![]() |
Re: " originalni " Van Gogh "
Quote:
Quote:
nisam mislio toliko banalno :rotfl: ne , nego kad ( posto tako cujem ) fazno siris nesto .... desi se rupa izmedju toga i mono signala gde bi trebalo da bude normalan stereo signal .... na to sam mislio Quote:
Quote:
Quote:
Pozdrav |
pa na studijskom snimku je ista koncepcija sa gitara, samo su mnogo oštrije filtrirane, a i ima jedna gitara koja svira ritam. Sigurno su prezentnije, ove moje su fazno širene, ali meni to tako prija...kick u refrenu samo treba visočije filtrirati i dobila bi se definicija...
a na kompu možeš dobiti možda panoramsku širinu, ali dubinu i jasnu definiciju samog miksa malo teže Quote:
a što se tiče mackie zvučnika, nemaju oni problem sa basovima, nego tvoja soba...ako se sjećaš tražio sam slušalice da bih snimio bass, jer je sve rezonovalo u subovima... |
Quote:
Quote:
Zato u aranzmanu treba dodati nesto sto je normalan ne sireni stereo da napuni tu rupu koja tada nastane ........ sto se tice potiranja faza , to ni na mene ne utice i nije me preterano briga .... Quote:
Pozdrav |
Quote:
mada to nije pretjerano bitno...samo sam htio da vidim da li je i vama snimak iz kompa čistiji, dublji, ?iri....moglo bi se to fino (ponovo) uradit' |
Quote:
no nema veze , snimak iz kompa zvuci dublje , sa vise 3d i dinamicki bolje sto opet govori da je u coveku vise nego u opremi .... a Habic je Habic ..... :banghead: I ono sto su uradili je stvarno 2 d ...... sad posle desetak slusanja me fascinira kako su zapravo uspeli toliko da useru :o ;) nema veze ..... bitno je da imas svoj korpus delikt ..... Pozdrav |
Quote:
dva različita mono zvuka NIKAKO NE MOGU DA BUDU u kontrafazi...bar ne stalno, tj, zanemrljivo objasni mi ?ta znači fazno ?iriti (recimo dvije različite mono gitare)?? |
Fazni pomeraj ili fazna razlika dva signnala bi trebalo da oznacava vremensku razliku u odnosima pocetaka ta dva signala. Iliti kasnjenje jednog signala u odnosu na drugi. Nije li to stereo slika?
Quote:
http://mikroelektronika.elfak.ni.ac.yu/PDFfiles/AC.pdf |
Quote:
i još nešto: da bi se poništile (tj. da bi ovaj efekat ikako smetao ovom snimku) ovo bi trebalo da se sluša MONO, što ja ne uzimam kao opciju (naravno, za TV pravim drugačiji mix, MONO, svjestan sam ovih zamki) |
Evo ovako ..... uzmi ta dva tejka gitare .... panuj 100 % levo i desno ..... posalji na grupu , na grupu stavi waves s1 ili bilo sta slicno , rasiri ..... slusaj razliku , i pogledaj na fazometru ....
Pomenuo sam gore da ne ulaze u totalnu kontrafazu ( da se poniste ) ali ulaze u domen kontra faze ( pogledaj na analizeru ) i neosporivo se cuju " izvan " zvucnika .... Dosta je lako pogresno shvatiti kad se pise na netu .... ako te ne mrzi zvrcni ili dodji , pa cu ti pokazati na licinom mestu :) ....posto sam ti pomenuo ovu varijantu iz potpuno drugog razloga ( " praznine " izmedju mid i rasirenog signala , a ne ponistavanje faza u mono ) Pozdrav |
Quote:
pa u tom slučaju da....ali ne znam za?to ovo spominje?, kad ja to nisam uradio...ja sam samo gitare (dvije mono git) razvukao malo lijevo i desno....nikakvo vje?tačko ?irenje nisam primijenio, i kad ih slu?am solo (obje zajedno, sa svojim panoramama) , one ni u jednm trenutku ne ulaze u kontru... izvini, ali to mi liči kao da mi ka?e?, "malo ti distorzira snimak"...ja ka?em da se kod mene čuje dobro, a ti ka?e?, "pa stavi distorziju na master pa će? da čuje?"...ne shvatam tvoju poentu...kao, gitare bi mogle da uđu u kontrafazu kad bi ih skroz ra?irio i stavio plagin koji ih ?iri u fazama?? pa naravno da bi, ja sam toga svjesan i namjerno ih ne ?irim na taj način. BITNO JE DA NISU U KONTRAFAZI U OVOM SNIMKU... |
All times are GMT +1. The time now is 10:40 PM. |