Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Spectrasonics - Omnisphere (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21203)

Mika Technika 07-11-2008 07:49 PM

Re: Spectrasonics - Omnisphere

pazi ovako: kad me mrzi onda ih pichim po kanalima u fl studiju, a kad me ne mrzi onda u kontakt ili u battery i vozi misko, napravim sebi nki file tj. banku i udri do zore :D sve je wave(obicni semplovi) ja leyerujem po potrebi.

BODAL 30-01-2009 11:31 AM

Koristite li Omnisphere? Kako ide, svidja li vam se, kako se uklapa u to sto radite?
Ja sam se zalijepio za ovaj sint, pravim svoje presete i pokusavam uklopiti u neki fank fazon i vjecito imam problem da mi zvuci nekako izolovano od ostatka miksa... Nekako uvijek odudara od svega. A vecinom pravim neke leadove i sl, rijetko padove ubacujem... Pitam se kako se ponasa kod vas?

allegrosteva 11-02-2009 07:04 PM

Drugari, pri jednom dizanju omnisphere-a mi je ponudio samo drum paterne i nista drugo, zvucali su na prvo slusanje super (kao i sve ostalo u omnisphere-u) i sad ne znam kako ponovo da dodjem do njih.Hitno mi treba odgovor koji mi je verovatno sve vreme pred nosem(sta cu ima se tri banke i mozgic s vremena na vreme blokira)

Mika Technika 11-02-2009 07:45 PM

probaj da kliknes na Directory: ili na File Directory trazi i naci ces, ili uradi search

allegrosteva 11-02-2009 08:15 PM

Nashaooo:):):)
Normalno da mi je odgovor bio pred nosem
Drum paterne sam trazio u voice browser-u umesto da ga trazim u stack browser-u(valjda se tako zove), onom sto se nalazi pri vrhu.

Ghost Dog 26-12-2010 12:03 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 220003)
^meni (i ne samo meni) i revalver zvuchi mnogo bolje od guitar riga.. iako je i on tanak i nikakav

Hmmm ... da li postoji neki softverski amp modeler za koji ne nalazi? da zvuči tanko?

Ghost Dog 26-12-2010 12:05 PM

Quote:

Originally Posted by BODAL (Post 233243)
... Ja sam se zalijepio za ovaj sint, pravim svoje presete ...

Dakle, Omnisphere dozvoljava skladištenje sopstvenih preseta?

I čisto par pitanja za ljude koji su probali i Atmosphere i Omnisphere. Da li patch-evi iz Atmosphere-a zaista (i u kojoj meri) zvuče bolje u Omnisphere-u? Da li se nekome koga zanimaju samo stringovi i padovi isplati da prelazi na Omnisphere?

Mika Technika 26-12-2010 05:40 PM

Quote:

Originally Posted by ndv (Post 294616)
Dakle, Omnisphere dozvoljava skladištenje sopstvenih preseta?

I čisto par pitanja za ljude koji su probali i Atmosphere i Omnisphere. Da li patch-evi iz Atmosphere-a zaista (i u kojoj meri) zvuče bolje u Omnisphere-u? Da li se nekome koga zanimaju samo stringovi i padovi isplati da prelazi na Omnisphere?

sam zvuk u omnisferu je bolji, nisam isprobavao petcheve iz atmo u omniju, ali razlika se cuje izmedju ta dva synth-a. E sad, sam ces morati da odlucis da li ti treba ili ne.

Ghost Dog 28-12-2010 08:16 AM

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 294628)
sam zvuk u omnisferu je bolji, nisam isprobavao petcheve iz atmo u omniju, ali razlika se cuje izmedju ta dva synth-a. E sad, sam ces morati da odlucis da li ti treba ili ne.

Moraću ... moraću da probam ...

Ghost Dog 28-12-2010 08:43 PM

Ok ... probao ...

Što bi rekao Bata Stojković u Maratoncima ... "Ljudi pa ovo i nije tako loše"! :grin:

Then again, za te pare ... i bolje bi mu bilo da liči na nešto! :wink:

Nisam imao vremena da proveravam kako zvuči u odnosu na Atmosphere (čini mi se da ne zvuči nešto preterano bolje ... ako uopšte i zvuči bolje), ali ... prvi utisci su povoljni.

Edit:

Zaboravih da spomenem ... nije baš vanserijski brz pri učitavanju patch-eva ...

All times are GMT +1. The time now is 01:38 AM.