![]() |
Re: Shta posedujete od vijura?
Quote:
|
Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)
Quote:
|
Quote:
?to se tiče ostala dva syntha koje sam spomenuo, tipa MS-20 ili SH-101, ja neznam koliko si dugo radio na SH. Za primjerice SH-02 na kojem sam se zabavljao neko vrijeme, ?to se njegove boje tiće, to 90% pokrije? sa softwareom. Jedina iznimka je opako jak filter na njemu kao i na SH-101. Uređaj bez problema rezonira prozore, vrata na kraju hodnika, tanjure i sl. Sa softwareom to jo? nisam ba? uspio. Ali to su ipak ekstremi. Ako uzme? jednu prosječnu pjesmu koja se vrti na radiu, na jednom prosječnom akustičkom sustavu, mislim da je jako te?ko pronaći razliku. Evo na to konkretno sam ja mislio. Nebih htio da me krivo shvat?. Ja svoju Korg Deltu nemam namjere prodavati. :) |
Quote:
Za JD 990 mi je sve jasno, posto ga i sam posedujem, i to ODAAAAAAAVNO, to je bilo one godine kada je izasao, proslog milenijuma... Moram ti reci da se retko desi a da ga ne iskoristim u nekoj numeri, iako imam jos 15-ak modula i samplera... Ovaj drugi tvoj pasus "jer kada jednom udje u mix" tu si POTPUNO U PRAVU!!! sto se ljubitelja VA i soft sintova tice, neka probaju da "smiksaju" matricu iskljucivo od soft i VA sintova pa ce videti kako je sve to tanko i neuverljivo... |
Quote:
MiniMoog, ARP odyssey, Jupiter 8 (pozajmljen) Jupiter 6, Prophet 5 (valjda rev2, ne secam se) Korg polysix, roland Juno 60, Juno 106, jedno vreme i ARP 2600 koji sam ubrzo vratio, a imao sam i pristup "legendi" cuvenom SYNTHI 100 one engleske firme, zaboravih ime, mislim AKS ili tako nesto... Sve to je jako neprakticno, sporo, malih mogucnosti, neke sprave su cesto otkazivale, rastimavale se (MiniMoog, Oberheim) o polifoniji da i ne govorim, a tezina i osetljivost.... Kada se svojevremeno pojavio Roland D-50, to je za mene bio ulazak u "raj", Mislim da je to bio sinti mnogo ispred svog vremena... jedina sprava koju nisam podnosio je bila Yamaha DX7 koji je bio suv i sterilan, sto je jasno i zbog samog principa na kome radi, a veoma slicno se ponasaju i danasnji VA sintovi, koji koriste razne alhemijske 'trikove" kako bi postigli malo topliji i "humaniji" zvuk. Da ne davim vise, savetovao bih svima da ako imaju uslove postave pod istim uslovima neki omiljeni retro "fancy" sint, i moderan rompler kao recimo Fantom X ili Yamaha Motif ili cak i Korg Extreme ili Oasys pa neka uporede direktno soundove "iste kategorije" i videce da je razlika mala, skoro nistavna, pogotovo kada se uzmu u obzir mane, starost, kvarovi, i neprakticnost tih starih analognih sprava. mozda nisam u pravu, mozda sam omatoreo i ogluveo, priznajem da razlika postoji, ali je srazmerno beznacajna... |
http://www.synthsights.net/all.shtml
eto, nismo jedini zaljubljenici (pacenici) ;)....mozda imaju duplikata koju spravu pa bi se menjali :rotfl: |
Quote:
JD-990 i D-50 to su valjda dve najtoplije digitalije na svjetu (ok, D-50 je polu digitalija jer ima i generator pulsa, pretpostavljam DCO). Eto za par dana idem po D-50 sa PG-1000. To kad kupim, vi?e NE PRODAJEM. Inače, priznajem, zaljubljenik sam u digitalne synthove. |
Znam da ovo propada malim oglasima, ali mi se cini da cu ovde brze dobiti odgovor. Imam Rolanda D50 kojeg bi da zamenim za D550, necu da ostanem bez tih farbi ni za zivu glavu...neki ovde vec znaju zasto ....slowstar, don solaris ;). Tako da ako je neko voljan da se trampi...dirke su mu reparirane pre 2 godine i vrlo malo je sviran koriscen je samo kao prerasli modul :rotfl:.
|
Quote:
|
A u chemu je fora sa JD990, zasto je toliko masniji od ostale digitalije? Nije li on wavetable sprava sa 4mb Rom-a?
|
All times are GMT +1. The time now is 10:27 PM. |