Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43257)

DaBear 13-02-2013 08:37 AM

Re: Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 341742)
Dzaba ti pricha, ti "profesionalci", pored toga sto su dokoni bez posla, ne jebu zivu silu da prihvate tudje misljenje i stavove. :banghead: To za lovu je recheno vec zilion puta, ali dzaba.

koji su to "profesionalci" sto su dokoni i bez posla? :confused:

HrastProgrammer 13-02-2013 09:19 AM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 341735)
Ne mora svaka kupljena sprava imati finansijsko opravdanje. Ne mora sebe otplatiti u finansijskom smislu.

Mi amateri to sebi mozemo da dozvolimo.

Potpisujem. Svi smo mi (ili barem većina) profesionalci u jednom području, a amateri u drugom (odnosno, drugim), pa na stvari drukčije gledamo ovisno o tome iz kojeg kuta gledamo. Ja, recimo, ne pijem alkohol, ne pu?im, ne drogiram se, itd., pa zbilja nije neki "big deal" ako tu i tamo bacim neku paru na kakav komad (ne samo glazbenog) hardware-a (ili software-a, for that matter), a kada se sve to zbroji ispada da sam u 20 godina manje novaca potro?io na raznu kramu i hobby-e, nego da sam svaki dan popu?io samo jednu kutiju malo boljih cigareta i/ili popio koju ča?icu :wink:

Osim toga, mnogi hobby-i se s vremenom u većoj ili manjoj mjeri ionako otplate, a da i ne govorim o znanju kojeg čovjek iz nekog "amaterskog projekta" mo?e izvući, iskoristiti u nekom drugom području i slično.

Quote:

Korg od ?600 ce za dve nedelje vec da vredi ?400 ..by the way i tako sve manje i manje..i nikada nece skociti cena jer nije "vintage"
Odlično, barem za nekog poput mene tko "couldn't care less about vintage", polovni će jednog dana definitivno proći kroz moje ruke :)

awacs 13-02-2013 10:04 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 341743)
40.000 ? mora da se salis !

http://www.youtube.com/watch?v=wBR2RtRjWTM

:rotfl:

Hehe, i RTS (kom Radio Beograd pripada) je pre nekih sedam-osam godina hteo da se otarasi svog EMS-a, takoreći da ga baci ili da ga d? za tako neku smešnu kintu, ali su onda neki shvatili da je taj sinti ustvari kulturnoistorijsko dobro i da bi ga valjalo osposobiti.

Nemam pojma zašto su članovi uvrteli sebi u glavu da su Vračevi i moji postovi pljuvanje po toj tehnologiji :confused: Makar u svoje ime mogu da kažem da se lično i dalje ložim na te nepredvidljive sprave i na te "besmislene" zvukove koje proizvode. Jedini CD koji sam ikad kupio u PGP-ovoj prodavnici ploča je "Elektroakustička muzika I" (zbirka radova iz Elektronskog studija). I jako bih voleo da ekipa sredi Synthi 100 pa da ti, Mika, Silikon, Daddy Z, ko god... možete da dođete i radite.

Ima samo jedna stvar: ljudi koji su formirali Elektronski studio RB su hteli da instaliraju najnoviju i najnapredniju spravu u tom trenutku, nisu se ložili na teremin ili klaviolinu ili štatijaznam. Nemam pojma, dugo nisam video Pola Pinjona (osnivača ESRB) ali koliko znam čoveka mislim da mu je jMax podjednako uzbudljiv kao EMS.

Pozdrav,

Vasa

alavuk 13-02-2013 10:54 AM

nisam hteo da osujem paljbu o vrednosti ems-a , jednostavno dal' mudularni ,polifonicni , monofonicni , analogni , digitalni , fm , virtuelni i sta ti ja znam kakav sint ima vrednost kakvu takvu i to treba postovati , dal ce da se isplati ili ne to je vec sasvim druga prica a ona najvaznija je dal ti radi posao ili ne ... imas li i dalje "Elektroakustička muzika I" ? ako imas mozes li da je ripujes ? bas bi voleo da znam o cemu se radi tj da cujem

awacs 13-02-2013 10:58 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 341752)
imas li i dalje "Elektroakustička muzika I" ? ako imas mozes li da je ripujes ? bas bi voleo da znam o cemu se radi tj da cujem

Evo radim na tome.

Pozdrav,

Vasa

alavuk 13-02-2013 11:17 AM

evo ti ga deda paul :]

DaBear 13-02-2013 11:44 AM

Ko hoce real-life experience o modularima - moj drug Nikola (u Beogradu je) prodaje Roland System 100M - Fully working, etc...:D

awacs 13-02-2013 12:54 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 341754)

To je taj :D Pre svega fantastičan lik, a onda i sve ostalo :)

Zauzvrat, evo tebi LINK (a i ostalima koje zanima).

Pozdrav,

Vasa

DaBear 13-02-2013 01:31 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 341765)
To je taj :D Pre svega fantastičan lik, a onda i sve ostalo :)

Zauzvrat, evo tebi LINK (a i ostalima koje zanima).

Pozdrav,

Vasa

Vaso - pohvale za effort !!

Sad sam malo preslusao / izpreskakao... da da ..to je to... Imao sam svojevremeno (kad sam bio mnogo mlad) par albuma te experimentalne muzike... i mislim da sam tad bio fasciniran SAMO zvukovima (koji su za ono vreme bili loodilo !!!) ...mislim melodija i nema ..:D

Ali to su bas ti zvukici o kojim pricham...

awacs 13-02-2013 01:47 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 341766)
i mislim da sam tad bio fasciniran SAMO zvukovima (koji su za ono vreme bili loodilo !!!) ...mislim melodija i nema ..:D

Hehe, pa da. EMS je te?ko i mogao da proizvede pravu temperovanu lestvicu preko klavijature (a i ona bi trajala samo par minuta :wink:), to je sprava za proizvodnju zvuka, a ne za sviranje popularnih melodija.

Mislim da sam već par puta citirao D?ona Kejd?a, ali čisto da podsetim:

"I've never heard any sound that I didn't enjoy; the only trouble with sounds is music".

Mo?e da se tumači na razne načine, kako god bilo od?tampao sam i okačio iznad glave u radnoj sobi.

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 05:13 PM.