Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Gde je granica neukusa u tekstovima pesama? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29799)

Oggy 11-10-2009 01:55 AM

Re: Gde je granica neukusa u tekstovima pesama?

Jes' ali ne bih da ispadne da dzabe uzimam onoliku lovu za moderatorsko mesto, pa tek nesto i ja da kazem... :wink:

awacs 11-10-2009 02:09 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 258698)
Jes' ali ne bih da ispadne da dzabe uzimam onoliku lovu za moderatorsko mesto, pa tek nesto i ja da kazem... :wink:

Ćuti more, super je tema. Ovo je bar iskrena/transparentna demagogija, ima ovde i gorih stvari :wink:

Pozdrav,

Vasa

Oggy 11-10-2009 02:14 AM

Da ne pomislis da mislim na tebe, jer sam tvoje postove manje-vise procitao i u najvecoj meri se slazem, ali ovde ima toliko bezvrednog trucanja da me mozak boli od pomisli da je neko proveo sate sedeci i kucajuci kolicinu texta (koju prosecna daktilografkinja ne otkuca za pola radnog staza), a pri tome, ama bas nista nije rekao...

Da su ucesnici rasprave pola tog vremena proveli pisuci neki text, verovatno bi se desio i neki dobar... Mozda... :)

awacs 11-10-2009 03:00 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 258702)
Da ne pomislis da mislim na tebe, jer sam tvoje postove manje-vise procitao i u najvecoj meri se slazem, ali ovde ima toliko bezvrednog trucanja da me mozak boli od pomisli da je neko proveo sate sedeci i kucajuci kolicinu texta (koju prosecna daktilografkinja ne otkuca za pola radnog staza), a pri tome, ama bas nista nije rekao...

Nisam pomislio da misli? na mene, a i da jesi - nema veze. Ali nisi.

Ipak, bez obzira na to ?to su mi Alekovi stavovi prilično strani, mislim da je ovo dobra tema. Mo?da je "dobra" zapravo pogre?an izraz, ali čitajući svakakve tredove posvećene Pinku, Grandu i raznoraznim sličnim subkulturnim medijskim pojavama, ovo je ustvari va?na tema.

Hoću da ka?em - uobičajeno je da se ovde pljuje po Pinku/Grandu. Ovo je prvi put da je neko prozvao "urbanu" scenu zbog neukusa (vulgarnosti, kako god se to zvalo). A "neukusa" zaista ima na "obe strane". Nije lo?e da to neko poput Aleka ka?e, makar i sa (po mom mi?ljenju) potpuno pogre?nim tezama.

Ko zna, mo?da se sve to izrodi u ne?to valjano :wink: Mo?da saznamo ne?to vi?e o sebi samima :D

Pozdrav,

Vasa

alek019 11-10-2009 08:26 AM

Pozdrav prijatelji, umalo pa da prodjem kao onaj "ipak se okreće".
?alim se, zaista se sla?em da da je tema va?na, sla?em se i da kod mene postoji bojazan od uticaja vulgarnosti, sla?em se i da je jako dosadno nekad čak i konstruktivno se raspravljati ako su stavovi tvrdi i naizgled nepomirljivi.

Da li ovu temu okrenuti na ?alu i komiku pa da bude veselo, neznam, mo?da mo?e i to, zavisi od vas. Ako se ovde ka?e da neukusa ima na sve strane a moje "teze" pogre?ne, dajte da čujem ispravne (nemojte da se hvatamo samo za Pink, to ne gledam nit me interesuje i za to postoji daljinski upravljač, super sprava). Ima nas ovde priličan broj i nadam se (fatam se za slamku, kako bi vi rekli) da postoji neko ko se sla?e samnom (donekle i odnekle). Mo?da ovo uspe da se pretvori u koristan tekst (bez onoga kom opanci a kom adidas). Dajte i da konkretizujemo "problem". Imamo jedno pesmu (evo, nisam stavio nevaodnike), tekst u njoj, koji u meni proizvede ovakvu reakciju. Imamo i obja?njenje teksta koliko se sećam, pa pročitasmo ?ta je pesnik hteo da ka?e, Prosto pitanje, sa?ete li se sa tim, uvideste sami poruku, kako je vi do?iveste (za mene znate). Mo?da mi pomognete da razumem ?ta je tu i za?to lepo, korisno, bezbedno...(mislim na tekst, bas i bubanj mi se svidjaju).

silicon science 11-10-2009 10:55 AM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 258710)
Pozdrav prijatelji, umalo pa da prodjem kao onaj "ipak se okreće".
Šalim se, zaista se slažem da da je tema važna, slažem se i da kod mene postoji bojazan od uticaja vulgarnosti, slažem se i da je jako dosadno nekad čak i konstruktivno se raspravljati ako su stavovi tvrdi i naizgled nepomirljivi.

