![]() |
Re: najbolja produkcija u 2005
Slikovito..hvala Dushane,recimo da sam ukapirala o cemu je rec,verovatno vise od toga i ne bih mogla da razumem,niti je moguce na jedan ovako suvoparan nacin objasniti s'obzirom na moje poznavanje istog...
|
mogla bi producentom smatrati i stilistom, u dushanovoj analogiji. Svaki detalj vec postojece dobre ili lose ribe/pesme se analizira i uskladjuje sa nekom ukupnom slikom (zanrom) i licnim zeljama..
|
Quote:
-muzicki producent i -izvrsni producent Izvrsni producent je lik koji krece od proba sa bendom itd, a muzicki producent je jednostavno covek koji je odgovoran za krajnji muzicki utisak... |
Quote:
Greshka!!!:o Muzicki producent je sa izvrshnim producentom dogovorio posao. A onda se muzicki producent baktao sa bendom od proba do finalnog proizvoda. Nasao studio ili sta vec... Njegova odgovornost se tice kompletnog muzickog dozivljaja! Izvrsni producent je nakon tog baktanja muz. producenta sa bendom nastavio da uzima svoj deo od benda, tj. prihoda sto od nastupa, sto sve ga ostalog... I mozda je sledece godine zbog neuspeha ili visoke cene resio da promeni muz. producenta!:mrgreen: Znaci izvrsni Producent je Menadzer! Dobro, u nasoj zemlji postoji izvesna konfuzija oko svih tih termina, ali nije ni bitno... ovde je miksadzija producent...a nije, on je ton majstor ili mixing engineer! Pozdrav!;) |
Quote:
"Executive producer" iliti "Izvrsni producent" nema veze sa samim muzickim delom, kao sto ni muzicki producent ne bi treba da ima mnogo veze sa inzenjerskim delom posla, no to vec ide pod stavku "kresanje budzeta". |
Pa upravo to sam i ja hteo da kazem ali sam ocigledno pogresno srocio...
:ups: |
Sada sam dobila jos potpuniji odgovor..Muzicki producent ima ocigledno vise dodirnih tacaka sa konkretno muzikom,zvukom i tim "sminkanjem' pesama..Sto je veoma interesantnije i teze od posla izvrsnog prod.Moje vidjenje!
|
Ovih dana se na poslu kod mene vrteo novi Van Gogh, ali sa integrisanih zvucnika u IBM kompu:( . O produkciji nemam nikakvu sliku, ali mi je album u najmanju ruku autorski bled. Evo, sad mogu da se setim samo jedne pesme, a cuo sam ga bar 5 puta
|
Meni je najtijebolja produkcija Indira Radic! Samo vise mi se svidjala dok je nosila brkove.
|
Vjera Hadzimajcic!! :da: !
|
All times are GMT +1. The time now is 05:29 AM. |