![]() |
Re: SuperMEE, profesionalni near-field monitor, funkcionalni model
Pozdrav svima od Rajka
Bogi poslusao sam te i ostacu malo,tema je vrlo zaimljiva i krajnje ozbiljna Vrlo je lepo imati jedno pojacalo i vise zvucnika,ali to krije i lepe i ruzne strane.Divno je imati isti pojacivac iste kablove i konektore sve to u sluzbi vise zvucnika,napokon situacija u kojoj je moguce cuti i oceniti zvucnike,ali tu je ona ruzna stvar kako to uraditi da valja i tehnicki i zvucno a da cena nije velika.Nemoguce/Mora mnogo da kosta. Da ovo ne bi bila reklama evo izokola neke teme za forum Jak prekidac nije uvek i dobar prekidac- sto veca nominalna struja ne znaci i bolji kontakt Ruka ili prst ima promenljivu silu i preeeklop"traje" Sta je sa energijom pojacala u trenutku preklopa,a sta sa povratnom energijom zvucnika Svaki preklop "na vruce" ostecuje kontaktnu povrsinu......... Idealo je da neka logika ukine input,pojacalo potrosi energiju,preklope se zvucnici i tek onda ponovo dovede signal u pojacalo.To naravno mora biti vrlo kratkotrajno i za uvo gotovo necujno. Ovo naravno postoji,radi i nazalost je vrlo skupo,ali bitnije od toga je redosled i razmisljanje pre nego se usudite da improvizujete. Nije redak slucaj da dodje do ozbiljnog ostecenja zvucnika ili pojacala usled neke polovicne metode,a onda je to skuplje nego switcher Za sada toliko,ne bih da gnjavim Pozdrav svima |
Quote:
pozdrav bogi |
Evo, ja na kratko da uskocim, BEZ OSHTECENJA ZVUCHNIKA!!!;)
Samo da pozelim dobrodoslicu svom saradniku, opremo-sapatniku, pravom strucnjaku i nasem najblizem savetniku... A pre svega PRIJATELJU... Rajku Maricicu!:) Jos jednom, dobrodosao... Pozdrav. |
Quote:
dobrodosao |
jos jedna dobrodoslica za Rajka ;)
|
btw, sto se tog famoznog "arthurovog setupa" za SuperMee tiche, i sam Arthur licno je dosao do empirijskog i iskustvenog zakljucka da je zvucnik za nijansu presvetao.. I to misljenje je preneto ocu zvucnika.. takodje u tom misljenju je ujedno ugradjena i sumnja u to da ce prosto "utisavanje" tweetera ispraviti stvari, jer kada je donet prvi put kod mene, posle utisavanja tweetera kod V.Negovanovica, zvucnik je dosta izgubio na definiciji 3ce dimenzije, i davao "overall" midlasku sliku.. kada bi postojao nacin da se ceo opseg od 900hz pa sve do 10k "smiri" jednako (sto ne verujem da je tako jednostavno kao utisavanje tweetera), ondak bi to bila korektna intervencija. Koliko se ja secam, slusao sam tada za 1dB stisan tweeter u odnosu na ono sto sam cuo u Barbi, i silno se bio razocarao. E sad, lako je nama da izvoljevamo .... 8)
|
Quote:
Gde se ovaj studio nalazi ???? Pozdrav |
Zdravo Arthur,
Quote:
Nama je obicaj da svakoga ko nam je pomgao navedemo i "potpisemo" ispod onoga sto je uradio... a kada se Oggy izvuce iz guzve i opise svoje utiske o nasem pojacalu... napravicu retrospektivu dogadjaja i hronoloski opisati razvoj SuperMEE-a u proteklom periodu. Quote:
Naravno, prilikom svakog slusanja obavezno pitamo da li visoki na nasim monitorima ZAMARAJU... Govorimo o pola decibela gore-dole... tamo-amo... a pri tom imamo izuzetno puno faktora koji uticu na tih "pola decibela"... da nam se projekat ne bi urusio kao kula od karata... iskustvo mi kaze da sada treba biti strpljiv i oprezan... jer smo tu... na samom kraju :)... a ne bi valjalo da ukakimo na kraju :) zato nam treba puno usiju i puno misljenja... iz svega toga cemo sastaviti strategiju za "zavrsni potez" :) Quote:
Btw, veliku ulogu u "Arthurovom setupu" je odigrao i tvoj Technics... Quote:
Zato cemo svako "izvoljevanje" obraditi na najbolji moguci nacin i zajedno ustanoviti da li je to stvarno izvoljevanje ili NE. :) pozdrav bogi |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:11 PM. |