Da li ovu temu okrenuti na šalu i komiku pa da bude veselo, neznam, možda može i to, zavisi od vas. Ako se ovde kaže da neukusa ima na sve strane a moje "teze" pogrešne, dajte da čujem ispravne (nemojte da se hvatamo samo za Pink, to ne gledam nit me interesuje i za to postoji daljinski upravljač, super sprava). Ima nas ovde priličan broj i nadam se (fatam se za slamku, kako bi vi rekli) da postoji neko ko se slaže samnom (donekle i odnekle). Možda ovo uspe da se pretvori u koristan tekst (bez onoga kom opanci a kom adidas). Dajte i da konkretizujemo "problem". Imamo jedno pesmu (evo, nisam stavio nevaodnike), tekst u njoj, koji u meni proizvede ovakvu reakciju. Imamo i objašnjenje teksta koliko se sećam, pa pročitasmo šta je pesnik hteo da kaže, Prosto pitanje, sažete li se sa tim, uvideste sami poruku, kako je vi doživeste (za mene znate). Možda mi pomognete da razumem šta je tu i zašto lepo, korisno, bezbedno...(mislim na tekst, bas i bubanj mi se svidjaju).

Odredjena doza vulgarnosti je potrebna, deci i odraslima... To je isto kao i antitela u organizmu, treba malo "prljavstine" da bi se prezivelo... Ne vidim apsolutno ikakav problem sa pomenutom pesmom :confused::confused: Ovako se krece, a na kraju tunela cemo svi nositi maske na licima i boce sa kiseonikom (da se dishe samo ono sto treba, jel'te..)... Tvrdim da je ovo uber najmanji problem sa kojim se trebamo suochiti kao "odrasli ljudi" koji snose odgovornost za "ono sto cemo ostaviti sledecim generacijama"...

alek019 11-10-2009 01:05 PM

Hvala Silicon-e, pa je se uvatih baš za tu dozu. Sve što ti napisa tačno. Ovo je ipak muzički forum, pa ja samo zatražih da se definiše ta doza ovde. Za mene što se tiče ove pesme prevelika (ubila bi me), kako deluje na mladje il je tamo imunitet jači, kako deluje na najmladje. Da se odmah ogradim jer verovatno propustih da čujem nešto što bi i za vas bilo malo jače, bar mi tu skrenite pažnju da mogu to, ako ikada natrčim, da zaobidjem u širokom luku.

Sa druge strane, da se ne ljutite ali stvarno mi nije jasno, ma koliko se trudim da razumem, kako je ovaj tekst pesme sa "nevidljivim problemom". Ako on postoji ali je sitan u odnosu na milijardu drugih to još uvek ne znači da je prestao da bude problem.

Moramo striktno i vi i ja voditi računa da ne predjemo na druge probleme jer bi se tad dovatili na kraju i politike, tu tek ništa nit bi razjasnili, nit je to sa forumskog gledišta dozvoljeno, nit može da se kroz priču ovde promeni a da ne govorim o novom zakonu o informisanju, pa bi zglavili debelo.Mada verujem da bi se u toj debati našli na istoj strani, 1000%.

Da kažem još nešto u vezi doziranja. Kad neko ukrade čokoladu pa ga uhvate, njemu najveći ptroblem stid a ne to što je uhvaćen. Kad neko mazne 1000000$ pa ga uhvate njemu najveći problem to što je uhvaćen, stida tu nema nigde. Al lopov i jedan i drugi.

silicon science 11-10-2009 01:16 PM

Opet kazem, ne mislim da je pesma vulgarna... Ima rechi koje su "proste" ali ipak vulgarnost je prejaka rech za ovo...

alek019 11-10-2009 01:29 PM

Dobro, prihvatam Va? odgovor ali sa mog gledi?ta ako ima prostih reči (da se zadr?imo na njima) tad je to vulgarno. Moja generacija bi rekla devojka je ili trudna ili nije, da bude malo trudna, to je jako,jako te?ko, iliti nemoguća.

Everbeatz 11-10-2009 02:03 PM

Vecina domacih filmova na kojima smo odrasli su bili puno vulgarniji....

All times are GMT +1. The time now is 09:12 AM.