Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Samogradnja studijske ezoterije (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12129)

FrankoPanko 08-04-2008 07:30 AM

Re: Samogradnja studijske ezoterije

1 Attachment(s)
...Iz drugog kuta i malo ostrije!:wink:

valveodour 09-04-2008 06:51 PM

Quote:

Originally Posted by FrankoPanko (Post 198885)
...Iz drugog kuta i malo ostrije!:wink:

Svaka čast,ovo izgleda profi8-) vjerovatno tako i zvuči :)

Rhino 09-04-2008 07:06 PM

@FrankoPanko

Prodajesh li uopste ove stvari?

Ako prodajes baci neku listu sa cijenama na PM! Izgleda zanimljivo, vrh.. Svaka cast:wink:

FrankoPanko 11-04-2008 08:32 PM

2 Attachment(s)
Hvala na komplimentima, ali pocetak nije bio nimalo lak!...Evo jedan od mojih ranijih "bisera" (fet discrete mic preamp). :ups: :rolleyes:
...Ne bacajte ispravljace starih PC-a!:grin:

FrankoPanko 23-04-2008 06:28 AM

1 Attachment(s)
Dovrsio sam jos jedan "Fetish 76", fet compressor-limiter (gornji na slici) kojeg ujedno i prodajem za 500 eura.

FrankoPanko 28-06-2008 02:47 PM

2 Attachment(s)
...Da malo upotpunim arhivu sa jos jednim klonom Pultec ekvilajzera! :D
Isti je i ujedno za prodaju, kao i 1176, 500 eura po komadu.

SandRob 16-07-2008 03:50 PM

predlazen da ovaj topik bude sticky :da:

ELEKTROIVO 05-08-2008 08:25 AM

puno sam dobroga čuo o Vama od Ivana Komlinovića i Luke Tralića....

nisam ba? radio puno klonova do sada.. radio sam GSSL sa Gyrafa. iskustva su mi lo?a sa tim kompresorom jer su neke stvari nedefinirane na njemu, a neke su dosta nespretno rije?ene u elektroničkom smislu u odnosu na originalnu shemu, tako da razmi?ljam razraditi svoj klon tog kompresora koji bi bio bli?i originalu. inače, ima problema sa nabavom shema za Lola audio..... imam neke module koje bi trebalo strpati u rack... pomoglo bi kad mi mogao doći do identifikacije pinova na EDGE konektoru..... ako nebi do toga do?ao, morao bi zaobići tracking regulator za napajanje.... a ?to se tiče audio spojeva to mi nije problem naći na PCB-u.... ali bi volio to odraditi sa postojećim konektorom, da mi cjeli uređaj izgleda pregledno i lako rastavljivo u slučaju nekog servisa u budućnosti....

inače se vi?e bavim servisom opreme. do sada sam rekapirao i servisirao dviej konzole MCI JH-500 (jedna je C serija, a jedna D serija), Gelf, Soundcraft TS-24..... A od ostale opreme sam servisirao i/ili rekapirao između ostalog EQ Slumberger, Ensoniq DP/4+, Ursa Space station, ........

FrankoPanko 07-08-2008 11:37 AM

@ ELEKTROIVO
Ja sam do sada napravio samo jedan Gssl i to ne skroz jer jos moram ugraditi 2x5 poz. preklopku i sve ubacit u kutiju. Te konektore o kojima ti govoris nisam koristio vec sam direktno lemio na plocicu koristivsi 10-zilni trakasti kabel iz pc-a za povezati motherboard i front panel. Mozda bi ti vise informacija mogao dati Roginator jer ih on pravi. Pozdrav.

psionic 15-09-2008 03:42 AM

Pozdrav svima sa ove teme :) Imam jedno pitanje za poznavaoce elektronike kojih bi trebalo da ima bas ovde...

Dugo slusam o tome kako vrhunski preampi imaju lampe i lampe su dobre i tako dalje. E sad, posto ja ne volim bajke vec verujem samo u realne cinjenice:

Zasto su preampi sa lampama dobri? Znam da su tranzistori nelinearni i da nisu dobri kada udju u oblast zasicenja - ali o lampama nemam skoro nikakvo znanje. NPR tranzistori su prilicno nelinearni, ali zato postoje kola koja im kompenzuju nelinearnost, koriste se samo linearni delovi pojacivacke karakteristike i danas su najkorisceniji upravo tranzistori, jer kad se primene na ispravan nacin, prilicno su 'transparentni'... Ali sta je sa lampama ? Ono malo sto znam je da postoje izoblicenja kod lampi u zavisnosti od pobude, od predgrevanja i slicnih ludorija i ne vidim kako to doprinosi kvalitetu zvuka... Jeste da 'boje' elemenat u koji se ugrade i daju mu posebnost i karakteristicnost, ali kako onda moze da se govori o preampu? To onda vise dodje kao efekat na glas nego kao bezlicno pojacanje mikrofona 1:1 ( u smislu ulazna slika ista kao i izlazna, samo jaca)

I dalje ne kapiram zasto pojacala i predpojacala kao npr avalon, noeman... koja kostaju po vise hiljada $$$, po pravilu imaju po koju lampicu u sebi :) ?

BTW, Ja sam takodje jedno vreme imao nameru da napravim nesto ezoterije sa onog girafe electronics sajta - dali ljudi sheme i sve to, ali od svega sam samo preuzeo par idejnih resenja za mixer koji sam dizajnirao i napravio po svojoj zamisli ( i prodao )

Ovo sto je napravio FrankoPanko je zaista ambiciozno u poredjenju sa mixerom, mene malo obeshrabruje nabavka komponenti i vreme potrebno za izradu, jer ga ocajnicki NEMAM :'(
FrankoPanko - svaka cast !!!

All times are GMT +1. The time now is 06:18 PM.