Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Analogni mixer (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22213)

Max 03-04-2008 02:23 PM

Re: Analogni mixer

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 198146)

Valjda covek treba da se bavi pesmom, a ne diodama, tranzistorima, trafoima...
Ja kad kupim nesto, kupim da bi to sluzilo meni, a ne ja njemu... ne zaljubljujem se u svoje alate i sluze mi iskljucivo kao orudje.

..... a ja ti lepo kazem da ne komplikujes i prodas Lunu ( he he he he )

Pozdrav

HeatMan 03-04-2008 02:25 PM

@bitch: ma ne.. ok ok.. kupio bih i ja neve-a, mci-a ili ssl-a.. al ovo ostalo.. ne znam chemu to.. :? preampe i eq-ove mozesh naci mnogo kvalitetnije (za te pare) i potrpati ih u rack.. mislim, ja bar idem tom logikom.. uzmesh neku kartu sa vishe inputa (ff800 x2 il tak nesh) i reshio si problem.. a itb ce biti toplo kako si ga ti usnimio.. al uzimati stolove samo "eto tako", je po meni glupo.. ako je vec prevazidjen od strane softvera (skoro sve do 10000 eu - tako ja kapiram), onda koji ce ti q taj sto? samo troshish kintu na njega.. kupish si lep outboard i opustish se..

roginator 03-04-2008 02:28 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 198146)
Kazi, kazi... slusam... :) nego rekoh da ne kvarim zurku...

A voleo bih i da se Rajko, kao strucna osoba, oglasi sta je potrbno da jedan stari mixer bude doveden u stanje da zaista bude ono sto pishe na njemu i da radi onako kako ga je konstruktor zamislio.

Koliko para, truda, vremena ?
Zasto su stari mixeri jeftini na e-bay (zavisno od srece i drugih stvari) ?

Cesto mogu da se procitaju izjave vlasnika mixera po netu tipa "Moj taj i taj mixer nije bas originalan i promenjeno mu je XXX delova, pa je umesto njih stavljeno nesto drugo, ali, promena je na bolje i radi bolje od originala".

O.K.... neka i radi bolje, ali, sme li tome da se veruje? Ja ne smem. Ostali kako hoce. Sad, sve zavisi... po meni je elektronika za elektronicare, a mixer u rukama producenta samo alat. Valjda covek treba da se bavi pesmom, a ne diodama, tranzistorima, trafoima...
Ja kad kupim nesto, kupim da bi to sluzilo meni, a ne ja njemu... ne zaljubljujem se u svoje alate i sluze mi iskljucivo kao orudje.

Moj stav... ne zelim da se iko nadje uvredjenim, ali... citajuci ovakve stvari, da ne znam o cemu se radi, pomislio bih "Super, daj da i ja nadjem nesto za nekoliko hiljada na e-bay."
Dobro je d je Rogia skrenuo paznju da to i nije bas tako.. i da je STANJE MIXERA BITNO!!!

Ne volim Chevrolet-e sa motorom od Mercedes 200d, BMW sa karburatorom od Stojadina, pa ni budzenu audio opremu. Jednostavno, nisam spreman da se kockam, pogotovu ako mi ta kocka oduzima vreme potrebno za rad i ucenje i ako moze da me omete u njemu.

Stari mixer bih kupio samo ako je u savrsenom stanju i ako se ne bih ja motao sa lemilicom oko njega i molio Boga da to proradi. Jednostavno, mislim da elektronikom treba da se bave elektronicari. Nije isto kad Mercedesa iz 33-ce vozi dobar auto mehanicar i kada ga vozi lekar, kome taj auto samo moze da pokida zivce i dovede ga do nervnog sloma.

ja mislim da je znanje elektronike u AUDIU bar osnovno esencijalno da tonac zna sto radi jer

sjest za Veliki desk a ne razumjet sto kako radi je PAKAo a znanje elektronike je svakako prednost jer se mnoge stvari lakse sprovedu iz ideje u dijelo!!!!!

drugo koliko treba da se mixer iz prosjecno loseg brda tehnike iz 70tih ili 80tih dovede u TOP stanje je ..............

