Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Misljenje - Sampler ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11823)

Color 08-07-2005 11:09 AM

Misljenje - Sampler ?

Razmisljam poslednjih dana, cesljam po oglasima, gledam samplere polovne... AKAI, EMU, Yamaha itd... I pade mi na pamet da bih ustvari staroj masini (1 GHz, 1 Gb ram) dodao npr. neku od M audio kartica sa nekoliko izlaza ( 4-8 ), nainstalirao softverski sampler (npr. Giga studio) i tu masinu koristio iskljucivo za obradu i pustanje samplova.

Vecina samplera koje bih mogao sebi da priustim vec polako zastarevaju (44.1 Khz, mala memorija, malo izlaza itd...) Osim toga obrada u kompu mi je mnogo jednostavnija i preglednija..

Sta mislite o tome? Ima neko da je to tako resio kuci ili u studiju?

lesha 08-07-2005 11:20 AM

Re: Misljenje - Sampler ?

razmisljanje ti je sasvim na mestu..

milos 08-07-2005 11:21 AM

Quote:

Originally Posted by Color
Razmisljam poslednjih dana, cesljam po oglasima, gledam samplere polovne... AKAI, EMU, Yamaha itd... I pade mi na pamet da bih ustvari staroj masini (1 GHz, 1 Gb ram) dodao npr. neku od M audio kartica sa nekoliko izlaza ( 4-8 ), nainstalirao softverski sampler (npr. Giga studio) i tu masinu koristio iskljucivo za obradu i pustanje samplova.

Vecina samplera koje bih mogao sebi da priustim vec polako zastarevaju (44.1 Khz, mala memorija, malo izlaza itd...) Osim toga obrada u kompu mi je mnogo jednostavnija i preglednija..

Sta mislite o tome? Ima neko da je to tako resio kuci ili u studiju?

Sta ce ti vise od Native Instruments Kontakt 2?Bolje ti ulozi u taj M Audio ili neku drugu karticu;) .Nisi ogranicen memorijom,mozes sve moguce formate da importujes ...

puRe 08-07-2005 11:34 AM

hmmm...ja sam planirao nesto slicno da uradim...mada umesto gigastudija sam mislio ove kompakt instrumente i Kontakt 2...

Color 08-07-2005 12:40 PM

Giga studio sam naveo cisto kao primer.. Za sada se nisam sentimentalno vezao ni za jedan sampler.

Kakvu konfiguraciju biste vi sastavili? Pure, jesi vec razmisljao kako bi sabirao zvuk glavne i sampler masine? Najbolje i logicno mi se namece - iz sampler masine digitalno u glavni komp....?

puRe 08-07-2005 12:45 PM

Quote:

Originally Posted by Color
Pure, jesi vec razmisljao kako bi sabirao zvuk glavne i sampler masine? Najbolje i logicno mi se namece - iz sampler masine digitalno u glavni komp....?

upravo tako...recimo Luna u slave kompjuteru preko ADAT-a u glavni...cak bi do izrazaja dosao i ruting ;)

SandRob 08-07-2005 02:26 PM

ako ces koristit neki vst sampler, onda ti na drugemu kopjuteru i ne treba muzicka kartica, pa cak ni monitor. mozes ih sinkronizirat priko mreze sa onim fx teleportom. u tomu slucaju mozes snagu drugoga konpjutera koristit i za druge vst instrumente i efekte.

Eon 08-07-2005 02:33 PM

bravo magistre!!!

to sam potpuno zaboravio, mozes koristiti i VST system link koji je integrisan u Cubase ili Nuendo ali ti u tom slucaju treba kartica

SandRob 08-07-2005 02:39 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
bravo magistre!!!

izraz 'ton magistar' san vidi na jednon ploci od rokera s moravu i to mi je vrlo kul. :mrgreen:

'rokeri s moravu
ce nacisto da vas zabavu!
ulaz slobodan - izlaz sto iljadarki!' :mrgreen:

Eon 08-07-2005 02:46 PM

hehehe a i pashe ti :)

All times are GMT +1. The time now is 10:38 PM.