Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   INTERNET BRZINA SBB vs ADSL TELEKOM (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24296)

Oggy 03-11-2008 12:12 AM

Re: INTERNET BRZINA SBB vs ADSL TELEKOM

Sada ce da dobiju kitu od mene :wink:
Nece ni tih 21, 22.000.
Gas realno moze samo da pojeftini usled pojeftinjenja svih energenata na svetskom trzistu, a obzirom da mi imamo najpovoljnije uslove za uvoz istog.
Takodje i gorivo.
Ono iz rafinerije izlazi po ceni od 37 dinara. Sve ostalo su takse, porezi, akcize (citaj: deranje budala") do tih stotinak i nesto dinara koliko kosta litra, a sada nesto manje.
U Americi kada je gorivo dostiglo "skoro dolar za litru (50 dinara, koliko je i realno da kosta...)", desila se panika, a mi ovde peglamo duplo skuplje i niko se ne oglasava. Ni narod, a ni politicari...
GAs je realno da kosta oko 15 din po kubiku i sve preko toga je pljacka. Ovo poslednje poskupljenje uopste ne racunam, posto ga ignorisem.

LACKY 03-11-2008 12:26 AM

Jeste ali u Francuskoj je Evro ipo.

Oggy 03-11-2008 12:35 AM

Pa kada ovde budu prosecne plate 1500 eura, mogu i nasi da kradu na veliko, kao sto francuska vlada krade Francuze. Posto je ovde prosecna plata 300 eura, onda bi cena mogla da bude 50 din koliko zapravo i treba da kosta kada se na proizvodnu cenu naplati legalan porez...
A posle onog drasticnog poskupljenja, jedino su Belgija i Italija imale skuplje gorivo od nas u Evropi.

dr.Ru 03-11-2008 01:50 AM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 223554)

hmm,
sad sam video: 665 gore, dole sam zaboravio :)

idekius 03-11-2008 03:29 AM

Amerika nije bas dobar primer za cenu nafte (benzina). Oni imaju svoje izvore, ai ono sto im fali... hmmm... jednostavno posalju vojsku da "nabavi", a neki im daju najpovoljnije moguce (Emirati, Kuvajt... itd. ), ne bi li ostali u dobrim odnosima sa USA, da se jednog dana ne bi desilo da i njih optuze za posedovanje oruzja za masovnno unistenje, srushe im gradove i ( onako iz zabave ) obese predsednika :D

Sto se gasa tiche, tu nema problema za Srbiju, posto su mnogi nasi gradjani spremni da svoje gasove nesebicno podele sa okolinom :)

idekius 03-11-2008 03:36 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 223621)
Jeste ali u Francuskoj je Evro ipo.

Da moj auto trosi poput tvog kasiku dizela (i to kafenu) na 100, bolelo bi me uvo da se oglasavam u ovim bolnim temama o ceni goriva :D

Oggy ima prava da kuka sa svojim Globilack-om... On kad doda gas, pravi vrtlog u rezervoaru i iz auspuha izlicu Avaloni, Rode, Neumanni, efektiva u domacoj i stranoj valuti... :rotfl:

Max 03-11-2008 01:24 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 223611)
Samo da zavrsim par pesama i posveticu se revolucionarskom delovanju.
Do sada su mi prosecni racuni za gas bili 21, 22.000 mesecno, a po ovom novom ce to biti 35.000 mesecno ili 450 eura...

Auuuuuuuu :shock: :shock: :shock:

Nisam imao pojma ..... pa ti da se grejes sijalicama , potrosio bi manje para :(

Oni zaista nisu normalni .... ja sam mislio da je gas jeftinija opcija grejanja ....

Doduse kad sam isao u Hr na letovanje , isao sam da tankujem plina koliko god sam mogao ( za 52 din ) jer je u Hr jel'te sve malo skuplje ....... i kad sam dosao do Zg ..... idem da napunim rezervoar i shvatim da sam magarac jer je tamo plin na pumpi 35 din !!!!

E sad neka mi neko objasni ( bez USA i Francuske ) zasto je ovde plin na pumpi 54 din a u HR 37 din ????

Pozdrav

kejkz 03-11-2008 01:44 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 223683)
E sad neka mi neko objasni ( bez USA i Francuske ) zasto je ovde plin na pumpi 54 din a u HR 37 din ????

Monopol+Porez+Drzava+bezobrazluk=54din ;)

LACKY 04-11-2008 09:47 AM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 223633)
Da moj auto trosi poput tvog kasiku dizela (i to kafenu) na 100, bolelo bi me uvo da se oglasavam u ovim bolnim temama o ceni goriva :D

Oggy ima prava da kuka sa svojim Globilack-om... On kad doda gas, pravi vrtlog u rezervoaru i iz auspuha izlicu Avaloni, Rode, Neumanni, efektiva u domacoj i stranoj valuti... :rotfl:

Sta hoces da kazes, kada ja dodam gas da na auspuh izlecu Beringeri?:mad:

LACKY 04-11-2008 09:50 AM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 223683)
Auuuuuuuu :shock: :shock: :shock:

Nisam imao pojma ..... pa ti da se grejes sijalicama , potrosio bi manje para :(

Oni zaista nisu normalni .... ja sam mislio da je gas jeftinija opcija grejanja ....

Doduse kad sam isao u Hr na letovanje , isao sam da tankujem plina koliko god sam mogao ( za 52 din ) jer je u Hr jel'te sve malo skuplje ....... i kad sam dosao do Zg ..... idem da napunim rezervoar i shvatim da sam magarac jer je tamo plin na pumpi 35 din !!!!

Pozdrav

Jeste, ali su kod nas cvarci i rakija jeftiniji, pa drzava tih 17 dinara razlike koristi za kreditiranje cvarkarske i rakijske industrije.

All times are GMT +1. The time now is 09:45 AM.