Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dragan Ivanović (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Beovizija 2007 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17119)

Oggy 19-03-2007 12:38 PM

Re: Beovizija 2007

Ja se ne slazem bas sa tobom OFF-e.
Zasto bi morao da podilazim nekoj manifestaciji tako sto cu da iskrojim pesmu po meri i da je napravim onakvu "kako se to podrazumeva".
Pa sustina i jeste upravo u tome da svako radi svoju muziku, pa sta prodje proslo je. U suprotnom, ne bi se nikada mrdnuli iz ove, i ovako preterane jednolicnosti. Ja sam u jednom momentu pomislio da nikada vise necu slusati "Shape of my heart" jer je neki neuki nametac trendova provalio Stinga (20 godina kasnije no sto je trebalo) i shvatio da je to pravi obrazac za "festivalsku pesmu", a svi ostali su prihvatili "da se to podrazumeva".
Svako treba da radi po svojoj savesti i stvara muziku koja je njegova, pa ako to "pije vodu", OK, a ako ne, nije strasno jer sto je na jednom mestu "trash", na drugom je "in". Bitno je samo da budes ono sto jesi, jer nikad neces biti bolji "neko" od tog "nekoga".
Mozda sam otisao u preveliku filozofiju i verovatno da to ti nisi mislio onako kako sam ja naknadno obrazlozio, ali me je tvoja izjava nagnala da napisem ono sto stvarno mislim o situaciji u nas, inace. Nemoj mi zameriti :)

SaschaG 19-03-2007 03:03 PM

Ajd' da vam se pridruzim u prici...

Quote:

Kad bude bilo uslova da se napravi zglavna svirka, verovatno nam festivali nece biti toliko zanimljivi. Za sada jesu, jer je to jeftin termin na TV-u.
To jeste sustina razmisljanja onih koji se prijavljuju na festivale...90% ide samo na ucesce da bi se "videli" (jer druge prilike su vrlo retke a i skupe) a ono ostalo pokusava da osvoji neku od nagrada...Montevizija najbolji primer :banghead: :banghead: :banghead:

Quote:

Zlatno Lane?? Zlatno Runo? Platinasta Kutlača??
Ne znam, zezam se, ali znam da je dobar...ime nije ni bitno. Mada kad ti klinci porastu, uđu u estradu, traže pare i transformišu se...znam iz par primjera
Zove se Zlatna Pahulja (do 12 godina) i Zlatna Staza (ove godine je nije bilo-nesto kao omladinski uzrast-do 18 valjda).
Dovoljno je dobar da bude pojam za nesretnu Montenegro Song a bogami i za pola pesama sa prve veceri Beovizije.A klinci sa festivala su pojam profesionalaca za vecinu tzv. "zvezda"....izmedju ostalog su i Ogijeve klinke ucestvovale tamo...pre par godina...

Quote:

Nedavno sam jednom liku radio pesmu za taj festival Mislim, ja sam samo dobudzio vec postojecu matricu i snimio glas preko...
A samo se ti zezaj... Ono je prosto neverovatno kako malo mesto poput Rozaja organizuje festival. Ni malo naivna organizacija!!! Jedno 10 X bolja nego za npr. "Majsku Pesmu" u Nishu, koja je bedastoca ziva...
Pa nije ni cudo sto nije naivna organizacija,ove godine im fond bio 50.000 evrica...i 6 meseci priprema. (znam ljude)

Quote:

A i placaju arr. !
Da,isplacuju autorske honorare (300 evra)i svaku od nagrada..za razliku od glibave Montevizije na celu sa RTCG.Cak je i ugovor bolje pravnicki sastavljen...:o zalosno :banghead:

Samo cekam dan da ova klincadija malo poraste i da oduva ove umisljene...

hehe...najbolja izjava...klinke iz Beti Bup na pitanje novinara o zalbama Maje N. i Mire Skoric...oko prolaska "anonimusa" u finale..."da smo znale da ce TETKA MAJI i TETKA MIRI to toliko da smeta pustile bi ih da one ucestvuju...mi imamo vremena" :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ajd sad u zdravlje....:hyper:

Oggy 19-03-2007 03:41 PM

Quote:

Originally Posted by SaschaG (Post 149498)

Da,isplacuju autorske honorare (300 evra)i svaku od nagrada..

Pozdrav Sasa!

A da li su isplacivali samo crnogorske aranzmane ili sve?

SaschaG 19-03-2007 03:46 PM

Samo domace autore. I to je zbog toga sto niko od gostiju nije dosao sa autorskom (samo za tu priliku uradjenom) pesmom. Fer...Jebi ga ne mozemo nekoliko puta da naplacujemo istu pesmu...mislim, mozemo mi samo niko nej da da :D :D :D

SaschaG 19-03-2007 03:48 PM

Pardon,ne samo domace autore,vec autore pesama sa prve veceri...a izvodjaci su bili domaci
Uradi pesmu,naci cu ti izvodjaca ovde pa da se druzimo malo na festivalu (ja idem na festivale jedino zbog bekstejdza...uvek se nadje dobro pivo :) )

OFF 19-03-2007 04:48 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 149483)
Svako treba da radi po svojoj savesti i stvara muziku koja je njegova, pa ako to "pije vodu", OK, a ako ne, nije strasno jer sto je na jednom mestu "trash", na drugom je "in". Bitno je samo da budes ono sto jesi, jer nikad neces biti bolji "neko" od tog "nekoga".
Mozda sam otisao u preveliku filozofiju i verovatno da to ti nisi mislio onako kako sam ja naknadno obrazlozio, ali me je tvoja izjava nagnala da napisem ono sto stvarno mislim o situaciji u nas, inace. Nemoj mi zameriti :)

