![]() |
Koj moj?
.. Akusticna gitara Stagg - direktno kablom ubodena u FF800, cuje se 50hz brum od struje, i neki visoko sisteci kurton. Gitarista koji svira, ako se uhvati za metalni jack od kabla, sve nestaje, ali tako ne moze da svira. Nije previse glasno, ali jadno mi je akustaru sakatiti. Slican slucaj sam imao pre godinu dana u istoj prostoriji, Bass gitara pasivna, preko pojacala linijski sprovedena u RME 9632.. Nemam CRT monitora, nije svetlo, izgleda da nema spoljnih uticaja.
|
Re: Koj moj?
uzemljenje? a mozda imash neki trafo u blizini ff-a? probaj da poubadash sve sprave u neki "ispravljach struje" i pomeri kartu na drugo mesto.. ustvari, kad bolje razmislim jel isti kabl koji u pitanju? mislim na ove dve situacije.. hahah.. probaj od najglupljeg do ono.. shta ti ja znam.. do josh glupljeg.. ja bih drzao gitaristi jack dok ne zavrshi svirku.. toliko sam lenj..
a i realno, najisplatljivije reshenje.. uposli nekoga.. :) sad tek kapiram poentu asistenta.. :D |
citaj bre ! :) sve trafoe sam ispogasavao, a kabl ne mogu ja da drzim, jer zujanje nestaje samo kad onaj koji svira drzi jack. I nije isti kabl, razliciti su u pitanju. i da, probao sam sva najgluplja resenja.
|
Quote:
|
[quote=Arthur;197960].. Akusticna gitara Stagg...
Bojim se da je tu sve receno...Bolje je usnimi mikrofonom, jer piezo magneti na tim gitarama su jako losi i kad ne zuje. |
zapravo zvuk je jako pristojan, topao, i prezentan.. al izgleda da joj nesto otislo k vragu
|
Sad sam se sjetio!
http://synergy-emusic.com/petergabri...pg4/pg4pix.htm drugi red, desna slika, citaj! |
Arthure, mislim da je problem sa masom na gitari. Pokusajte sa nekom drugom gitarom. Mozda je teze pronaci drugu gitaru, ali je resenje lakse od svih ostalih budzeracija.
|
auf bre gorane, sad jos da ih izuvam :D znaci, prakticno, uzemljiti coveka?
|
Ili kontakt na gitari, masa na gitari ili spoj izmedju jacka i samog kabla, razlemio se ili tome slicno, probaj zameniti kabal:) ..Ja glasam za ovo trece:)
P.S. Mozda bi mogao da pogledas i ulaz u FF:) |
All times are GMT +1. The time now is 06:07 PM. |