Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   I najbolji sekvencer je.... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12667)

lesha 07-06-2006 11:14 AM

Re: I najbolji sekvencer je....

e, mnogo ti je prost ovaj aranzman.. :p

OFF 07-06-2006 11:33 PM

Jbg, to se sad vrti po klubovima:rolleyes: :p

reverence 24-08-2006 01:15 AM

Quote:

Originally Posted by Max
A gde su Logic , Nuendo i pravi Pro Tools ..... sta sve logic radi sa midijem , tesko da mu neko moze prici .....

Pozdrav

Digital Performer ... ne da mu moze prici, vec je MIDI 17 000 svetlosnih godina bolji nego u logic-u. :)

Probaj DP ... preporucujem !

pozdrav

reverence

Sandzama 24-08-2006 10:58 AM

Izvinjenje prihvaceno;)

Pozdrav svim MIDI-rokerima/akusticarima....od elekrasa:rotfl:

:)

Max 24-08-2006 03:38 PM

Quote:

Originally Posted by reverence
Digital Performer ... ne da mu moze prici, vec je MIDI 17 000 svetlosnih godina bolji nego u logic-u. :)

pozdrav

reverence

Vrlo moguce ..... ne bavim se mnogo midijem ...... mozes li navesti te prednosti ????

Pozdrav

perun 24-08-2006 04:00 PM

Quote:

Originally Posted by reverence

pozdrav

reverence

Vezano za Digital Performer, pola planete, ukljucujuci i mnoge baje iz "ozbiljnog" posla, bilo da su radili na Logicu ili PT-u (neki cak i MIDI segment u ProToolsu)... Prelaze na DP! Ne znam zasto, nekada davno sam ga imao kao program dobijen uz Pinnacle kartu, ali, kazem, trendovi u svetu se menjaju, i za MIDI i za Audio, trenutno u korist DIGITAL PERFORMERA!!!

Eto, samo da potvrdim... Naravno, mi smo suvise lenji da bi se sada bacali na DP sa Nuenda, a i ne vidim razlog!

Pozdrav!;)

DaBear 24-08-2006 07:14 PM

Eto, samo da potvrdim... Naravno, mi smo suvise lenji da bi se sada bacali na DP sa Nuenda, a i ne vidim razlog!

Pozdrav!;)[/quote]

Meni je uvek bilo cudno sto se toliko ljudi lome oko MIDI sequencera...Ja sam dugo radio na Akai ASQ-10 (isti sequencer kao na MPC ritam masinama), onda vrlo malo na Cubase-u (3.0 !!) i posle uzeo Tools....
Svi koji pricaju Logic radi ovo i ono, Ovaj radi ono..kad cujem sta je izprogramirano, ne vidim nikakvu razliku??:confused:

Sta tu treba - quantize, da mozes da sam produzis notu, povecas / smanjis dinamiku, Pojacas / smanjis volume, copy, paste...to je to!
Ionako se sve snima u audio cim se nadje neka dobra linija, itd..???

Svi koji se bave ovim diskusijama su trebali da vide kako smo ja i Jevta (grupa Data/ Master Scratch Band / Sizike) radili (pre 22 godine!!!)
sa Roland MC-4B sequencer- 4 mono linije, a za svaku liniju treba da uneses (preko tastature sa brojevima!) 3 brojcane vrednosti: Notu, Ritam i Jacinu!! kako je to sporo bilo..pa onda Sync na tape pa opet 4 mono linije ili 4-glasni akord!!!
Nisi mogao da sviras u sequencer preko klavijature pa onda quatize ko sad!!!
Moj prijatelju....kucali smo ko da smo radili u samposluzi na kasama!!!

Max 24-08-2006 07:35 PM

@ Da bear ..... jedino mogu da ti kazem o groove tj sving quantizama kod Logica , jednostavno 10 x bolje rade

.... za ostalo ne znam , nisam bas neki midi freak ..... samo osnovno

Pozdrav

awacs 24-08-2006 08:18 PM

Quote:
Originally Posted by TOSHO
Nekad davno iza sedam mora bio jedan Elvis Presley i uzeo on gitaru drotulju ,te mikrofon kojeg je izvadio iz telefonske slu?alice ( ?alim se al tak su radili ti micevi) i snimi on tako na jedan kanal pjesmu Love Me Tender i to pazi sad ;bez sekvencera!!!:rotfl:

Another Quote (originally posted by idekius):

Da je u to vreme imao comp, da li verujes da ga nebi upotrebio? :)
Mozart je jos bolji primer, on nikada nije nista snimio :mrgreen:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::
A awacs ce na to:

Ma, da je Mozart imao sequencer i comp mozda ne bi nista ni napisao. Mozda bi proveo zivot pokusavajuci da podesi optimalnu latenciju hardvera i trazeci najbolje zvucnike na svetu. I preslusavajuci semplove, naravno. I razmisljao o RMS-u. :banghead: :D :o :hyper: :cool: :banghead: :( :D :banghead:

lesha 24-08-2006 08:54 PM

Quote:

Originally Posted by awacs
Ma, da je Mozart imao sequencer i comp mozda ne bi nista ni napisao. Mozda bi proveo zivot pokusavajuci da podesi optimalnu latenciju hardvera i trazeci najbolje zvucnike na svetu. I preslusavajuci semplove, naravno. I razmisljao o RMS-u.

ovo sam sa pravom zasluzio :o :D

All times are GMT +1. The time now is 03:08 PM.