![]() |
Re: Waldorf Blofeld
sta je cudno?
|
Evo kooonnaaaccnooo, izasao novi apdejt. 1.15 verzija sa finim bux fixes i aleluja, user wavetables
Blofeld Version 1.15: - MIDI Clock reception - System Exclusive handling - workaround for USB on MAC - Sample/WT select modulation - User Wavetables - minor bugfixes - stolen units recognized Keyboard Chip Version 12: - no more hanging of blacks http://www.waldorfmusic.de/<wbr>assets/files/products/blofeld/<wbr>system/BlofeldV1_15.zip E sad je to TO, ko ne kupi a svira makar i sa 2 prsta lud je :):) Chitam na mailing listi, lik je apdejtovao i ispisalo mu se na ekranu da je "Unit stollen", a lik kupio, kako kaze, kod lokalnog dilera. I sad mora da salje spravu u fabriku da je srede... |
Stvarno je bilo "make or brake" u bukvalnom smislu.
|
hvala kuzmo brate!!!!!!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
|
to su fantastične vijesti ... već sam mislio da su ga napustili.. :D
a jesu li rijesili anomaliju da sint strasno lako ode u krckanje odn. lagano distorziranje, kad se koriste neki padovi, pogotovo tamniji sa malo rezonance...?? to me uvijek zasmetalo, i zabrinulo, kad bih ga svirao u ducanu,i to njihove presete.. :( |
Quote:
|
@cluster:
ostala je distorzija |
sranje
aj, silikone, javi kakvi su tvoji utisci sto se toga tiče.. ;) |
Quote:
|
Koliko sam uspeo na brzaka da proverim, izgleda da je sve "sljaka" sa ext MIDI clock-om i SysEx podrskom, jedino je "krckanje" jos tu i tamo prisutno.
Sa 1.12 firmware-om mi se cinilo da je to resena stvar, sa 1.13 se stvar pogorsala, a sa 1.15 poboljsala, mada krckanje nije potpuno nestalo (nadam se da ne tripujem)... :confused: Nit' manje sprave, nit' vise problema (i potencijala)... :shock: Ocigledno placamo cenu (primamljive) kupovine za "sitne novce" sprave koja puno "obecava", ali ce, kako stvari stoje, vecno ostati u beta fazi... Da ne pominjem da se svaki put kad (im) odem na sajt posteno iznerviram... |
Quote:
|
Quote:
Ne znam, ja ne chujem nikakvu distorziju, svirao sam par padova sa low cutom i dignutom rezonancom i sve ok... Kao da ima jos chistiji filter sada, nekako mi je lep, jasan, Zvuchi mega, probao sam arpedjo i u sinku je sa clockom od dawa, super radi :) |
znaci vreme je da se pocne stedeti sa kintom :)
|
Evo malo korisnih saveta sto se tiche multi program change, posto nema tu opciju po defaultu...
Some notes on how to change programs in V1.15: Bank MSB (CC#0) and Bank LSB (CC#32) are currently interchangeable, this may change in the future. Banks 0-7 correspond to banks A-H in the Blofeld (global channel in sound mode, multi part channel otherwise). You can switch up to 16 programs back-to-back without problems (in other words, set up a full multi). Some controller surfaces might send more program changes in a shorter time than the Blofeld needs to fetch the new program from memory, so you should slow down a bit as you approach the final destination (or rate limit the controller data if that is possible). Bank 127 is for switching between multi programs on the global channel (although it currently works on all channels). After switching to a new multi you need to leave some time before you can switch the programs in that multi (about 30 MIDI bytes over USB) so that Blofeld can finish loading the multi before it gets new program changes. |
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Z6EbHDiLIH0&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Z6EbHDiLIH0&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
|
Novi Soft editor ala VST...Aleluja. Samo za PC :( i nije oficijelno izdanje vec dobra juzerska dusha :)
http://www.softknobs.co.cc/content/b...ditor-080-beta There are several new features available: - Total recall: Now, the patch is recalled correctly when saving it with your project. This has been tested successfully in Cubase 4/5, Renoise and Aodix. - Basic part control: Several parts can be controlled using several instances and Blofeld's "Multi Mode". Think "Multi timbrality", since multi mode is not supported at all. - Recall of multiple part patches - Send Patch function - Name and category editing - OSC 1 + 2 shapes updated (display is not optimal but is complete) - Several missing parameters added - Front panel re-organized - Minor cosmetic changes - Arpeggiator display corrected (accuracy, legato) but note that the arpeggiator is not a 1:1 copy of the Blofeld's display and some things are displayed differently (ie. random notes) - Dropped Control Change support: only SysEx is now supported. Sta reci, lik je car :):grin: |
postavio sam to na nekoj od predhodnih strana :wink:
|
Secam se da sam koristio neku raniju verziju ovog editora pre nego sto sam presao na druge ali sada mi ne da da u njemu dodelim MIDI izlaz za blofelda. Ista stvar i u Live-u i u riperu.
|
Quote:
|
Malo svezih zvukova :
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HTmYZTZaIkY&hl=en_US&fs=1&color1=0xe1600f&color2=0 xfebd01"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HTmYZTZaIkY&hl=en_US&fs=1&color1=0xe1600f&color2=0 xfebd01" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/sI381EPnQjI&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0 x54abd6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/sI381EPnQjI&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0 x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> BTW Jel neko poredio Blofeld sa Largom ? |
ja bas hteo da pitam jel largo moze da cita sy-sex od blofelda ?
