljudi često kažu da neka pesma ili materijal nije frekventno ispravna, ili lepa. A to bi značilo da nije često ispravna, što je greška. Trebalo bi reći i razlikovati izraze frekventno (često) i frekvencijski (vezano da frekvencije )

RetroMan 26-09-2008 04:21 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 218142)
znam ?ta je analog mislio

Jasno je meni sta je on mislio, ali...
Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 218142)
Trebalo bi reći i razlikovati izraze frekventno (često) i frekvencijski (vezano da frekvencije )

Ista rec je u pitanju (frekvencija) i u saobracaju i u muzici, pa zasto bi onda izvedena rec, u jednom slucaju mogla da se koristi, a u drugom ne? A i znacenje je isto, posto je frekvencija = ucestalost (na nasem jeziku). Meni je prirodnije da kazem frekventni opseg, nego frekvencijski opseg - mnogo rogobatno zvuci, a tek kad bi se koristila rec ucestalost, kako bi tek to izgledalo, nesmem ni da pomislim. :)

RM

Max 26-09-2008 09:17 PM

Quote:

OT:
Mala ispravka, vidim da se često koristi termin frekventni umesto frekvencijski. frekventan mo?e da se koristi za npr. saobraćaj..

pozz

Nisi u pravu ... i frekventno i frekvencijski se odnosi na ucestalost .... tako da je sve jedno

Pozdrav

Max 26-09-2008 09:19 PM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 218157)
A i znacenje je isto, posto je frekvencija = ucestalost (na nasem jeziku).
RM

.... evo i ti reche ( a ja ne procitah :D )

Neke stvari su zaista cudne .... npr , mnozina od UVO je pravilno USHESA ( znam i ja jos uvek ne verujem ) jer se USHI odnosi na biljne vashi ( ushi )

Pozdrav

HeatMan 26-09-2008 11:00 PM

:? WTF? aj cirilicom?

ushesa?

shta?

hahahhahhaa?

zajebavsh

Max 26-09-2008 11:02 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 218178)
:? WTF? aj cirilicom?

ushesa?

shta?

hahahhahhaa?

zajebavsh

Ma jok .... neka riba koja se bavi time mi pojasnjavala ( tako da ne kazem ja nego ona ) .... pa po nekim pravilima se mnozina od konja kaze konjovi ..... :banghead:

Ali mislim da je to jednako iluzorno kao kad se matematicki preko sin i cos dokazuje da je 2 + 2 = 5 .....

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 06:56 PM.