Ne, nismo se razumeli. I ja se tu potpuno slazem. Meni su bas zato Trkulja i 'tvoje' klinke bili najbolji predstavnici, zato sto su bili najiskreniji, najmanje se folirali, i bili najupadljiviji i najoriginalniji u odnosu na standardne festivale lakih nota. Pogledaj samo proslogodisnje Fince, ili one ska Turke od pre par godina...........
Meni upravo nisu jasni lobiji koji guraju jedne te iste likove na festivale, prodajuci im jedne te iste sranje pesme sa aranzmanima koji se kucaju za par sati:(

Moje raspolozenje najbolje objasnjava izjava Mire Skoric - nije mi jasno kako to da je neko ko nikada nije snimio album, prosao u finale, a ovakva zvezda kao ja - nije:banghead: :banghead:

Zato i rekoh, steta sto jos nisu bile zesce, i pustile krv neke zivotinje na bini:o :D , ali, kontam ono sto si rekao za gitare.....

Generalno, ljudi koji vode to treba da kazu - da li nam je cilj promocija nekih izdavackih kuca ili njihovih pulena (jos jedan festival) ili izabrati nekoga ko ce Evropi biti zanimljiv, ko ce se dobro plasirati, ili ne-daj-boze pobediti

Oggy 19-03-2007 04:58 PM

Quote:

Originally Posted by SaschaG (Post 149501)
Uradi pesmu,naci cu ti izvodjaca ovde pa da se druzimo malo na festivalu (ja idem na festivale jedino zbog bekstejdza...uvek se nadje dobro pivo :) )

Pa uradio sam... :)
Istina, ne znam kada je isla, tj. koje vece, a pretpostavljam da je bila revijalna, jer je vec pobedila u Zajecaru... Ako je uopste isla ta pesma... Vise ne znam koja je isla a koja tek treba :D

Samo ti trazi izvodjace, pesama je uvek bilo i bice (a i piva u bekstejdzu) :) :rotfl:

@ OFF

Ma ukapirao sam ja, zato sam i rekao ono na kraju da se ne odnosi na tebe, vec da me je samo tvoja izjava inspirisala da kazem ono.

Generalno... Jako mi je drago sto su konacno prebrojali glasove i u sustini, to je otprilike ono za sta sam i ja znao, tj. projektovao da ce biti. Ja sam samo to vece potrosio 1000 dinara kredita na "hvala" svima koji su glasali i cestitali nam. To je negde oko 300 poruka. Ako sam ja imao toliko ljudi, svaka od klinki je imala barem duplo vise + oni koje mi i ne znamo, a svidela im se pesma. Pretpostavljam da je bilo i takvih, jer nas je drugo vece na juznom ulazu docekalo pedesetak devojcica koje su pevale pesmu dok smo prolazili kroz spalir.
Sto se nas tice, mozemo da ustupimo nase 5. mesto kome god to vise znaci nego nama, jer sve osim 1. mesta nije pobeda, a posto nismo dosli da pobedjujemo, nama super! Jos da pice nije moralo da se placa... :D:D:D

SaschaG 19-03-2007 05:01 PM

Quote:

Treci je taj da nikako nisam mogao da nateram mix sa jacim gitarama da se dobro ponasa u uskoj postavci panorama, kako bi izasao dobro na TV-u.
...ovo zaboravih...mi pricamo o festivalima, o pesmama,ovom, onom..a jos uvek nam se TV program emituje mono...tako da je svejedno-Eurosong ili prva harmonika Marinkove Bare...kasnimo vekovima za ostatkom sveta.A onda se i nije cuditi kakvi su nam festivali i sve oko njih :banghead: :banghead: :banghead:

Arthur 19-03-2007 11:53 PM

Quote:

Originally Posted by SaschaG (Post 149508)
...ovo zaboravih...mi pricamo o festivalima, o pesmama,ovom, onom..a jos uvek nam se TV program emituje mono...tako da je svejedno-Eurosong ili prva harmonika Marinkove Bare...kasnimo vekovima za ostatkom sveta.A onda se i nije cuditi kakvi su nam festivali i sve oko njih :banghead: :banghead: :banghead:

Prema informacijama koje ja imam, u pitanju je mesanje uzroka i posledice. Televizija se emituje mono jer je i dalje ogromna vecina prijemnika u ovoj drzavi upravo mono. Sustina problema je u tome sto takvi televizori ne umeju da saberu stereo u mono (jerbo nikad ni ne prime oba kanala) tako da po nekoj RF logici uzimaju samo levi kanal od stereo emitovanja. Zato vecina televizija odradi sabiranje kod sebe jer se tako ipak napravi manja steta.
Televizija na kojoj trenutno radim emituje u etar mono signal, koji je napravljen famoznim ortho-m-expanderom (nije klasicno sabiranje), dok se na dva satelita emitujemo u Stereo tehnici, kao i na kablovskoj distribuciji.

SaschaG 20-03-2007 12:35 AM

Ma to je u sustini manje vazno...sabiranje ili oduzimanje :) vaznije je to gde smo...Radi se o osnovnim standardima kojih nazalost kod nas nema. A pravo da ti kazem i ta prica "kod nas je vecina prijemnika mono' ne bih rekao da stoji. To sam prvi put cuo 80-tih u sedmici na Kosutnjaku...pa vala je do sad 90% domacinstava uzelo TV na kredu...(to je prvo sto prosecni Balkanac kupuje...)

All times are GMT +1. The time now is 03:17 PM.