Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   SuperMEE, profesionalni near-field monitor (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13764)

RAJKO 18-09-2006 11:14 PM

Re: SuperMEE, profesionalni near-field monitor, funkcionalni model

Pozdrav svima od Rajka

Bogi poslusao sam te i ostacu malo,tema je vrlo zaimljiva i krajnje ozbiljna

Vrlo je lepo imati jedno pojacalo i vise zvucnika,ali to krije i lepe i ruzne strane.Divno je imati isti pojacivac iste kablove i konektore sve to u sluzbi vise zvucnika,napokon situacija u kojoj je moguce cuti i oceniti zvucnike,ali tu je ona ruzna stvar kako to uraditi da valja i tehnicki i zvucno a da cena nije velika.Nemoguce/Mora mnogo da kosta.

Da ovo ne bi bila reklama evo izokola neke teme za forum

Jak prekidac nije uvek i dobar prekidac- sto veca nominalna struja ne znaci i bolji kontakt

Ruka ili prst ima promenljivu silu i preeeklop"traje"

Sta je sa energijom pojacala u trenutku preklopa,a sta sa povratnom energijom zvucnika

Svaki preklop "na vruce" ostecuje kontaktnu povrsinu.........

Idealo je da neka logika ukine input,pojacalo potrosi energiju,preklope se zvucnici i tek onda ponovo dovede signal u pojacalo.To naravno mora biti vrlo kratkotrajno i za uvo gotovo necujno.
Ovo naravno postoji,radi i nazalost je vrlo skupo,ali bitnije od toga je redosled i razmisljanje pre nego se usudite da improvizujete.

Nije redak slucaj da dodje do ozbiljnog ostecenja zvucnika ili pojacala usled neke polovicne metode,a onda je to skuplje nego switcher

Za sada toliko,ne bih da gnjavim

Pozdrav svima

boggy 18-09-2006 11:23 PM

Quote:

Originally Posted by RAJKO
Pozdrav svima od Rajka

.....

Zdravo Rajko, dobrodosao na Forum :)

pozdrav

bogi

perun 18-09-2006 11:29 PM

Evo, ja na kratko da uskocim, BEZ OSHTECENJA ZVUCHNIKA!!!;)

Samo da pozelim dobrodoslicu svom saradniku, opremo-sapatniku, pravom strucnjaku i nasem najblizem savetniku... A pre svega PRIJATELJU... Rajku Maricicu!:)

Jos jednom, dobrodosao... Pozdrav.

OFF 19-09-2006 08:34 AM

Quote:

Originally Posted by RAJKO
Pozdrav svima od Rajka

Bogi poslusao sam te i ostacu malo,tema je vrlo zaimljiva i krajnje ozbiljna

Nemoj malo......:)

dobrodosao

Arthur 19-09-2006 10:57 AM

jos jedna dobrodoslica za Rajka ;)

Arthur 19-09-2006 11:13 AM

btw, sto se tog famoznog "arthurovog setupa" za SuperMee tiche, i sam Arthur licno je dosao do empirijskog i iskustvenog zakljucka da je zvucnik za nijansu presvetao.. I to misljenje je preneto ocu zvucnika.. takodje u tom misljenju je ujedno ugradjena i sumnja u to da ce prosto "utisavanje" tweetera ispraviti stvari, jer kada je donet prvi put kod mene, posle utisavanja tweetera kod V.Negovanovica, zvucnik je dosta izgubio na definiciji 3ce dimenzije, i davao "overall" midlasku sliku.. kada bi postojao nacin da se ceo opseg od 900hz pa sve do 10k "smiri" jednako (sto ne verujem da je tako jednostavno kao utisavanje tweetera), ondak bi to bila korektna intervencija. Koliko se ja secam, slusao sam tada za 1dB stisan tweeter u odnosu na ono sto sam cuo u Barbi, i silno se bio razocarao. E sad, lako je nama da izvoljevamo .... 8)

Max 19-09-2006 11:57 AM

Quote:

Originally Posted by dragutinos
Mi smo u studiu koristili switch koji je pravio Milan Kovijanic.
Vidi se, doduse jedva, u gornjem desnom cosku slike u prilogu.

