![]() |
Re: Test mix - kanali za vezbanje...
Ja sam poslusao kanale, i slazem se isto da bi se ovo trebalo miksati kao ziva svirka. Moje misljenje:wink:
|
Quote:
Mene je mrzelo sinoc da detaljno kucam, ali je Vrac usao i u detalje onoga sto sam zeleo reci. Ovde nema niti aranzmana niti svirke, a ovu pesmu je takodje obradio jedan bend, totalno gitarski (mozak mi stoji, tek sam ustao, ali cu pokusati da se setim u toku dana imena benda...) i zvuci ne dobro, nego fenomenalno. Ovde se samo radi o tome "Kako mali Perica zamislja sviranje". E sada, da ne ispadne kako ovo pisem samo da bih pljuvao, ali vec sam rekao, posto se ovde ne moze nauciti "Bognzasta" o mixu, barem da ljudi sa manje iskustva nauce nesto o aranzmanu i svirci, tj. "kako ne treba". Nije losa inicijativa. |
I dalje ne mogu da se setim benda na koji sam mislio, ali nasao sam dve gitarske verzije koje podsecaju malo (osim sto je ova na koju ja mislim malo brza i bolja... :) )
Dakle, moze i sa gitarama... <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1xvTuQ3CJrI&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/1xvTuQ3CJrI&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/krbnviNFWmg&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/krbnviNFWmg&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> |
Da, pa ljudi su svirali glupi demo za eto samo da imaju i to je to... Trazili su pesme koje oni znaju i koje ujedno i Sandorov zna,bez da su imali probe... To jos i dobro zvuci kako je i sta je...He,he...
Ne bih ni smeo da kacim ozbiljnije kanale koje imam... Ovo su neke stare stvari, imam jos toga,pa ko-veli sto da ne...! Kanele i jesam okacio da ljudi vezbaju mixanje i uopste produkciju... Dakle ko pocinje da nesto mozda novo nauci,ko vec zna da pokaze znanje... Ispostavilo se da je vezba dobrodosla vecini koji su posetili thread,i to je i bila namena... Oggy je odradio jedan "old school" mix ,kakav volim, sa mozda malo jacim kompresijama, ali sigurno jedan od boljih mixeva, a ne goji! Hvala! Ajmo dalje...! |
Svirka je vrlo dobra. Ne znam sto se svi mnogo trude da dokazu da su lose odsvirali? Bubanjar je odlican. Gitarista je uvezban. Klavijature rade pos'o, a pevac i basista mogu da prodju.
Voleo bih da cujem live snimke svih onih koji smatraju da je to lose svirano. Verovatno nisu nikad nista odsvirali... I usnimljeno je sasvim solidno. Svi fajlovi su upotrebljivi. Miks cu poslati cim nadjem vremena... Za vecinu miksova mislim da su potpuno unisteni. Da ima jedno 10 db vise bas nego sto treba, da ima reverba koji je besmislen. Da je kompresovano vrlo lose i nerezonski... Mislim da je vecina radila na malim i losim monitorima. Nisam preslusao poslednje mikseve, kad nadjem vremena... |
Quote:
E sad bih se potpuno slozio! Svirka je sasvim dobra! Odlicna! Pevac da prodje?? Mislim da je Zoran Sandorov jedan od najboljih pevaca u Srbiji trenutno...u svakom slucaju je barem odlican...! Quote:
Quote:
Niko se ovde nije ni trudio da od ovoga ispadnu Phil Collins i Dire Straits... Ima i lepsih nacina da se kaze da ljudi treba jos da vezbaju...! Quote:
Vec sam i ja na ovo skretao paznju, ali opet ponavljam da mislim da je to manji problem, vec je nje-sra sto ljudi ne poznaju kako radi ono na cemu mixaju... Ajd' i ti zamixaj pa da cujemo...! Cheers...! |
Bockie, ne padaj u vatru...
google je stari pacijent koji ne radi nista drugo osim sto unosi razdor po forumu i zabavlja ga da za sebe misli da je pronicljiv i mudar, ali to misli jedino on. Njegov snimak ili bilo sta sto je uradio, nije cuo nikada niko do sada, tako da nemoj previse ocekivati ni ti. Mi ga jednostavno ignorisemo i pustamo da pise, a imam utisak da si ga ti shvatio vrlo ozbiljno, sto nikako ne moze da ti bude od koristi. Sa Zokijem se znam od njegove faze benda Dear Sheldon i on je dobar pevac, ali ovaj bend, kada bi ocenjivali od 1 do 5 bi bio neka slaba trojka. To nema veze ni sa temom, ni sa tvojom dobrom namerom da uradis nesto konstruktivno, vec je to cinjenica. Bubnjar i gitarista bi se nekako provukli sa cetvorkama, ali basista je "sedi jedan" i to kvari sve. Nema osecaj za ritam, osecaj za dinamiku, osecaj za frazu, jednom recju potpuno neupotrebljiv, ko god da je. |
dajem svoj doprinos i podrzavam akciju nadajuci se da nece zavrsiti kao moja nedavno ..
http://www.sendspace.com/file/6yzd8h preslusao sam sve mixeve i potrudio sam se ovih sat vremena mixa da napravim nesto skroz drugacije .. bar sam pokusao :) ,svi su pravili veoma jako rms mixeve i ja sam da se ne razlikujem ali mislim da nema potrebe toliko jako. Steta sto je svirka ocajna,da su odsvirale ovo neke baje .. moglo bi da bude ladno svetski hit p.s. Posto je sad izasao emt250 za uad .. koristio sam ga za ceo drum set.. pa mozete i konkretno cuti kako se ponasa u mixu.. meni se svidja .. dobar plug nema sta |
sad slusam na kompjuterskim monitorima .. pregoreo sam snimak na nekim mestima .. ali jebi ga .. krenuli ste mnogo jako pa je rekoh da vas pratim .. ali za to vec treba malo vise vremena... sve u svemu cuje se dobro :)
|
Quote:
Pa ovo je i bio svetski hit ( i to veliki !!):confused::shock::banghead: |
All times are GMT +1. The time now is 02:47 PM. |