Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Soba za bubanj (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20654)

OFF 10-12-2007 09:38 PM

Soba za bubanj

Postoji li u zemlji Srbiji i okolini dobra soba za snimanje bubnja? Koje su zadovoljavajuce, kakve su zapreminski, kako su tretirane...........?

Koji su studiji u svetu najpoznatiji za to....?

da malo i o tome popricamo:wink:

Max 10-12-2007 10:01 PM

Re: Soba za bubanj

Moze se na vise mesta dobiti dobar usnimak ..... ja imam srecna iskustva sa Pink studiom .....

Prostorija stvarno lepo zvuci .... mikrofoni su odlicni ..... sve ide u ssl 4000 .....

Pozdrav

OFF 10-12-2007 10:03 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 182567)
Moze se na vise mesta dobiti dobar usnimak ..... ja imam srecna iskustva sa Pink studiom .....

Prostorija stvarno lepo zvuci .... mikrofoni su odlicni ..... sve ide u ssl 4000 .....

Pozdrav

Koliki je prostor, imas li jos nekih slika osim onoga sto si postovao, sa Vasilom?

Max 10-12-2007 10:06 PM

Jbm li ga .... los sam sa dimenzijama ..... ali ima izmedju 60 - 80 m2 ....

Probacu da nadjem sliku koja vise objasnjava .....

Pozdrav

Arthur 11-12-2007 04:19 AM

pink lepo radi, barba takodje. Nisu sve sobe za bubanj u svetu simfonijskih zapremina, iako se cesto koriste upravo takve i snimaju celi bendovi paravanski odvojeni. Cak je veoma zanimljiva soba studija na BK Akademiji, nimalo naivne povrsine, solidno izlomljena.

Bitch 11-12-2007 11:40 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 182614)
pink lepo radi, barba takodje. Nisu sve sobe za bubanj u svetu simfonijskih zapremina, iako se cesto koriste upravo takve i snimaju celi bendovi paravanski odvojeni. Cak je veoma zanimljiva soba studija na BK Akademiji, nimalo naivne povrsine, solidno izlomljena.

slazem se sa Arturom.
...a tu je i studio Hammer :p:angel1: kad se zavrsi ovo snimanje moze se doci bilo koji dan i cuti, gazdin sin je drummer, pa je non stop namesten drumkit, pa da vidis sta soba moze da uradi obicnom Yamaha Stage Custom :D da ne kazem nekoj jacoj mrcini :wink:

pozz

OFF 19-12-2007 06:41 PM

Ma.... ne pitam da bih snimao, nego cu uskoro da sredjujem jednu sobu za tu namenu......pa da vidim prvo par dobrih soba, pre nego napravim jednu losu:D

Da li je izvodljivo snimiti bubanj ikako u prostoriji sa standardnom visinom plafona?:( ...... ako se tretira dobro plafon, naravno

nikad nisam snimao u sobama koje su ispod 3,5m...... ne znam da li je izvodljivo

Arthur 19-12-2007 07:44 PM

pa sad, nije sjajno, ali daleko od toga da je neupotrebljivo.

Arthur 19-12-2007 07:45 PM

eto npr, u 5ici PGPovoj, u malom gluvacu je standardnavisina plafona, pa su ljudi tamo jako cesto i uspesno snimali bubanj

OFF 19-12-2007 09:05 PM

pa kontam da mogu biti problem refleksije sa zadnje strane overheada, pogotovo ako se ide na usmereniju kapsulu, ali opet, moze da se dobro odradi tretman plafona da se to neutralise koliko- toliko..... e sad, volumen prostora...jbg

All times are GMT +1. The time now is 06:30 AM.