Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Sta mislite o Yamaha Final Master plug-inu??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13912)

Jan 30-03-2006 12:10 AM

Sta mislite o Yamaha Final Master plug-inu???

Prosto,ja sam samo njime mogao da dobijem ono sto od prilike zelim(zeljenu jacinu sa autenticnoscu prvobitnog mixa)....ostalo mi krivi zvuk....Cisto me zanima sta vi mislite uopste koji mastering plug-in najbolje funkcionise na PC-u....BTW,znam da je mastering posebna nauka,ali normalno da je zelim da mi stvari makar priblizno zvuce kako treba....
Pozdrav....

Max 30-03-2006 12:44 AM

Re: Sta mislite o Yamaha Final Master plug-inu???

Probaj Izotope ozone .... nije vrh , ali korektno radi posao ...... pa javi utiske :)

Pozdrav

Dexxy 30-03-2006 12:50 AM

Probaj Wawes L3...

Jan 30-03-2006 12:53 AM

hmmm...kako da nabavim taj izotope ozone???
Radim po malo i sa L3 ali mi se vise dopada Final Master

Dexxy 30-03-2006 12:57 AM

Po meni je bolji izotope ozone i L3...mozes ga nabaviti......kucaj negde na google...zadnja verzija koliko ja znam je izotope ozone 3.0.8

Arthur 30-03-2006 04:47 AM

Timeworx Mastering Limiter
Nomad Factory Blue Tubes Brickwall limiter
L3 me ubija u pojam..

Jan 30-03-2006 05:58 PM

E,evo u pravo sam nabavio Izotope Ozone ver. 3.0.7 i ono...nemam pojma...unistava kickove(noge)....mix guni na autenticnosti...ne znam nekako mi zvuk sa njim nije to sto zelm da bude na kraju....ipak mi najlepsi zvuk ponovo dao yamaha final master......

lesha 30-03-2006 06:28 PM

probaj mackie acuma labs finalmix ili wavearts finalplug.. oni su slicni final masteru..

poz

Dushan_S 30-03-2006 07:20 PM

Quote:

Originally Posted by Jan
E,evo u pravo sam nabavio Izotope Ozone ver. 3.0.7 i ono...nemam pojma...unistava kickove(noge)....mix guni na autenticnosti...ne znam nekako mi zvuk sa njim nije to sto zelm da bude na kraju....ipak mi najlepsi zvuk ponovo dao yamaha final master......

To valjda znači da si probao presete ili se nisi sna?ao. Ozone je dobar sto je all in one, ali nesto losije radi (bar je takav koncenzus ljudi koji znaju vi?e nego ja po pitanju masteringa) od toga da recimo, poređa? waves-ove pluginove ili Voxengo ili ne?to treće. Konačno sve se svodi na to da li zna? ili ne zna? da radi? mastering.

Jan 30-03-2006 07:34 PM

E,Dushane...nikad ne koristim presete....nego hocu reci da sa istim parametrima izmedju izotopa waves-a,i Final Mastera,jedino Final Master mi daje to sto zelim...ok.....hvala puno...Ali ipak ne mozes reci da bilo kojim plug-inom ako znas da radis mozes da dobijes relativno kvalitetan mastering...no nije bitno...ovo odlazi u raspravu:),a ja sam samo pitao sta mislite o Final masteru,a ne kako da uradim mastering...nista vise:)))i uopste o yamahinom packu plug-inova...

All times are GMT +1. The time now is 06:22 AM.