Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Yamaha 02R (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12284)

Mogli 01-09-2005 05:28 AM

Yamaha 02R

Danas sam postao ponositi vlasnik ove sprave!:) Ne znam nista o njoj, niti kako da je sad prikljucim na Lunu! Ima li ko iskustava?

Mogli 02-09-2005 10:30 AM

Re: Yamaha 02R

1 Attachment(s)
Evo sprave, a posto je polovna nisam dobio ni usb kabel za nju. Gde sad to iskopati?

OFF 02-09-2005 10:48 AM

Bravo, bravo bravooooo

Ako imas Adat ex na luni, onda ga prikljuci opticki. A za pocetak povezi midijem, da br imas dobar remote. Kol'ko para?

Mogli 19-09-2005 10:03 PM

Ljudi, pomagajte, pojavio se najjaci problem civilizacije - kabel. Imam kabel PC to Host, gde je na jednom kraju 9-to pinski Host, a na drugom redovan serijski, a da bi se prkljucio na PC treba mi USB. Onda sam kupio kabel USB to RS-232, i onda shvatio da to ne radi, da mi treba USB to RS-422 koji bi mi konvertovao PC to Host....a sve zato sto ne mogu da nadjem kabel koji povezuje Yamahu 02R sa racunarom. Ni na net-u ne mogu da se snadjem. Razume li se neko u kablove?:(

puRe 19-09-2005 10:25 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli
Ljudi, pomagajte, pojavio se najjaci problem civilizacije - kabel. Imam kabel PC to Host, gde je na jednom kraju 9-to pinski Host, a na drugom redovan serijski, a da bi se prkljucio na PC treba mi USB. Onda sam kupio kabel USB to RS-232, i onda shvatio da to ne radi, da mi treba USB to RS-422 koji bi mi konvertovao PC to Host....a sve zato sto ne mogu da nadjem kabel koji povezuje Yamahu 02R sa racunarom. Ni na net-u ne mogu da se snadjem. Razume li se neko u kablove?:(

zar ne mozes prosto da uzmes obican USB kabl (koji s jedne strane ide u O2R, a sa druge u PC)...znam da je tako radilo na O2R96...

Mogli 20-09-2005 01:48 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by puRe
zar ne mozes prosto da uzmes obican USB kabl (koji s jedne strane ide u O2R, a sa druge u PC)...znam da je tako radilo na O2R96...

Drage volje, ali na Yamahi nema USB ulaza! :( Samo taj Host!

puRe 20-09-2005 09:48 AM

Quote:

Quote:

Originally Posted by puRe

Drage volje, ali na Yamahi nema USB ulaza! :( Samo taj Host!

a povezivanje preko MIDIja...na 96-ici USB sluzi kao zamena za MIDI portove [ali svejedno mogu da se koriste midi kablovi umesto USB-a]...pogledaj da li je i to slucaj ovde...svejedno, sve to bi trebao raditi sa Yamahinim Studio Manager softverom...

Mogli 20-09-2005 08:56 PM

Bez obzira na midi, treba mi Host to USB kabel da bi izvrsio upgrade operativnog sistema 02R i cim se on ukljuci, mikseta ga odmah prepozna. Taj kabel pretvara miksetu u ekserni hardwer racunara, bar sam tako ja razumeo i onda u kombinaciji sa Nuendom to sve sljaka fantasticno. Jedva cekam da poukljucim one efekte sa Yamahe, a UAD-ove da cuvam za najfinije stvari.
Moracu da kontaktiram nekog od Yamahinih distributera za taj kabel. :rolleyes:

puRe 20-09-2005 09:16 PM

Quote:

Bez obzira na midi, treba mi Host to USB kabel da bi izvrsio upgrade operativnog sistema 02R i cim se on ukljuci, mikseta ga odmah prepozna. Taj kabel pretvara miksetu u ekserni hardwer racunara, bar sam tako ja razumeo i onda u kombinaciji sa Nuendom to sve sljaka fantasticno. Jedva cekam da poukljucim one efekte sa Yamahe, a UAD-ove da cuvam za najfinije stvari.
Moracu da kontaktiram nekog od Yamahinih distributera za taj kabel. :rolleyes:

opet pricam iz iskustva sa O2R96, ali se tamo sve povezivalo preko MIDIja odn. USB-a [koji se kompjuteru prikazuje kao MIDI]...preko toga su radjeni OS updateovi kao i povezivanje sa kompjuterom, a mikser je funkcionisao kao i obicno...

dvuckovic 20-09-2005 09:31 PM

KOliko se ja sjecam, to neces tako jednostavno rijesiti... Znam da je Yamaha prodavala taj kabl za neki 70 DM (tada), i da je uz njega dolazio flopi za drajverom, koji se u contol panelu vidio kao "Yamaha nesto". Jedino sto mi pada na pamet je da potrzis po netu semu za taj kabl, pa da ga sam napravis, i eventualno da vidis da li je neko okacio sadrzaj tog flopija. Isto tako pogledaj na Yamahinom sajtu ima li tog softvera da se spusti. Ako ima, onda samo treba kupit PS2 i RS konektor, i polemit zicice:)

All times are GMT +1. The time now is 04:24 PM.