![]() |
Sae institut u engleskoj
evo, prva stvar zbog koje sam otvorio temu je:
http://www.sae.edu/display_image.php?media_id=198 tapco s8 monitori kojih se odrichem vec neko vreme.. :? to me nasmejalo.. al ajd sad kao, malo ozbiljnosti.. shta vi mislite o ovom fakultetu i diplomi koju dobijate po zavrshetku istog? moje lichno mishljenje je da ce pojedinac proci isto kako bi proshao i na BK akademiji.. znachi, prolazna ocena (ako ne i jacha) i diploma.. samo shto sa BK diplomom mogu da palim bube po stanu, a sa SAE mislim da cu biti malko priznatiji.. sad, interesuje me pre svega DaBear shta ima da kaze na ovo sve.. poshto je ipak najblizi tom sae institutu (fizichki).. pa ako bi mogao da podelish sa nama par rechi o tome.. i koliko bi ti ta diploma, zapravo, znachila.. hvala puno i pozdrav.. Sale |
Re: Sae institut u engleskoj
mrak studio!
|
Quote:
pa pricalo se o ovome punooo, i to ne tako davno !! U dve reci - Prevara! (uff..jedna rec!) Priznatiji ...od koga?? te diplome (ako radis muziku, pop. rap. house..sta bilo) nicemu ne vrede! Ako trazis posao na nekoj TV stanici ili Radiju, onda MOOOZDA vredi nesto malo..ali ja se nebi oslanjao i trosio pare zbog toga. |
Iako sam Pariski djak, osecam se prozvanim.
Misljenje koje iznosim je moje licno i ne obavezuje nikoga osim mene. Skole ma koje struke po default su PREVARA s time sto neke pruzaju mogucnost onima koji to zele da nauce (bar po opremi koju imaju). Prckam po studijima i live sigurno poslednjih 15 godina i kako kazu prilicno uspesno, ali za konzolu velikog studija sam seo tek pre 4-5 godina kad sam odlucio da ponovo zagrejem skolsku stolicu (do ted sam ih video samo kao muzicar) Mogao sam sigurno jos pre 20tak godina da se ubacim u pricu volontirajuci u ArTon studiju u rakovici kod "cika Ace", ali jbga, propustene sanse se nevracaju. Pored relativno prgavog mentaliteta, nisam neko ko ce bilo koga da "moli" kako bi se motao po studiju. Za mene licno ovo je najjednostavniji nacin da se poblize upoznam sa nacinom rada na NEVE-u, SSL-u i uposlednje vreme ICON-u (sto je siguran sam za 90% foruma SF). Ono sto mi je bilo cisto bacanje para je deo studija dok se ne stigne u poslednjih 6 meseci. Rad na mackie1604, behringer EURODESC i slicnim, ali kapiram, za one koji nisu ranije radili to je bio nacin da nauce neke osnovne metode rada. I sam sam vido masu stvari gde sam ranije gresio i provalio da se mnoge stvari mogu uraditi mnogo jednostavnije nego sto sam to ranije radio. Kako god bilo, SAE je ipak jedna od jacih skola u svetu, ali niko nemoze uciti nekog na silu. Jednostavno, neki ne zele da nauce, dok drugi jednostavno nemaju priliku. Sad, da li je to vredno vise k?... Kad se ima moze i da se trosi, kad se nema...jbga za duplo manje para moze da se formira home studio i uci na greskama. Ono sto je veliki + u ovakvim skolama je insistiranje na nalazenju "uzroka" za svaki problem i sticanje refleksa za pronalazenje najjednostavnijeg i najbrzeg resenja. Teoretska osnova je jaka, ali nema nikakvog znacaja bez prakticne primene. Diploma kao parce papira ni ovde neznaci da se poznaje posao. To je jedino dokaz da je neko imao priliku da nauci. Moze omoguciti priliku da se radi, ali nista vise od toga. Za velike poslove jedino sto se gleda je CV, gde si radio, s kim, na kakvim projektima i naravno preporuke od nekadasnjih klijenata. Put do uspeha u ovom poslu nevodi preko rada u nekom studiju za gazdu, jer cak i da ste vrhunski tonac, krediti idu gazdi studija, a vi ste samo radnik. Po meni, (a i sam tako radim) treba se drzati samostalnih projekata, eventualno zakupiti studio za snimanje i obezbediti uslove za mix kod sebe. Ako projekat prodje, bice i posla. |
lepo kaze covek !
poslova za koje SAE diploma moze da pomogne, bar u Engleskoj mozda ima 10-ak max godisnje...na nekoliko hiljada studenata koj zavrse te skole!! |
Ima tu vise poslova, ali kod svih je zajednicko jedno
Prva greska=zuti karton Druga greska=crveni:rotfl: veci faul kao npr neukljuceni mic na vaznijem snimanju (nesnimljen take)= crveni + zabrana igranja (to je ono sto se pre neku godinu desilo bas jednom SAEovcu, a i sami znate da nije tesko da se podvuce tako nesto, pogotovo sto je posao inzinjera da vodi racuna o tome, a ne asistenta):banghead: |
SAE ili ne, neukljucen mikrofon na snimanju i propusten take zbog njega, je krvavo crveni karton u bilo kojem slucaju...
|
^to mi se redovno deshava, da sam zaboravio da upalim neshto u lancu.. al dobro, taman da se raspeva vokal da ne moram da ga slusham..
hvala bear-u i bokiju.. isto to sam i mislio.. (iako je par ljudi probalo da me razuveri) a poshto ne nameravam da se bavim radijskim i tv zvukom, preostaje mi da sanjam o berkliju dok ne umrem.. :) pozdrav (i moze slobodno kljuch na temu) |
Quote:
Da, ali nema istu tezinu. Kad imas klinca iz kraja za asistenta & segrta neces mu u toj meri zameriti kao nekom ko je dosao sa nekim zvanjem. Sa druge strane, nije li uobicajeni check-list da se provere sve konekcije. Asistent treba da nahrani svinje i nista da nedira. Mislim da je ovde bila prica o zrtvenom janjetu. Taman dobro selo da se svali krivica na nekog ko je vec obucen da radi posao, a samim tim sacuva ugled studija. Krajnji ishod je - Diploma mozda moze da ti odskrine vrata, ali moze jos brze da ih otvori kad izleces napolje. Video sam da se pominje Berkli u kontestu skole. Mislim da nema neke razlike, bar sto se tice audio inzinjera. Berkli svoju prestiznost duguje izuzetno kvalitetnoj muzickoj skoli, a na nivou snimacko-mikserskog skolovanja ne odskace nipocemu. Uostalom, SAE je pre kratkog vremena postala vlasnik AMS-NEVE-a sto ipak ima neku tezinu. Ah, da, moze kljuc |
i koja je onda preporuka? bar zbog diplome? ako nema shta da se nauchi tamo.. :)
mislim, siguran sam da ce jedinka nauchiti neshto ako zeli, i to sigurno vishe nego na bk ali ono.. shta preporuchujete vi onda? |
All times are GMT +1. The time now is 08:57 PM. |