Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Apple Logic Studio (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19384)

kejkz 17-09-2007 12:13 AM

Re: Apple Logic Studio

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 169953)
Da li Logic trazi "Mac" ili "Mac OS", posto je moguce emulirati Mac OS na PC-u?

Trazi Os X... ne mora preko emulacije, mada je i to moguce, sistem radi na gotovo svakom x86 pc-u danasnjice... jedino sto je preko potrebno je sse2 set instrukcija na procesoru, sto imaju svi kompjuteri vec 3 godine unazad.

Oggy 17-09-2007 12:21 AM

A da li znas kako rade drajveri od zvucne karte po OsX-om? Mislim, ako imaju inace drajvere za Mac, oni se uredno instaliraju bez problema na emuliranom OsX-u?

kejkz 17-09-2007 01:03 AM

zavisi koja je vrsta zvucne, odnosno od firme: npr. cela rme hdsp i fireface serija radi, sve novije motu karte, PT hardver, cak i pci acell karte rade, po nekim izvestajima, ali to ne znam iz prve ruke. Svaka novija USB ili Firewire karta radi gotovo sigurno, cak je podrzana direktno sa sistemskim drajverima (testirane su M-audio, Lexicon, Behringer...)

Ne rade EMU karte, sem novijih usb koje imaju beta drajvere, sve starije PCI karte...

Ako postoje unibin drajveri za bilo koju kartu, ili je podrzana direktno od coreaudio-a, radice sigurno!

Oggy 17-09-2007 02:04 AM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 170042)

Ne rade EMU karte, sem novijih usb koje imaju beta drajvere, sve starije PCI karte...

:o:o:o

:banghead::banghead::banghead:

:rolleyes:

A ja taman 'teo da instaliram Logic, pa da zaslajfujem (zashafflujem... 'bem li ga kako se kaze...) triolski groove sa cvrstim midijem, a sad vidim da moram i novu zvucnu da kupim... :banghead: :D

E, ozbiljno... :)
jel me lozis za Emu ili stvarno samo Emu ne radi? :confused:

boggy 17-09-2007 03:49 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 170045)
:o:o:o

:banghead::banghead::banghead:

:rolleyes:

A ja taman 'teo da instaliram Logic, pa da zaslajfujem (zashafflujem... 'bem li ga kako se kaze...) triolski groove sa cvrstim midijem, a sad vidim da moram i novu zvucnu da kupim... :banghead: :D

E, ozbiljno... :)
jel me lozis za Emu ili stvarno samo Emu ne radi? :confused:

Ako te to moze uteshiti.... ne radi ni Lynx L22 na OSx za PC jos uvek... (na MAC radi odavno) :(

Milslim da ce se ti drajveri pojaviti ... samo treba neko vreme...

pozdrav

bogi

lesha 17-09-2007 08:01 AM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 170042)

steta, moracu da probam sa integrisanom.. :banghead:

Oggy 17-09-2007 11:24 AM

Meni sad nije jasno sledece...

Da li se to instaliraju drajveri za Mac ili postoje posebni drajveri za OS na PC-u?
Sto ce reci, da li ako postoje drajveri za Mac, radi na PC-u pod OsX-om?

Arthur 17-09-2007 12:29 PM

kolko sam ja shvatio celu pricu, najnormalnije bootujes OSX na PCu i od te tacke se ponasas kao da je to MAC.. tako da koristis macove drajvere...

kejkz 17-09-2007 12:36 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 170080)
Da li se to instaliraju drajveri za Mac ili postoje posebni drajveri za OS na PC-u?
Sto ce reci, da li ako postoje drajveri za Mac, radi na PC-u pod OsX-om?

Zavisi od karte do karte, neke su podrzane direktno, a za neke se instaliraju posebni drajveri, koji se dobijaju od strane proizvodjaca.

Rme, Motu i slicne multikanalne karte imaju svoje posebne drajvere, a npr. manji uredjaji kao maudio fasttreck serija, razni ediroli itd. rade direktno, bez instalacije posebnih drajvera.

Nije sala, emu pci serija ne radi, nikada nisu postojali drajveri za os x

Quote:

Originally Posted by Arthur
kolko sam ja shvatio celu pricu, najnormalnije bootujes OSX na PCu i od te tacke se ponasas kao da je to MAC.. tako da koristis macove drajvere...

Upravo tako!

milos 17-09-2007 06:07 PM

Logic Studio video:
http://www.musotalk.de/

All times are GMT +1. The time now is 08:22 PM.