![]() |
DIY kabeli vs kupovni
Evo, minijaturna diskusija u jednom drugom threadu je dovela do ovog pitanja :)
Koliko vas slaze kabele samostalno (xlr, patch...nije bitno) a koliko kupuje gotove? :) hm, cekaj malo, pa mogli bi staviti poll da bude preglednije :) a thread ispod neka bude otvoren za bilo kakve komentare i/ili savjete :) |
Re: DIY kabeli vs kupovni
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
nego, kad smo kod fluitina....uzeo sam nedavno da probam 60/38/2...ovih 2% je srebro...i odusevio se....nikad bolje i cvrsce spojeve nisam radio...jos kad sam stavio novi vrh na wellericu...milina :) al nije bio jeftin....500g mislim da je 110 kn...dakle nekih 15 eura. |
Quote:
pozdrav bogi |
Ja kupim komponente, pa lemilicu u ruke...:banghead:
Nego, rodjaci, kako se snalazite sa ovim kineskim kopijama Neutrika i ostalih marki???????:o Video sam par toliko vernih primeraka da sam poceo da se pitam sta je kod mene ugadjeno:confused: (odnosno za sta sam dao tako velike novce):mad: |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
1. logo 2. made in liechestein na strain reliefu 3. boji 4. cijeni :) a kad ih otvoris, onda je sve jasno... kod nas imas kopija za nekih 1.5 do 2 eura po komadu originali su nesto vise od 2 puta skuplji...cca nekih 5 eura po komadu |
kuoujem nove...jer nemam studio ogromnih dimenzija i mnogo opreme pa ne gubim puno love na kablovanje...ali ako koji počne prekidat...iskra ths 11 me jo? nije iznevjerila :)
|
Klotz + Neutrik je za mene provjerena kombinacija!
Nisam pretjerano lud za lemljenjem, tako da kupujem: 1. kvalitetne firmirane kablove za bass koristim Klotz T.M. Stevens Funk Master + VOX VBC50 za povezivanje HiFi komponenti Klotz RC serije 2. kablove koje pravi moj kolega u firmi za binsku upotrebu Klotz MY206 + odgovarajuće Neutrik konekcije za studio Klotz MC5000 + odgovarajući Neutrik snagaši Klotz LY225 + Neutrik NL2FC Speakon 3. kablove do kojih sam došao ko zna kako za HiFi zvučnike terminisani Van Den Hul Mada, ruku na srce, nađe se i koji kinez (QL iliti MPM) u koferu za rezervu! Kao što rekoh, lemim samo kad je frka... |
Nesto kupim, nesto lemim... za svoju bass gitaru koristim Planet Waves kabl... odlican je i pretrpeo je svakakva terorisanja, a nije stradao... Kvalitet zaista na nivou... taj kabl koristim i za usnimavanje linijskih instrumenata...
Mikrofonski kablovi, kablovi za vezu tipa preamp, ad\da, pojacalo su mahom pravljeni... Klotz babl i Neutrik kenoni... E.... da.... imam i jedan Stagg kabl (nikad cuo sta je to)... izgleda da ne radi lose, ali ga retko koristim... tj., to je u grupi rezernih kablova... mikrofonski, kupljen je gotov, ali... za Stagg do tada nisam chuo... |
All times are GMT +1. The time now is 01:15 PM. |