Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Imam jedan problem (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24676)

Estbam 13-10-2008 10:51 PM

Re: Imam jedan problem

Quote:

Originally Posted by Milosh84 (Post 220546)

Jeste stvarno, totalno sam lud, čoveče, gre?ke u slovima, uuuu.. katastrofa. :)
Ma nisu gre?ke ka?e doktor.:wink:

kejkz 13-10-2008 11:14 PM

nije losa pesmica, zvuci lo-fi, ali se moze poslusati. Malo razradi "aranzman" i gotovo!

allegrosteva 13-10-2008 11:25 PM

Ja ne volim sprdnju na tudj racun, pogotovo ne volim da se ja zezam na tudji racun AL BRATE PA NISAM MOGAO DA IZDRZIM. Estbam nastupio si kao neko ko je pronikao u tajnu muzike (u svakom njenom segnentu) a ne poznajes ni osnovne muzicke (teorijske, produkcijske)pojmove.Niko ne prica o talentu i ideji(mislim da o tome retko ko i treba da sudi), pricamo o stavu. Sta ocekujes od ljudi koji su procitali tutorijala koliko ima zvezda u nasem sazvezdju i koji su u ovom poslu par decenija-nego da tako reaguju.Ja nisam primetio da su se tako"gordo"postavili ljudi sa foruma koji iza sebe imaju par stotina (ili cak hiljada)uradjenih pesama.Ljudi koji stvarno znaju puno nikad se tako ne ponasaju.Da si trazio savet-ok, da si trazio sugestiju-ok, da si trazio misljenje, pomoc sve bi ti bilo na dohvat ruke ali da objasnjavas svima kako si izmislio toplu vodu a ne znas da diskete niko ne koristi poslednjih 10 god(izuzev za neke semplere), da ne nabrajam druge gluposti koje si napisao. E preko toga ne mogu da predjem.U zivotu je brlo vazno da znas koliko znas a isto tako (mozda cak i vaznije) je vazno da znas koliko ne znas.
Bez uvrede
Stefan

P.S. ako je ovo neka zajebancija prepisujem svu imovinu idejnom stvaraocu

Everbeatz 13-10-2008 11:32 PM

ma dobra je stvar - slazem se kejkzom - zivot je u stvari igra, zasto se primate svi :)

HeatMan 13-10-2008 11:32 PM

aj nek neka dobra dusha nama smrtnicima prepakuje ovo u mp3.. da chujemo i mi sa 56k konekcijom

Eeva_r&b 13-10-2008 11:39 PM

Moram priznati,na moje veliko iznenadjenje, da je zvucalo jako prijatno,i zaista sam iskreno uzivala,kada sam pritisla stop :-/

Izvini stvarno,ali ova savrsena harmonija od pet i po nota koje se ponavljaju i prilicno iritantno deluju na moj mozak do te mere da pozelim da zaspim uz zvuk grebanja noktiju o karton - nije bas preterano blizu moje ideje o dobroj muzici.

Mada...s druge strane...
Konfucije je jednom rekao "Genije se prepoznaje tako sto se glupaci uvek udruzuju protiv njega". ...

Mozda moja prosta seljacka dusa ne moze da spozna te putanje zvuka na 100 strana i vise.

Pocinjem sa projektovanjem superdojke jos veceras.

Estbam 13-10-2008 11:40 PM

Quote:

Originally Posted by allegrosteva (Post 220552)
Ja ne volim sprdnju na tudj racun, pogotovo ne volim da se ja zezam na tudji racun AL BRATE PA NISAM MOGAO DA IZDRZIM. Estbam nastupio si kao neko ko je pronikao u tajnu muzike (u svakom njenom segnentu) a ne poznajes ni osnovne muzicke (teorijske, produkcijske)pojmove.Niko ne prica o talentu i ideji(mislim da o tome retko ko i treba da sudi), pricamo o stavu. Sta ocekujes od ljudi koji su procitali tutorijala koliko ima zvezda u nasem sazvezdju i koji su u ovom poslu par decenija-nego da tako reaguju.Ja nisam primetio da su se tako"gordo"postavili ljudi sa foruma koji iza sebe imaju par stotina (ili cak hiljada)uradjenih pesama.Ljudi koji stvarno znaju puno nikad se tako ne ponasaju.Da si trazio savet-ok, da si trazio sugestiju-ok, da si trazio misljenje, pomoc sve bi ti bilo na dohvat ruke ali da objasnjavas svima kako si izmislio toplu vodu a ne znas da diskete niko ne koristi poslednjih 10 god(izuzev za neke semplere), da ne nabrajam druge gluposti koje si napisao. E preko toga ne mogu da predjem.U zivotu je brlo vazno da znas koliko znas a isto tako (mozda cak i vaznije) je vazno da znas koliko ne znas.
Bez uvrede
Stefan

P.S. ako je ovo neka zajebancija prepisujem svu imovinu idejnom stvaraocu

Za diskete je sigurno lapsus, ne znam ni gde sam to spomenuo.
Ja sam inače vrlo loš čovek. Mada sam hteo sve najbolje ipak sam uprskao. Jeste da sam mogao i ja da imam gomilu pesama i svoj vrlo moćan studio, ali sam puk’o u životu, pa sam malo isfrustriran.

Ali ne odustajem; prosto, idem dalje. Pitam za savet šta bi mogao dalje da uradim, jer stvar je u tome što ne mogu sam da ispunim ceo posao niti imam volje da nešto sam ostvarujem. Prvo, treba mi ljubitelji iste muzike, onda dobri – koji dobro kapiraju zvuk i to ih zanima, a ne neki ’’svirači’’. Eto, gordim se opet, nema meni spasa.

Everbeatz 13-10-2008 11:43 PM

Slusaj iako si sam to i dalje ne znaci da nisi u pravu..

Estbam 13-10-2008 11:47 PM

Quote:

Originally Posted by Eeva_r&b (Post 220555)
Moram priznati,na moje veliko iznenadjenje, da je zvucalo jako prijatno,i zaista sam iskreno uzivala,kada sam pritisla stop :-/

Izvini stvarno,ali ova savrsena harmonija od pet i po nota koje se ponavljaju i prilicno iritantno deluju na moj mozak do te mere da pozelim da zaspim uz zvuk grebanja noktiju o karton - nije bas preterano blizu moje ideje o dobroj muzici.

Mada...s druge strane...
Konfucije je jednom rekao "Genije se prepoznaje tako sto se glupaci uvek udruzuju protiv njega". ...

Mozda moja prosta seljacka dusa ne moze da spozna te putanje zvuka na 100 strana i vise.

Pocinjem sa projektovanjem superdojke jos veceras.

Nije to ?to si trebala da čuje?, rekao sam.
Sve je ovo eksperimentisanje.

Estbam 14-10-2008 12:02 AM

Ovo je možda nešto što će više da vas interesuje, iako nema veze sa produkcijom. To je eksperiment tonaliteta. Rekoh, ajde da vidim kako je kada kombinuješ tonalitete u pesmi. Časkom sam to napravio, pre sedam godina, klinački.

Da vas upoznam samo sa nečim. Sve pesme svoje pravim sa pet udara u taktu; jer tu sam pronašao bezbroj novih ritmova. Sa konvencionalnim ritmovima ne bi mogao nikad toliko da izdržim da ih vrtim u glavi. :)

(Stavite isto parametre ekvilajzera pa sredini, krči inače :))
1. Download Link 16mb
http://rapidshare.com/files/15374867...bas_1.wav.html

All times are GMT +1. The time now is 05:56 PM.