Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   mozhe li mi uad pomoci ?? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13981)

pinga 04-04-2006 05:01 PM

mozhe li mi uad pomoci ??

skoro je moj jedan drugar koj kao i ja radi techno kupio uad i kazhe da neveruje koliko mu je zvuk postao puniji i koliko su uadove spravice dobre.. primio sam se na tu njegovu prichu i pozheleo i ja jedan takav (chak krenuo da shtekam pare) ali sam onda chatajuci sa arturom doshao do toga da (kako mi on kazhe) ja sa svojom muz kartom (emu1212m) i svojim monitorima Tapco-Mackye s8 nemogu da izvuchem gotovo nishta iz uad-a...

ne bi da me artur pogreshno razume ali zar je moguce da se kod mog ortaka primeti ta neverovatna razlika a kod mene je ne bi bilo..ako je razlika mala ona bi trebala da se primeti samo na extra monitorima a ako je razlika ochigledna i velika onda bi i kod mene to trebalo da zvuchi primetno drugachije,nekako mi to skroz logichno zvuchi ..

ajd pliz oglasite se uad-ovci !!!

dr.Ru 04-04-2006 05:20 PM

Re: mozhe li mi uad pomoci ??

Arthur nije mislio da li ces ti primetiti razliku na "jeftinijim" uredjajima ili ne. Pre ce biti da je mislio na to da li ces imati efektivnu kontrolu nad UAD parametrima. Na kraju krajeva, muzika se slusa na obicnim linijama u 99% slusaoca.
Da se vratimo na UAD: da, tacno je da UAD odlicno radi, i (barem ja) nisam naisao na native plug in koji bi mogao da se meri sa UAD-om... ne samo da se meri, nego i da mu se priblizi.

Tazman 04-04-2006 06:10 PM

Mozda nesto od URS ?

pinga 04-04-2006 06:37 PM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru
Arthur nije mislio da li ces ti primetiti razliku na "jeftinijim" uredjajima ili ne. Pre ce biti da je mislio na to da li ces imati efektivnu kontrolu nad UAD parametrima. Na kraju krajeva, muzika se slusa na obicnim linijama u 99% slusaoca.
Da se vratimo na UAD: da, tacno je da UAD odlicno radi, i (barem ja) nisam naisao na native plug in koji bi mogao da se meri sa UAD-om... ne samo da se meri, nego i da mu se priblizi.

znachi ti si mishljenja da bi radeci na mojoj (kakvoj takvoj) opremi uz uad dobio primetno bolju produkciju ??

Oggy 04-04-2006 07:21 PM

Sklon sam da tvrdim da je uvek najskuplje ljudsko znanje, a da sprave samo zivot cine laksim.

Licno posedujem prosireni UAD ultra pack, ali bih u svakom momentu smeo na crtu UAD-u sa soft plugovima koji su sve bolji i bolji.
UAD cini da neke stvari brze "zazvuce" i da ti rastereti mix, tj. procesor, ali daleko od toga da je "carobni sastojak" dobre produkcije.
Dobar je, vredi para, ali samo ako znas sta ces sa njim. U suprotnom, bices razocaran, ali opet bez razloga jer je to OK sprava, koju isto moras da znas da koristis kao bilo koji "soft" plug (da ne pominjem da je i UAD isto soft), ali da je cak neke stvari i lakse sjebati pomucu njega.

idekius 04-04-2006 07:36 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Licno posedujem prosireni UAD ultra pack

Pa kako je stao u kuciste, ako si ga shirio? :confused::mrgreen:

Oggy 04-04-2006 07:42 PM

Pa ti znas da je kod mene sve siroko...
Ima se- moze se... :D

dr.Ru 04-04-2006 08:26 PM

Quote:

Originally Posted by Tazman
Mozda nesto od URS ?

URS su odlicni EQ, kompresore nisam probao.... mada, recimo, FullTec od URS-a mi losije zvuci od Pultec-a UAD

za pinga: da... ja radeci na svojoj (kakvoj takvoj) opremi uz uad dobijam primetno bolju produkciju.

@Oggy i Idekius: jeste probali Space Echo? :) mmmmmm ..... :)

Gianfranco 04-04-2006 08:56 PM

Quote:

Originally Posted by pinga
znachi ti si mishljenja da bi radeci na mojoj (kakvoj takvoj) opremi uz uad dobio primetno bolju produkciju ??

Za Techno (verovatno nema vokala) ti UAD najmanje treba za dobru produkciju.
Trebaju ti pre svega dobri ritam semplovi i odlicni soft ili hardverski sintisajzeri.
Dakle tvoj aranzman bez ikakvog procesinga,bi trebao da zvuci mocno samo sa dobrim izborom farbi.
UAD je samo pomocna alatka koja ne cini cuda.On moze od necega sto je dobro da napravi da zvuci jos bolje (ako znas da ga koristis).
Ali ako ti u startu vokal ili lead ne zvuci mocno ,tesko da ce ti bilo koja alatka pomoci.

U dance muzici a tu spada i techno,je jako bitna kompresija basa.Ni tu UAD nije najbolje resenje.Recimo ja imam UAD i za kompresiju basa ga uopste ne koristim.Sa obicnim VST plug-inovima mozes extra da nabudzis bas ako znas.

U techno muzici farbe obicno idu sa sintisajzera.Osim basa,kompresija lead-a,seq-a,pad-a... je uglavnom bespotrebna!

Prema tome,jako je malo razloga zasto bi UAD u techno muzici (bez vokala) toliko drasticno poboljsao produkciju.Inace sto se vokala tice,bez UAD-a,priznajem da ne bih mogao da isproduciram vokal da zvuci WOW!
(osim mozda samo u nekim slucajevima,kada vokal treba da bude sto prirodniji i opusteniji,pa nije potreban zesci procesing)

Usi,znanje i dobri monitori su najbitniji!
Ne znam koliko su kvalitetni tvoji monitori,ali ako nisu dovoljno pitanje je koliko bi i cuo razliku izmedju UAD i nekog drugog VST eq-a ili kompresora.

idekius 04-04-2006 09:03 PM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru
@Oggy i Idekius: jeste probali Space Echo? :) mmmmmm ..... :)

Jok! :-)
Chuvam demo za pokrenuti kad zatreba... posto radi 15 dana, a sad nemam para da ga kupim.... verujem da je dobar... doduse, nisam bas odusevljen time sto je mono... ali i original je mono, zamalo da skoro kupim original za 100 eu...

All times are GMT +1. The time now is 11:43 PM.