Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Metallica - St. Anger, vase misljenje, sta je bre ovo??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17411)

Miha Blaze 17-03-2007 02:58 AM

Metallica - St. Anger, vase misljenje, sta je bre ovo???

evo sada preslusavam taj album detaljno, i mnogo toga mi nije jasno... mislim tema mozda nije aktuelna ali zanima me vase misljenje... zasto sve zvuci onako kako zvuci... da li je mozda Bob Rock pokusao da napravi neki "boom" u svetckoj produkciji da napravi neki novi trend koji ce da slede noviji producenti... ili se jednostavno zasitio da sve radi na isti vec isprobani nacin pa se malo poigrao... ne znam... album zvuci zanimljivo ali svakako ne bih isao tim pravcem koji je Rock zacrtao... sta mislite???

poz!

Max 17-03-2007 09:50 AM

Re: Metallica - St. Anger, vase misljenje, sta je bre ovo???

Mislim da Idekius ima posebnu teoriju o ovom albumu , tako da cemo da sacekamo njegovo (opsirnije ) objasnjenje ;) :D

Pozdrav

idekius 17-03-2007 11:42 AM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 149330)
Mislim da Idekius ima posebnu teoriju o ovom albumu , tako da cemo da sacekamo njegovo (opsirnije ) objasnjenje ;) :D

Pozdrav

Jasta! :D Meni se St.Anger itekako svidja... to jeste album koji je razocharao fanove Metallice i cak su pisali peticiju protiv Bob Rocka... zato sto, po njima, to nije metal.. nije Matallica..

Inace, Bob Rock jeste malo sulud sa experimentima... jos veci trip je iskazao na Live CD-u Motley Crue.. u pesmi Kick Start My Heart... gde u pola pesme upada nesto ultra duboko, nalik na nogu... van ritma (ili, barem ja taj ritam ne kapiram)... glasnije od cele matrice :D Zato ga i volom sto je bleskast... :rolleyes: :da:

Elem... meni se St.Anger svidja.. narochito sam odvalio na onaj dobosh koji zvuchi kao sherpa ;):D... Inace, u taj album Metallice je Bob Rock uneo dosta kreacije... cak odsvirao i bass gitaru...

Tomislav 17-03-2007 11:52 AM

Koji gadan doboš... Meni su starije stvari bolje.

Inače od Metallice obožavam pjesmu One.

ProkDu 17-03-2007 02:38 PM

Quote:

zasto sve zvuci onako kako zvuci...
Zato ?to je Bob Rock producent Metallice skoro 2 decenije i samim tim 'di?e' sa bendom. Odgovor treba tra?iti u samoj situaciji (krizi) u kojoj se bend na?ao odlaskom basiste (Jason Newsted), vrhuncem u kori?ćenju droge i alkohola, kao i autorskom krizom James Hatfield-a. Te?ko je nakon zarađenih zilion dolara i svetskih turneja uzdu? i popreko, naći volje i ?elje da se nastavi sa pravljenjem muzike, a da ne spominjem da su u to vreme dobili i decu, pa su se samim tim prioriteti promenili. Sve je to majstor Bob Rock vratio na kolosek (dodu?e i menad?ment je odigrao veoma bitnu ulogu ;) psyho therapy) bacajući ih u Presidio (biv?u vojnu bazu), kao ambijent za snimanje novog albuma, podsećajući ih na njihove početke i ... itd.

Quote:

da li je mozda Bob Rock pokusao da napravi neki "boom" u svetckoj produkciji da napravi neki novi trend koji ce da slede noviji producenti...
Ne bih rekao.

Quote:

ili se jednostavno zasitio da sve radi na isti vec isprobani nacin pa se malo poigrao...
Mo?da ima i toga.

Quote:

ne znam... album zvuci zanimljivo ali svakako ne bih isao tim pravcem koji je Rock zacrtao... sta mislite???
St. Anger = Sveti Bes

Nekako mi se poklapa naslov albuma sa produkcijom na istom, zar ne?

P.S. Za re?avanje ove misterije, obavezno pogledati dokumentarac 'Some Kind of Monster'.
http://www.imdb.com/title/tt0387412/
Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=05bVykooYJ0

MD 17-03-2007 03:01 PM

Kao fana Metallice još od osamdesetih, mene album nije razočarao (većinu jest).:D
Band je prolazio kroz veliku krizu autora J.H.,(alkohol ali ne i droga kao što netko reče) i sve je to rezultiralo da čovjek napravi najemotivniji album u karijeri.

Album, pjesme i produkcija su baš onakve kakve trebaju biti da opišu njegovo psihičko stanje.

Meni je zvuk dobar jer je inovativan i buntovan. Ponekad je to potrebno, ipak je to metal, treba tu i tamo netko pokazati bunt. Kome treba još jedan ispeglan Metallica album u nizu?:)

Mislim da će dalje albumi imati normalnu produkciju, ovo je jednostavno St. Anger i tu su htjeli izazvati šok u javnosti, istaknuti se, izazvati reakciju, sebe promijeniti, reći što misle... a i uspjeli su.
Dobro, malo sam to možda idealizirao, sigurno su imali i svoju računicu sa svim tim, ipak su band koji prodaje milijune i na čiju zaradu se računa.:)

Nije to album koji slušam često, ne slušam ga skoro nikako, jedina hitoidna stvar je ST.Anger, možda Frantic...

Ali je sigurno album zbog kojeg ih još više cijenim, bar jer su pokazali muda i riskirali.;)

idekius 17-03-2007 03:18 PM

Inace, u 2007-oj bi Metallica trebalo da snimi novi CD... produkciju ce raditi Rick Rubin. Videcemo kako ce to da ispadne...

Dushan_S 17-03-2007 03:19 PM

Quote:

Originally Posted by Miha Blaze (Post 149321)
evo sada preslusavam taj album detaljno, i mnogo toga mi nije jasno... mislim tema mozda nije aktuelna ali zanima me vase misljenje... zasto sve zvuci onako kako zvuci... da li je mozda Bob Rock pokusao da napravi neki "boom" u svetckoj produkciji da napravi neki novi trend koji ce da slede noviji producenti... ili se jednostavno zasitio da sve radi na isti vec isprobani nacin pa se malo poigrao... ne znam... album zvuci zanimljivo ali svakako ne bih isao tim pravcem koji je Rock zacrtao... sta mislite???

poz!

Pa fakat malo kasni? sa komentarisanjem toga... Ima vi?e intervjua sa njim koje sam video gde obrazla?e i sad ?ta je tu je, svi zajedno su hteli da snime "drugačije" i to su i uradili. Kao LoFi. Stav ljudi prema albumu mislim da ima dosta veze i sa pesmama koje nisu sjajne. Da su oni snimili fenomenalne pesme sa takvom produkcijom, ne znam da li bi ljudi isto reagovali, mo?da bi i progutali sve to ovako...

davormen 17-03-2007 04:17 PM

dobos je zakon! :hyper: udaranje u plasticnu stolicu... :D

dvuckovic 17-03-2007 05:03 PM

Ima na www.mixonline.com nedje clanak o mic setupu za tu plocu. Genijalno.

All times are GMT +1. The time now is 11:07 PM.