PUNO!!!!!

vremenski ovisno, a to ovisi o par komponenti

1. količina dijelova koje treba promjenit,
2. detektirati sve potrebne servise i uraditi ih kako spada
3. Hladni lemovi
4. pronalazenje dijelova ( jer kod nas nema bas sve za kupit)
5. i svakako ljudski faktor ....

Koliko to kosta

opet ovisno o par stvari

1. koliko su dijelovi skupi
2. koliko sati ce to majstor radit
3. dali sto treba i kako se moze poboljsat
4. koliko ste spremni na to potrosit

i onda kad se crta podvuce ....

npr: ako se kupi pult za 5000 EURA i ulozi jos toliko isplativo je samo ako se sredjeni takav isti ne moze naci ispod 15 000....

jer kad si to sam uradis ili nekoga ko zna onda je to jedno a kad neko garantira da e sve sredjeno ...nekako sam skeptik jer malo ljudi ostavi par stotina sati rada da bi nesto samo tako prodalo

eto .....

OFF 03-04-2008 02:47 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 198160)
..... a ja ti lepo kazem da ne komplikujes i prodas Lunu ( he he he he )

Pozdrav

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :D

perun 03-04-2008 03:00 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 198159)
Mixeri su proslost ...... samo je pitanje kad ce to ko da shvati ..... daj boze zdravlja , pa cemo se cuti o ovoj temi za 7 - 8 godina ......

Max, takva mudrost bi zaista mogla da poljulja razmisljanja i nacin rada mnogih krupnih zverki sirom planete... Obrati im se, apeluj da svi pobacaju govna koja koriste i predju na "prave stvari". Otvori nam svima oci jos jednom, neka nam zrak mudrosti sjebe sve bedne predrasude sa kojima zivimo... Amin.

Hvala ti!

Usput, Oldsmobile je jedno najobicnije jeftino americko smece koje je "prezivljavalo" decenijama iskljucivo zahvaljujuci politici i kuci kojoj je pripadao! Najkvarljivija americka roba, u prevodu! Ako smatras da su mikseri (vrhunski) koji se pominju ovde Oldsmobili, onda ti jos jednom hvala za nesebican doprinos nasoj blistavoj ITB buducnosti!

Pozdrav!:wink:

eka-nika 03-04-2008 03:07 PM

Ljudi dosao je smak sveta .Necemo vise nista kupovati.Samo jedan kompjuter i bice bar milion " dobrih " studija na ovim prostorima.Super:shock: . Imacemo pare za pice i zene , ma ko je..opremu i snove o "pravom " studiju

master29 03-04-2008 03:10 PM

Kad budemo batalili analogiju onda smo zavrsili sve price u vezi muzike.Moje skromno misljenje je da je to isto ko kad coveku izcupas dusu postane,hladan,surov bez milosti.Jebes digitaliju pa nisu ludi ljudi preko koji koriste ekstremno skupe analogne sprave,miksere razlicite hardvere.Pa radini bi samo sa kompom i pluginovima.Navedite mi koji je to bojli plagin od identicno takvog hardvera,jel ste ga culi do sad,ja nisam i mnogo mi je drago.

roginator 03-04-2008 03:19 PM

meni je bez analogije zvuk isto ko Pič....bez krvi i mesa i ukrasa oko nje :D :D :D :D :D :D

pa sad ko voli nek izvoli ... ali ja se s analogije ne skidam do penzije

moze ITB ali samo da je prosao kroz OTB u finalu :D :D :D :D :D

silicon science 03-04-2008 03:36 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 198175)
meni je bez analogije zvuk isto ko Pič....bez krvi i mesa i ukrasa oko nje :D :D :D :D :D :D

pa sad ko voli nek izvoli ... ali ja se s analogije ne skidam do penzije

moze ITB ali samo da je prosao kroz OTB u finalu :D :D :D :D :D

Slazem se

vly 03-04-2008 04:01 PM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 198092)

Ajmo jos jednom... Jel' ima kupaca za jedan od najboljih stolova... HARRISON!!!???:rotfl:

Mozda:cool:

Mozes li mi reci gde na netu mogu naci neke podatke o tom modelu koji ti prodajes,posto sam pronasao sve Harrison modele,a tog nema medju njima.

Do koje mere je on upucen na taj HD rec sistem koji ide uz njega,to jest da li je i kako je upotrebljiv i bez njega?

Pozz

All times are GMT +1. The time now is 02:40 AM.