Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Mastering (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=138)
-   -   Loudness War (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36313)

Jan 03-01-2011 07:27 PM

Re: Loudness War

Quote:

Originally Posted by SomiKnight (Post 295324)
Ih bre :) .

Netacno naravno, ajde ubaci cd Vlade Georgijeva na primer, ja ne slusam tu vrstu muzike ali ga jako postujem jer ceni dobar zvuk.

:D

Pa D. Vuckovic je taj koji radi na Georgievim stvarima, isti covek koji je odradio mastering o ovome sto se prica

Ja nisam slusao Breakers-e, nisam ni preterano slusao Georgieva, ali svidja mi se kako je uradjena ona zadnja stvar Hej ti, i svidjaju mi se stvari koje izlaze iz studija Barba.

I ono sto samo mogu da kazem o loudness war-u je da i stvari koje zahtevaju malu dinamiku su za nekih 2-3 db u glavnom preglasne, verujem da bi se vecina mastering inzinjera u svetu slozilo sa time (ja nisam mastering inzinjer i ne planiram da se bavim time)...Mislim da sam napisao jedan post prethodno o jednom mom omiljenom albumu iz 2009. ali izgleda da je obrisan (zasto ne znam, nikog niti sam kritikovao niti Boze daj), samo sam rekao da bi sve bilo super da je za 2-3 db manje kompresovano...Umesto -8 RMS, nek bude -13, -12... Ili ja mozda nisam pritiso submit pa post nije ni otisao :D

Audio Harakiri 03-01-2011 07:46 PM

Quote:

Dakle moguce je da tonac nema pojma sa poslom pa snima kako snima, a moguce je i da grupa trazi da se tako radi.
ovo je mastering topic. prilikom masteringa se nista ne snima.

Znak 03-01-2011 08:02 PM

Quote:

Originally Posted by Audio Harakiri (Post 295329)

Ne snima se ni konačna verzija pesme na hard disk?

Audio Harakiri 03-01-2011 08:10 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 295331)
Ne snima se ni konačna verzija pesme na hard disk?

ne

alavuk 03-01-2011 08:11 PM

bobo ajmo na vops dok se presnimava :)

Audio Harakiri 03-01-2011 08:16 PM

moze :grin:

SomiKnight 03-01-2011 08:36 PM

Quote:

Hvala na ispravci.

Odgovor na moje pitanje nemas nikakav?

Quote:

Pa D. Vuckovic je taj koji radi na Georgievim stvarima
Odlicno, znaci oni sto su branili partibrejkerse imaju da kazu sada sta?
Bilo bi najbolje da Vuckovic kaze kako ide konverzacija sa njima, oni kazu nemoj tako da nam miksas, umiksaj nam tako da omladini se dopadne na prvu ruku pa ako se neko zezne mozda i kupi cd, ili kako ide taj dogovor?

Meni i dalje nije jasno zasto se ljudi pravdaju oko nacina rada, cak pokusavaju da nametnu da je to normalan proces i rezultat.

OFF 03-01-2011 08:39 PM

A sto nas ti lepo ne prosvetlis kako tvoji klijenti reaguju na sve i kako ti sa njima komuniciras?

Audio Harakiri 03-01-2011 08:58 PM

Quote:

Pa ajde recite ZASTO bi tonac ako zna hteo tako da radi sem u slucaju da ne zna, kao i ZASTO grupa ili pojedinac bas tako traze da zvuci?
zato sto im se tako svidja...a o ukusima se ne raspravlja.

SomiKnight 03-01-2011 10:49 PM

Kakvi moji klijenti kada ja nemam veze sa tim poslom, sem sto imam nesto hifi-ja u kuci, sve komentare dajem sa stanovista potrosaca.

Quote:

zato sto im se tako svidja
Aha, jeste, bas zato to rade :) , bas ste neozbiljni.

All times are GMT +1. The time now is 07:44 PM.