![]() |
101 put : Mastering
Voleo bih misljenja o sledecim alatima u primeni za mastering (Odnosno o kvalitetu dobijenih rezultata ) :
PSP - MasterComp , Wintage warmer , Neon Waves - L3 Izotop - Ozon 3 IK - T Racks BBE - sonic maximizer Kao i o ostatku Waves , Kjaerhus , NomadFactory , WaveArts i ostalih plugin-ova koji mogu da posluze za mastering . Znam da ce sada uslediti dosta suprotnih misljenja ali bih voleo neki savet sta se generalno pokazalo kao dobro ( nemoguce valjda da je izbor bas svih plugin-ovi cisto do licnog ukusa ? ) |
Re: 101 put : Mastering
Waves L3 ili Izotope Ozone....
|
Quote:
|
Izotope Ozone + Waves L3
Dakle ne koristis Izotope-ov limiter,vec Waves L3. Isto tako kao prvi proces u nizu,mozes da ne koristis Izotope-ov eq nego neki drugi kvalitetan EQ plug-in. |
Npr. elemental firium eq...
|
Izotop - Ozon 3
|
meni taj firium nesto nije legao i nije mi jasan. Ima li neko vise iskustva sa njim i za sta ga koristite?
|
Quote:
|
Izotop bih osobno izbjegao... Osim shto izgleda hi-tech, i ima brdo preseta, pojedinachno gledano alati su dosta loshi. Podsjecha me na sony "all-in-one" linije koje izgledaju spacey i ne vrijede ni klinca.
PSP MasterComp ima izvrsnu kompresiju, pogotovo kada se koristi sa soft knee kompresijom! Jedino mi se chini da je prilagodjen ne-elektronskoj glazbi, jer kod komprimiranja vech glasnih traka ne uspjeva dovoljno "stisnuti" sound. R-Comp od Waves-a je izvrstan uprvo tamo gdje PSP MasterComp ima slabost! L3 je odlichan maximizer/limiter, ali zahtjeva odlichan mix. U protivnom strashno naglasi propuste u levelingu i kompresiji, ili "udavi" kompletan mix. BBE sonic maximizer je dobra sprava. Kvalitetna alternativa je i Spectralive 2. PSP-ov paket "MIX PACK" je doslovce revolucija. Psihoakustichni pristup obradi zvuka za one malo bolje potkovane i s malo debljim zhivcima :) Trebel mix nudi "tranzient design" i saturaciju tipa "aphex aural exciter". Mix bass je nenadjebiv kompresor za bas spektar (obavezno prochitati manual). Mix saturator i mix pressor su izvrsne simulacije valve i tape saturacija, IMO daleko bolja od Izotop-a. Redifined audiometric EQ je apsolutni prvak medju EQ-ima. PSP MasterEQ je takodjer vrhunska sprava. eto... ovo bi bili trenutno top VST alati za mastering i sound design ;) |
A sta mislis za URS MIX EQ u paru sa PSP Mastering Compressorom i TimeWorks Mastering Compressorom?
|
All times are GMT +1. The time now is 10:23 AM. |