![]() |
emu routing & delay compensation
hocu da povezem externi reverb procesor preko spdifa ..
kako da rutiram to u emu patch mixeru? kako da napravim send i return? da li neko koristi takvu vezu sa emu kartom?? pomagajte :cry: |
Re: emu routing problem?
Pa imas u setupu Nuenda, mislim da je u VST devices stavku external effects. Tu dodijelis in i out da ti budu spdif, poslije ti se pojavi na insertu od kanala plugin external plugin, i to ti je to.
|
Quote:
|
pa trebalo bi,koliko ja kontam emu-ov routing,da otvoris novi channel strip(otvoris EMU dsp mixer),pa u nekom od postojecih ch.stripova kliknes desnim tasterom i izaberes opciju "append new strip",pa ce ti se izmedju ostalih ponuditi i opcija spdif koju treba da odaberes.pa kad ti se otvori taj novi spdif channel strip, onda u prvom od tih horizontalnih polja opet desni taster,pa insert peak meter,a u drugo horizont.polje desni klik pa insert send(output to ASIO/WAVE or physical out) i izaberi neki od ponudjenih,npr.host asio in 5/6.ja konkretno nisam jos radio sa digitalnim inputom na karticu,ali imam u planu vrlo skoro test sa jednim focusrite-ovim preampom koji ima i digitalni izlaz,a to,koliko shvatam tebi i treba-link izmedju digitalnog ulaza zvucne i digit.izlaza spoljnjeg fx procesora. probaj ovako kao sto sam napisao,nema sta da se zezne,dok se Oggy ne pojavi,on je ionako specijalista za E-MU(a i za neotkrivene zenske talente):wink:
pozdrav |
Quote:
prosto ne mogu da se snadjem da mi proradi ovo .. |
uh,kapiram potpuno.treba ti dvosmerna komunikacija,a ne da ti reverb bude jedino i samo insert,vec da mozes snimljeno i da sendujes u isti.ni meni to nije najjasnije.logicno bi bilo da ti oism IN opcije ponudi i OUT.a sad sam video da ima i select send output opcija(desni klik na ch.strip horizontalno polje,ali mi tek to ne ide u glavu,nudi mi kao send SPDIF,a kao return ADAT?:confused:
jedino da cimnes Oggy-ja da ne ispadnemo svi smesni,zapravo bilo bi dobro da nam svima ovde baci routing da se ne smaramo. poz.. |
3 Attachment(s)
cuo sam se sa oggyjem ali nije ni on siguran .. prosto mi ide na zivce ovaj ruting . evo kako sam povezao .. i trebalo bi da radi .. ali ne radi
|
ima li neko da je vezivao externi processor digitalno preko emua?
|
cek,cek malo,zar na ovoj drugoj slici koju si pokazao nije trebalo da se umesto asio in 1/2host rutira prema asio in 3/4host?
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:12 PM. |