![]() |
izgradnja studija: step by step
Evo da podelim sa Vama jedan dug proces konstrukcije studija. U ovom topic-u cu pisati step by step kako radovi budu tekli, a sve ce biti praceno i fotografijama.
Cilj: pretvoriti potkrovlje porodicne kuce u studio. Studio nece biti komercijalan, vec za licnu upotrebu, skroman, ali daleko od toga da se o njemu nije vodilo racuna. Materijal: Azmafon i Azma AD ploce, www.azma.co.yu Projekat: radimo ga moja devojka (dipl. ing. arhitekta), ja, Vase ideje i detaljni postovi Bogija i Ivana. Arh. software: AutoCad, Sketchup i Artlantis. free download: fotografije radova, autoCad projekti sa detaljnim merama, sketchup 3d prezentacije |
Re: izgradnja studija: step by step
opa!!!! ;)
pozdrav bogi |
Odlično. I ja sam u potkrovlju i sigurno će mi koristiti neki savjeti :D
|
'Ajd sa srecom!:)
|
1 Attachment(s)
Evo ovako:
soba u potkrovlju je dimenzija 4,70m X 4,30m nalazi se u tzv. slepom tavanu, odnosno u spoju starog tavana i novog, od dogradjenog dela kuce, i nema ni jedan prozor! Ovo smatram kao prednost, posle cu obrazlagati sisteme ventilacije. Mana je spratna visina, koja ce maksimalno ici na 2,10m (ovo podseca na moje skorasnje pitanje o tome da li pevac mora da stoji kada snima vokal?..... mada sam u drugom topicu postavio ovo pitanje iz potpuno drugog razloga.... mada i ovde, u mom slucaju, naslucujem isti problem: postaviti mikrofon za visokog pevaca u niskoj sobi znaci imati membranu na 20 cm od plafona.... ovo je lose). Ipak, soba ide u "ausvinkl", nepravilne je osnove, azmom cu pregraditi i uglove + kosina kosog krova koja ce da sece dve ravni: azminog pregradnog zida i pravog zida..... bice zanimljiva akusticna merenja Trenutno izgleda ovako: |
2 Attachment(s)
jos dve fotke, iz malo drugacije perspektive:
|
Quote:
zimi mozes i da se obuces ;) pozdrav bogi |
:) Sretno! :)
|
1 Attachment(s)
Projekat je uradjen u AutoCAD 2006 (pun je bugova, zato je preporuka 2005, ili 2007 ako je masina jaka) i ide u najsitnije detalje (na primer, ojacanje rostilja za Azmu na mestima gde idu uticnice). Ono sto sada prikazujem je rend skice iz ScethUp-a, pre nego sto predjem na tehnicke detalje. Postupak projektovanja Azme (100mm + prvi rostilj + azmafon 20mm + 50mm + drugi rostilj + azma AD ploce) su Ivan i Bogi detaljno opisali u topicu koji se bavi Ivanovim studijem. Na mojim skicama se takodje vidi ovaj postupak.
|
3 Attachment(s)
Jos nekoliko skica iz razlicitih uglova, bez namestaja i audio uredjaja. Prikazacu posle i raspored enterijera
|
All times are GMT +1. The time now is 10:20 PM. |