|
Po?tovani,
Po?to sam amater i početnik u studio tehnici ovim putem Vam se obraćam za pomoć. Namera mi je da pored KORG ESX-a, kupim jedan synth u kategoriji do 400 evra, i Waldorf-ov Blofeld mi se čini pravim izborom. Dilema mi je sledeća, da li je moguće povezati MIDI kablovima sledeće sprave: 1. MIDI keyboard (izlaz iz njegovog MIDI OUT porta) 2. sa ESX-om (ulaz u MIDI THRU, a izlaz iz MIDI OUT prema Blofeld-u), 3. i sa BLofeld-om (ulaz u Blofeld-ov MIDI IN). Na ovaj nacin bi zeleo postici nezavisan setup od racunara. MIDI Keyboard bi slu?io za potrebe Blofeld-a, a sve sinhronizovano sa ESX-ovim MIDI clockom. Po?to već danima tragam za odgovorom na netu bez uspeha, odlučio sam postaviti ovo pitanje na Va?em forumu, koji mi se činio najkompetentnijim. Unapred zahvalan! |
Quote:
RM |
Hvala RetroMan na brzom odgovoru, shvatio sam logiku.
Problem je u tome da Blofeld ima samo MIDI IN, a klavijatura mi ima samo MIDI OUT, a hteo bi da mi ESX triggeruje Blofeld, koji ima klavijaturu. |
Quote:
RM P.S. MIDI Through box je u svakom slucaju najbolje resenje, a ne kosta puno. |
Hvala lepo na savetima, puno si mi pomogao!
|
Da li neko koristi vst editor za Blofeld? Softknobs verzija 0.8 i nikako ne mogu u Live-u da podesim da prima midi iz Live-a i kontrolne poruke iz editora.
|
Da li postoji način da se promena parametara nekako "sinhronizuje" za live svirke a da koristim samo postojeće knobove? Odnosno da ne moram da ulazim u svaki pod-meni ponaosob.
Recimo, najviše bi me zanimalo da promenim cutoff na oba filtera istovremeno ili da produžim release i na filteru i na ampu. Ukoliko ne može preko waldorfa, da li bi sa nekim midi kontrolerom mogao tako nešto da sredim? Da jedan isti fader/knob radi gore pomenuto? |
Quote:
|
Dakle ako bih hteo da menjam cutoff na filteru 1 i 2 trebaju mi dva knoba/fadera? A jel se može onda naknadno srediti da ono što pomeram na jednom faderu da drugi isprati? :)
Pošto sam nov u VA svetu, ne znam jel ovo što želim uopšte izvodljivo, tako da se unapred izvinjavam ako tražim neizvodljive stvari :) I za oko mi je pao ovaj midi kontroler kao dodatak waldorf keyboardu pošto mi se čini da bi se fino uklopio sa desne "prazne" strane: http://www.akaipro.com/lpd8 da ne zna neko nešto slično ili bolje da preporuči za tu namenu? Recimo, neki model koji umesto ovih padova ima fadere, to bi bilo savršeno za blofelda :) pošto Akai ima samo USB ulaz, jel bi on uopšte radio sa Blofeldom? |
Quote:
http://www.google.com/search?q=behri...ient=firefox-a Nije skup (jeste malo glomazniji) ali je ko rodjeno za ovo sto trebi treba |
Znam za taj kontroler, samo, premerio sam upravo Blofeld i okvirno bi moglo da dodje u obzir samo ne?to do 325 (W) x 125 (D) a ovaj Behringerov je na?alost 300 u dubini i 330 ?irina tako da nikako ne bih mogao da ga postavim.
?teta ?to vi?e ne proizvode Nano BCN44, jeste da ima samo 4 knoba ali bi se taman uklopio gde treba a kad malo razmislim za realtime svirku, mo?da bi i to bilo sasvim dovoljno uz 4 postojeća na Blofeldu :( Izgleda da je Waldorfu bilo te?ko da isprogramira prilikom selektovanja 1, 2, 1&2 kao opcije :) |
Quote:
|
cekaj , zar ne bi nekako mogao da postavi macro-e (1 jedan knob , 2 3 knoba blofeld) kao sto ima massive naprimer mozda to sa vst editorom bi upalilo ?
|
Razumem ja da svaki parametar ima svoj CC, samo sam se ponadao da je nekako moguće povezati više CC# na jedan knob, tj. mislio sam da je jednostavnije za izprogramirati tako nešto.
E sad, jel sam ja to isprobavao neki polu-ispravni model ili na blofeldu keyboard verziji kada se stisne octave +/- uopšte nema lampice niti informacije na displayu da signalizira koji je trenutni status? @alavuk: ukoliko sam te dobro razumeo, bojim se da čak ni tako ne bi funkcionisalo jer se filter 1 i 2 cutoff nalazi pod istim knobom na blofeldu. uostalom, ideja je da sve to povežem bez laptopa ako je ikako moguće. I još jedno pitanje, ukoliko je neko imao prilike da isproba i Micron, kakav je utisak po pitanju zvuka u poredjenju sa Blofeldom? |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:54 AM. |