Nakacena su:
Pojacala Alesis RA 300 i Crown

Kutije:
Urei 809A, Yamaha NS10M, Yamaha NS1000, AdamP11A, Aleis One MKII, Auratone 5chttp://www.panline.co.yu/argento.jpg

P.S. trenutno nemam bolju sliku uredjaja ali poslacu ti ukoliko te zanima

Gde se ovaj studio nalazi ????

Pozdrav

boggy 19-09-2006 12:45 PM

Zdravo Arthur,

Quote:

Originally Posted by Arthur
btw, sto se tog famoznog "arthurovog setupa" za SuperMee tiche,

Izvini za "prozivanje" i nazivanje skretnice v.3.f tvojim nickom na Forumu Rumski... u smislu "Arthurov setup" :) Nadam se da se ne ljutis...
Nama je obicaj da svakoga ko nam je pomgao navedemo i "potpisemo" ispod onoga sto je uradio... a kada se Oggy izvuce iz guzve i opise svoje utiske o nasem pojacalu... napravicu retrospektivu dogadjaja i hronoloski opisati razvoj SuperMEE-a u proteklom periodu.
Quote:

i sam Arthur licno je dosao do empirijskog i iskustvenog zakljucka da je zvucnik za nijansu presvetao.. I to misljenje je preneto ocu zvucnika..

Da, ali nista (namerno) nismo cackali dalje, da bi znali sto bolje o cemu je REALNO rec... :)
Naravno, prilikom svakog slusanja obavezno pitamo da li visoki na nasim monitorima ZAMARAJU...
Govorimo o pola decibela gore-dole... tamo-amo... a pri tom imamo izuzetno puno faktora koji uticu na tih "pola decibela"... da nam se projekat ne bi urusio kao kula od karata... iskustvo mi kaze da sada treba biti strpljiv i oprezan... jer smo tu... na samom kraju :)... a ne bi valjalo da ukakimo na kraju :) zato nam treba puno usiju i puno misljenja... iz svega toga cemo sastaviti strategiju za "zavrsni potez" :)
Quote:

takodje u tom misljenju je ujedno ugradjena i sumnja u to da ce prosto "utisavanje" tweetera ispraviti stvari, jer kada je donet prvi put kod mene, posle utisavanja tweetera kod V.Negovanovica, zvucnik je dosta izgubio na definiciji 3ce dimenzije, i davao "overall" midlasku sliku..

Dosadasnje iskustvo mi govori da smo uplivali u mutnu vodu koja se zove "detalji" i "nijanse"... tu SVE utice na pojave i ne treba trcati sa izmenama dok se ne dobije sto cvrsca slika sta je "bolje"...
Btw, veliku ulogu u "Arthurovom setupu" je odigrao i tvoj Technics...
Quote:

kada bi postojao nacin da se ceo opseg od 900hz pa sve do 10k "smiri" jednako (sto ne verujem da je tako jednostavno kao utisavanje tweetera), ondak bi to bila korektna intervencija. Koliko se ja secam, slusao sam tada za 1dB stisan tweeter u odnosu na ono sto sam cuo u Barbi, i silno se bio razocarao. E sad, lako je nama da izvoljevamo .... 8)

Nije problem u "izvoljevanju"... to treba da radite, bez obzira da li je to moguce ili ne... ako vam neko zabrani to... onda je sam sebi zabranio SVE nove ideje i SVE zelje... a to nije dobro...
Zato cemo svako "izvoljevanje" obraditi na najbolji moguci nacin i zajedno ustanoviti da li je to stvarno izvoljevanje ili NE. :)

pozdrav

bogi

Arthur 19-09-2006 01:04 PM

Quote:

Originally Posted by boggy
Zdravo Arthur,

Izvini za "prozivanje" i nazivanje skretnice v.3.f tvojim nickom na Forumu Rumski... u smislu "Arthurov setup" :) Nadam se da se ne ljutis...
Nama je obicaj da svakoga ko nam je pomgao navedemo i "potpisemo" ispod onoga sto je uradio... pozdrav

bogi

nema frke, autorska nadoknada od procenta prodaje se naravno podrazumeva :banghead: ;)

zvincic 19-09-2006 01:32 PM

Quote:

nema frke, autorska nadoknada od procenta prodaje se naravno podrazumeva :banghead: ;)

kaze se: "moja tajnica ce ti poslati racun" :D

All times are GMT +1. The time now is 01:11 PM.