Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Impulsi AGAIn (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11630)

Arthur 17-06-2005 12:52 AM

Impulsi AGAIn

Probao sam danas u SX2ci neke impulse koristeci SIR. I uglavnom mi je prijavljivao error:16bits only. A neke je hteo da pusta. Samo sto dosta optereti masinu, sto je valjda i normalno. Sad, naravno, zanima me dal se ovo da resiti, i kakve je to impulse moram da nadjem da bi radilo, tojest, dal je do impulsa, reverb programa ili SX-a? Bas sad da ga ne spustam na 16bita..
jos bi neka preporuka za neki alternativni impuls-reverb dobrodosla

lesha 17-06-2005 01:28 AM

po meni pristine space bolje zvuci..

dacko 17-06-2005 07:11 AM

Re: Impulsi AGAIn

Quote:

Originally Posted by Arthur
Probao sam danas u SX2ci neke impulse koristeci SIR. I uglavnom mi je prijavljivao error:16bits only.

Hmm ne razumem... da li ovo znaci da pusta samo 16 bitne ili da ne pusta 16 bitne?
U svakom slucaju meni sir nikad nije pravio nikakve probleme, a koliko sam primetio, pustao sam svakojake impulse. Da li je to sigurno poslednja verzija sir-a?

SandRob 17-06-2005 06:02 PM

Quote:

Originally Posted by lesha

kako moze 'bolje' zvucat? :?

SandRob 17-06-2005 06:03 PM

arthur, a je li ti to najnovija verzija sira?

lesha 17-06-2005 07:29 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob

moze, uporedi ih..
znam na sta si mislio - impuls je impuls!
ali ipak, ps bolje zvuci...

Max 18-06-2005 01:01 AM

Ajde ...... da postoji taj problem i meni se desava ..... narocito na impulsima tc m 6000 .... ali ne na svakom projektu ...... i ja koristim sir jer je jednostavno najpregledniji pa sam se navikao .... ali ako predjes na PS neces imati tih problema ..... sto se reverba tice ..... ako imate procesorsku snagu najbolje je koristiti ( znam da cete sad skociti ) waves ir ..... i to u full stereo modu jer on radi na fazonu ful sterea .... i trazi da se dva puta ubace impulsi ..... a tu se onda mogu ubaciti slicni ali ne i isti impulsi za vrlo interesantne rezultate ......

Ni ja nisam cuo razliku u pustanju ali svi pa i proizvodjavi kazu da razlika postoji

Pozdrav

Dushan_S 18-06-2005 03:47 AM

Quote:

Originally Posted by SandRob
Quote:

Originally Posted by lesha

Pa u principu nije to da Pristine Space bolje zvu?i, nego on reprodukuje impuls kako treba zna?i zvu?i normalno, a kod SIR-a to nije slu?aj, kao ni kod Revolverba.
IR-1 i P. Space bi trebalo da su jednaki po kvalitetu. Impuls jeste uvek isti ali na?in na koji ga plugin tretira ipak zavisi od onog koji je radio plugin.

Detaljno tehni?ko obrazlo?enje postoji na jednoj temi na K-V-R forumu, pa ako te interesuje probaj search tamo.

idekius 18-06-2005 05:42 AM

Hmmm... cak i u poslednjem broju Pro Sound News pohvalise IR1...
Ona dva CD-a imaju stvarno dobre impulse... Narocito kratke hall-ove...

SandRob 18-06-2005 08:54 AM

ja inace koristin ir1. evo sad bas sniman neke klape i ona opera house mi najbolje zvuci. :roll:

All times are GMT +1. The time now is 08:47 PM.