![]() |
CUBASE IMPORT vise MONO traka odjednom
Evo, problemcica.. naravno, nije nerjesiv ali mozda postoji neka opcija kojom se to moze automatski.
Znaci, imam vecu brojku MONO audio traka koje zelim ucitati u cubase. Kad se radi o stereo trakama sve on to ok obavi, odaberem ih, pita me da li hocu sve u jednu traku ili zasebno i to je to. Ali UVIJEK SVE STAVLJA U STEREO TRAKE cak i onda kad zelim importirati te mono trake. Probala sam s time da mu prvu otvorim (pa u smislu, sad ce po principu settinga posljednje i ostale otvarati), ali nista, on otvori sve opet u stereo trakama. Znaci, pitanje je tj. dva su: 1) Kako se moze ucitati-importirati vise mono traka odjednom a da ih on rasporedi u MONO trake, ne stereo (a da nisam morala prethodno mu pootvarati mono trake jer to traje)? 2) Ili kako da kad je vec ucitao u stereo traku moj mono wav - promjenim njemu naknadno traku u mono? :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Naravno, mogu ucitati jednu po jednu... ali ima ih 20, a ja mrzim jednolicne radnje (sigurno nisam jedina). |
Re: CUBASE IMPORT vise MONO traka odjednom
znam da je glupo, ali sta bi falilo ako se importuju na stereo kanale.......levi i desni kanal ce biti identicni i time efektivno mono...
|
Pa ne traje to...umesto da otvaras jednu po jednu traku imas kliknes lepo desnim dugmetom misa odes na ADD TRACK odes dole na kraju na MULTIPLE i kazes mu da otvori 20 audio-mono track-ova :D ...to traje oko 5-7 sekundi:) ....i kad budes importovala 20 trackova on ce da ih razbaca u posebne ako mu tako kazes. ajd' pozdrav
|
Quote:
Hvala na brzim odgovorima (znala sam da mora postojati nesto tako jednostavno s jednim klikom rjeseno)... taman sam umjesto da poku?am naći sama rje?enje, ne?to pojela dok ste mi vi odgovorili. :da: |
Dovoljno je da imas jednu mono traku na koju importujes wav .
Odberes Diferent tracks . Pozdrav ... |
Quote:
|
Nego, sjetih se zasto ni ova opcija sa ADD MULTIPLE TRACKS ne odgovara u ovom slucaju. :( Jer u tom slucaju on to sve lijepo ubaci i ok.. nego mi ne ubaci imena traka kao kad mu je prazno a on dodaje svoje koliko treba. A upisivati ponovno imena je opet za poludit. Osim toga, u imenima traka mi pise i na kojoj su mjeri pa tako samo upisem i sve je spremno... ovako moram provjeravati lijevo, desno. Ma jbg...
|
A kako ti to importuje? wav-ove?
Kod mene kada u prazan aran?man na mesto gde nema nikakvih track-ova direktno iz explorera prenesem vi?e mono wav-ova, on mi automatski napravi mono trake... Dapače ne razumem kako uop?te mono wav mo?e da ti postane stereo??? |
Quote:
Verovatno je nesto do Program Setup , neko podesavanje , pogledacu . Koju verziju programa imas ? Pozdrav ... EDIT : Otvorio sam 1 stereo traku i importovao 5 mono fajlova . Samo prva je bila stereo sve ostale su bile mono . Radim sa Cubase 3 . Verovatno koristis 2 . |
Quote:
Moj projekt je vec pun i stereo i mono traka (i htjela sam dodati jos neke)! Da otvaram u novi projekt, vjerojatno bi otvorio po setingu otvorene trake, ali ovako u cijeli raznolik projekt ne ide... U tome je stvar zasto experiment na praznom projectu ne djeluje isto i vama pali ovo sto meni ne pali (jedino trebam provjeriti ovo Dushanovo povlacenje) A mono wav pretvori u stereo i to tako ako sam panirala i tako exportirala da napravi lijevu traku jacom od desne... :rolleyes: a ne normalno da bude mono koji je npr. R27 paniran kao sto se dogada kad otvori u mono. Ma dobro... ovo je blesav problem... i mora biti jednostavno rjesenje. Jednostavno odbijam sluziti programima i izvrsavati jednolicne radnje. To je posao za robote, ne ljude. |
All times are GMT +1. The time now is 11:48 AM. |