Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/ (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26663)

Dexxy 21-03-2009 02:29 AM

Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/

Meni PT8 LE radi stabilno, brze, trosi manje CPU i sa UAD 2 sto se tice kasnjenja je super stvar ATA plugin. To je sada mnogo lakse, jos samo za PoCo da to naprave i ne treba mi nista vise :wink:

Arthur 21-03-2009 01:26 PM

U ponedeljak pazarim M-Audio ProFire 2626, i dižem PT M-Powered 7.4 (8ica mi još nije "dostupna). Ništa radikalno, al eto kad sam već savladao osnove, da mi i to stoji u ponudi studija ;) A tu kartu kupujem iz bar još 2 razloga koji se složiše :)

kravadinka 22-03-2009 02:05 PM

Jos jedna stvar...
Steinberg i Logic imaju problema sa pojedinim pluginovima, na Logic-u nece da pamti podesavanje za Omnisphere, Atmosphere ponekad, Stylus RMX, BFD i jos po nesto, na Steinberg-u RMX i BFD takodje ne pamti podesavanja snimljena sa projektom, dok u PT sve radi najnormalnije, nevezano za konfiguraciju i sistem, svugde je isto...
Jednostavno RTAS verzija istog plugina radi, dok VST i AU negde glave, takodje su i verzije pluginova poslednje...
Onda Roger Nichols takodje u RTAS rade, ali kao VST znaju da zadaju muke, ne mogu se setiti svih pluginova koji prave smetnje a da rade sa PT, dopisacu naknadno...
Ako neko zna resenje mogao bi da podeli saznanje sa svima...

Moritz 22-03-2009 03:00 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 239364)
Jos jedna stvar...
Steinberg i Logic imaju problema sa pojedinim pluginovima, na Logic-u nece da pamti podesavanje za Omnisphere, Atmosphere ponekad, Stylus RMX, BFD i jos po nesto, na Steinberg-u RMX i BFD takodje ne pamti podesavanja snimljena sa projektom, dok u PT sve radi najnormalnije, nevezano za konfiguraciju i sistem, svugde je isto...
Jednostavno RTAS verzija istog plugina radi, dok VST i AU negde glave, takodje su i verzije pluginova poslednje...
Onda Roger Nichols takodje u RTAS rade, ali kao VST znaju da zadaju muke, ne mogu se setiti svih pluginova koji prave smetnje a da rade sa PT, dopisacu naknadno...
Ako neko zna resenje mogao bi da podeli saznanje sa svima...

Na original Nuendo 3 sve radi :wink:

kravadinka 22-03-2009 03:36 PM

Malo nepazljivo od tebe kako si napamet prosudio da ja nemam original software...

Plonk 22-03-2009 04:01 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 239364)
Steinberg i Logic imaju problema sa pojedinim pluginovima, na Logic-u nece da pamti podesavanje za Omnisphere, Atmosphere ponekad, Stylus RMX, BFD i jos po nesto,

da Logic ima problema sa nekim pluginima...pogotovo spectrasonic ekipa, ja ih ne koristim pa mi i ne smeta, mada sam mislio da isprobam Omnisphere, ali ako ima problema sa Logic-om:banghead:
ja sam vecinu raznoraznih plugina zamenio sa Reaktor-om 5, user library je fenomenalna stvar...ljudi rade raznorazne instrunente koji su bolji nego neki komercijalni pluginovi:)

Arthur 22-03-2009 04:02 PM

mnogo defanzivno sve čitaš, kravadinka. Čovek je samo rekao da ima legalni i da nema nijedan od tih problema. Nema veze sa tobom.

kravadinka 22-03-2009 04:17 PM

Mislis ofanzivno?! :wink:
Citam onako kako jeste! :) Ako sam rekao da su problemi ti koji su, najmanje sto je trebalo je pitati je li mi software originalan, a na ovaj nacin se samo ispoljava nepostovanje prema sagovorniku, bio to ja ili bilo ko drugi! :)
Ako neko na moj tekst doda:"Na original Nuedno 3 sve radi" podrazumeva se da sam ja govorio o neoriginalnom softveru...

Kako se ovde preteruje sa tim da je izricito zabranjeno pricati o nelegalnom softveru, tako se podrazumeva da se ovde vodi razgovor oko legalnog, pa je svako dodavanje tog "original" malo degutantno i suvisno, i samo ono predstavlja nepostovanje sagovornika, a da je nekim slucajem odgovor :"Kod MENE sve radi normalno", sve bi bilo u redu... :)

nenad 27-03-2009 11:50 PM

PT..... izvikan..... STEIN.... radi isto to sto i ovaj izvikan......... cuju se isto....... a o samom "prolazu" kroz jedan ili drugi...... stvar navike... Dajem prednost STEIN-u za rad sa audiom.... lako, brzo i logicno........ A i sa midi-jem je rame uz....

najkonstruktivnije je kada sam uradis jedan song u jednom a bogme i u drugom sekvenceru ( najbolje sto umes... bez kompromisa ) a onda lepo poslusas jedan dan...pa drugi dan..... pa treci ..... i onda trazis da cujes razliku.... pa ako je uocis ti se priklonis carstvu koje ti lepse zvuci.....
Vise bi paznje posvetio samom usnimku nego sredjivanju i miksanju istog u pomenutim sekvencerima. Oba rade... dobro !

po meni izmedju njih je jedan veliki konstruktivni znak jednakosti.......

vly 28-03-2009 09:11 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 239368)
Na original Nuendo 3 sve radi :wink:

I kod mene takodje! :wink:

All times are GMT +1. The time now is 12:32 PM.