Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Synth Bass - pitanje !!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16887)

Cadaverous 01-02-2007 01:19 PM

Synth Bass - pitanje !!!

Ljudi, neka neko napise svoja iskustva koji od starijih modula moze da se koristi kao odlican BAS - jednostavno da utaknes kabl u miksetu, nadjes ili napravis par odlicnih basova i ne menjas ih 5 godina ... ali da je provereno dobar. Masa synthova je vrlo muljava, a o softwerima tipa Trilogy ne bih da diskutujem. Interesuje me samo hardver.

:(
Cadaverous

SHIVA 01-02-2007 02:09 PM

Re: Synth Bass - pitanje !!!

Bez premca - Roland SH 101 - ako s njime ne mozhesh dobit odlichan bas... onda produkcija nie sport za tebe.

DADDY Z 01-02-2007 02:22 PM

potvrđujem..ja dodu?e imam MC202 ?to je praktično ista stvar i mogu reći da samo sa njim radim bassline

goasia 01-02-2007 02:46 PM

Roland sh-09

clusterchord 21-02-2007 05:45 AM

sto se tice elektronske teh/dance i sl. upbeat glazbe:

sh101/mc202 agresivan, probitacan
sh09/sh2 ogroman, debeo i ubitačan.
pro one - fantastik filter, brz, flexibilan. prstavi synth pop. best of the best.

jedno vrijeme sam imao kombinaciju sh101 i sh2, i najbolje mi je bilo kad bi 101 vozio neku mid-bass liniju u XoX stilu (16tinke), dok bi sh2 ispod njega radio big bass, na kontru ili sto vec. jbn kombinacija. samo jos fali 909. 101 nije bio moj , pa sad to radim s 303. (svidja mi se trenutno twisted house - a on je pun sh2+303 kombinacije). za puno brza tempa 101 je bio bolji za bas jer je ravniji (i juno60 isto). sh-2 bi onda ispao malo pretezak i previse privlacio paznje. Juno60 i 106 su isto super za te hladnije hard baseve. 106 malo agresivniji od 60, ali 60 je brzi. i ima arpegiator. svi ti analogni rolandi od 81 - 84 su danas klasici u elektronskoj glazbi.

od novijih spravica, svidja mi se Future Retro XS. polumodularni sint, vrlo flexibilan. desktop. ima i midi, i zvuk je prilicno na tragu SH serije i takvih fokusiranih sprava. radi odlicno baseve, fx i analog drums.

sto se tice ostalih ne-tehno analog baseva, znaci toplijih, gumastijih za neki funk, lounge, space disco, RnB itd.. jebga nema puno mudrosti: moog micromoog, multimoog, moog source. od novijih: moog LP. studio electronics SE-1 ATC-X ATC-1.

sare 22-02-2007 10:39 AM

pozdrav svima - nov na ovom forumu. :wave:

za techno, house, dance: sh101, juno 106 (ak nemas drugog :) ). dobar bass synth je i waldorf pulse kojeg nitko dosad nije spomenuo - ima puno karaktera, moze biti soft ili tvrd .pulse je 3 DCO synth i zato zvuk ne pliva kao kod VCO ali svejedno moze imati veoma warm i fat sound. pulse se moze naci za relativno jeftine pare i nije ga tako tesko pronaci...

electro i slicno: yamaha cs-5 ili cs-10 koji so relativno jeftini i vrlo reliable

za "groovy" stilove sa vise "mojo" vibea :guitar: mogu opet preporuciti waldorf pulse i micromoog ili prodigy koje se ako imas srece moze naci jeftino u italiji. prema clusterchrodovom odlicnom sh-2 demotu cini mi se, da je to vrlo odlican bass/lead synth. naravno u ovu grupu bacio bi i sh-09.

a ima i ubitacnih bass sytheva za puno vise para :D :D (odyssey, minimog, source, pro-one...)

DaBear 22-02-2007 10:58 AM

Ja prosetam kroz Novation Super Bass Station ili MKS70 i uvek nadjem nesto.
A za najbolju simulaciju zivog basa (verovali ili ne) "fingered bass" sa Roland U110 !!? To tako dobro radi da nije normalno...ima nesto u tom samplu sto su koristili..

PS Prodadoh neki dan SH101 za 500 Eura !!!

clusterchord 22-02-2007 11:24 AM

Quote:

Originally Posted by sare (Post 147261)
pozdrav svima - nov na ovom forumu. :wave:

willkommen ;)

Quote:

Originally Posted by sare (Post 147261)
..sh-2 demotu cini mi se, da je to vrlo odlican bass/lead synth. naravno u ovu grupu bacio bi i sh-09.

da, SH09 i SH2 su u biti potpuno identični, osim sto SH2 ima jos jedan oscillator.

medjutim, najdeblje baseve radi sa jednim vco plus sub osc, a to je de facto kao da je SH09. zato mislim da je SH09 best buy za bass.

pulse je ok za neki tvrdi tehno (gdje je DCO i pozeljan), ali inace mi je prehladan. nisam ljubitelj tog karaktera. Juno su mi puno drazi kao dco bass.

balthazaar 26-02-2007 10:38 PM

Quote:

Originally Posted by Cadaverous (Post 145284)
Ljudi, neka neko napise svoja iskustva koji od starijih modula moze da se koristi kao odlican BAS - jednostavno da utaknes kabl u miksetu, nadjes ili napravis par odlicnih basova i ne menjas ih 5 godina ... ali da je provereno dobar. Masa synthova je vrlo muljava, a o softwerima tipa Trilogy ne bih da diskutujem. Interesuje me samo hardver.

:(
Cadaverous

trilogy nije vrijedan diskusije?!

hmmmm

zmaj 27-02-2007 09:47 PM

Meni su Trilogy Synth bassovi odlicni...jedino sto ne podnosim njegove el. baseve,ali to je vec druga prica...imas na poslednjem S. Wonder-ovom albumu,stvar se zove "So What The Fuss",synth bass iz trilogy-ja...poslusaj pa proceni da li valja ili ne...

All times are GMT +1. The time now is 08:33 PM.