![]() |
Re: Gde je gre?ka
DaBear, u pravu si da treba ubrzati stvari. Voleo bih da imam znanje i sposobnost da radim br?e, ali ?ta je tu je. Ipak smo za ovih par meseci otkad su se stvorili tehnički uslovi uradili dosta toga, a po?to su pesme odavno gotove, čak i skoro svi aran?mani, ipak ima nade da cela stvar neće trajati ba? godinama. Ovaj topik i jeste započet o vrlo praktičnom pitanju, ali ?ta će?, na forumu se sve pre ili kasnije generalizuje.
|
Evo jo? jednog snimka iz na?e male radionice. To je skica/demo za "Poznata i draga lica" (na prepev pesme Old Familiar Faces, Charles Lamb). Ovde je miks bez vokala. Voleo bih čuti savete po pitanju aran?mana, zvuka, nivoa u miksu i svega ostalog ?to vam padne na pamet. Miks je 100% suv, bez ikakve postprodukcije, pa ako neko ima volje da proba malo EQ, kompresiliju itd, rado bih čuo rezultate.
http://soundcloud.com/ddjuric/pdl-26 |
Quote:
?ta onda da komentari?emo? Mo?da je ovo super, a mo?da je potpuno pogre?no. U odnosu na vokal, naravno. Pozdrav, Vasa |
sto kaze Vasa, dzabe sve bez (dobrog) pevanja!!
Inace, ako ste hteli ovakav "retro" 60/70 gitarijada zvuk - dobro ste uradili. Sve se cuje, farbe su autenticne...(izuzev onog sint tepiha..malo odskace po boji..) daj pevanje...:D |
Quote:
Postoji pilot vokal koji sam koristio pri miksanju, samo sam ugasio taj kanal (zato ?to sam ja pevao). ?to se tiče komentara mislio sam vi?e na tehničke stvari - da li se negde čuje previ?e odstupanja bas bubnja i bas gitare (ne volim da strečujem, ali ako mora...), ima li negde tehničkih nepravilnosti koje ja mo?da ne čujem, itd. Quote:
Sint tepih ide napolje, kad ti tako ka?e?. Pevanje dodajemo čim se pravi pevač vrati iz Frankfurta i provede jedno sedam dana preganjajući se sa mnom oko toga kako otpevati tih nekoliko tonova. |
Quote:
Na čisto sviračkom planu me nervira ?to basista svira prekratke note (uobičajena boljka basista sa ovih prostora - "svadbarski" bas). A onaj tepih koji i Vrač pominje dodatno doprinosi svadba/hotel vajbu. Ali opet, ko zna - mo?da ba? sve to dobro ide sa vokalom (?al za mlados'). Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Jebeš ga, u ovakvoj svirci koja je u suštini trio (makar bile dve nasnimljene gitare) bubnjar i basista moraju da naprave celu galamu (tj. konstantan zvučni pritisak). Gitarista je tu da se pravi pametan, a bez pevanja ništa ne valja. Ja to onako iz prve ruke :wink: Pozdrav, Vasa |
Quote:
Quote:
BTW, što se tiče trajanja tonova kod bas gitare, probaću da ubacim neki sunđer pod žice i napravim damper. To bi trebalo da napravi lepši decay. |
Quote:
http://soundcloud.com/sjeban/znakrlmp3/s-Xq2q1 |
All times are GMT +1. The time now is 05:18 AM. |