Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Grupa-Kompresor? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11390)

Sleepgolfer 27-05-2005 10:35 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Cek cek .... ajde opet iz pocetka ........

Daj mi sve detalje i primer koji sta i gde stavljas ....... niko nema taj problem ......

Pozdrav

"Zid, evo male cake, LA fazon za drum kompresiju:
Napravis grupu, recimo DRUMS i insertujes kompresor. Nabudzis ga maksimalno da pumpa, da stegne... Na kanalima sa elementima bubnja doziras sendove na grupu DRUMS, odnosno mesas dry signal pojedinacnih elemenata sa nabudzenim iskompresovanim iz grupe. Ovime postizes onaj profi - veliki zvuk drum sekcije. Elementi postaju veci i izrazajniji, na potpuno drugaciji (prirodniji) nacin od obicne ekvalizacije. Probaj, rezultati su izuzetni."

za probu sam uzeo BFD_Stereo i puknuo ga na kanal FX 1 u FL Studiju. na send kanalu je, npr. Waves RComp, namjesten da pumpa (velik ratio, nizak treshold). na FX kanalu broj 1 je Fruity send plugin koji signal salje na send broj 1 (Waves Rcomp). rezultat je roboticni flange zvuk kad sviram bubanj...

zvincic 27-05-2005 11:05 PM

Quote:

Originally Posted by Sleepgolfer
za probu sam uzeo BFD_Stereo i puknuo ga na kanal FX 1 u FL Studiju. na send kanalu je, npr. Waves RComp, namjesten da pumpa (velik ratio, nizak treshold). na FX kanalu broj 1 je Fruity send plugin koji signal salje na send broj 1 (Waves Rcomp). rezultat je roboticni flange zvuk kad sviram bubanj...

ajde probaj to napraviti u sekvenceru (a ne igrackici FL, sorry :lol: ) koji ima LDC.

kod mene u sx-u ista caka radi bez flangiranja. ;)

Sleepgolfer 27-05-2005 11:34 PM

Quote:

Originally Posted by zvincic
ajde probaj to napraviti u sekvenceru (a ne igrackici FL, sorry :lol: ) koji ima LDC.

zijev...

Max 28-05-2005 10:19 AM

1. Problem je u FL ....uradi to u nuendu ili bilo kom drugom software u

2. probaj i na osnovni ( nekomprimovani ) kanal da stvis isti kompresor ali da ne radi nista ( tako ces i na taj kanal da uneses istu latenciju ..... ) pa javi da li se situacija poboljsala ..... ako jeste ...... otvaraj FL kao VST I u Nuendu ili sl .....

Pozdrav

ProkDu 28-05-2005 01:44 PM

@Sleepgolfer
Nemas potrebe da ubacujes "Fruity send" na FX kanalu, jer na svakom FX kanalu sa desne strane imas 4 send potenciometra (za 4 send grupe).
Stavi kompresor na Send 1 i onda doziraj sa Send 1 potenciometrom sa FX kanala na kome ti je BFD. ..... i evo ga flange. :oops:

Troubleshooting:
Veoma "cudno" ali, pojacaj i ostala 3 send potenciometra (send 2,3,4) na istom FX kanalu i flange bi trebalo da nestane. :wink:

Sleepgolfer 28-05-2005 05:29 PM

Quote:

Originally Posted by ProkDu
@Sleepgolfer
Nemas potrebe da ubacujes "Fruity send" na FX kanalu, jer na svakom FX kanalu sa desne strane imas 4 send potenciometra (za 4 send grupe).
Stavi kompresor na Send 1 i onda doziraj sa Send 1 potenciometrom sa FX kanala na kome ti je BFD. ..... i evo ga flange. :oops:

isprobao s istim rezultatima

Quote:

Originally Posted by ProkDu
Troubleshooting:
Veoma "cudno" ali, pojacaj i ostala 3 send potenciometra (send 2,3,4) na istom FX kanalu i flange bi trebalo da nestane. :wink:

onda mi se signal pojacava sa svakim pojacavanjem senda

RIJESEN PROBLEM...izgleda da je problem bio u novim !beta! drajverima za moju 1820m...kad sam se vratio na stare, sve radi bez flanginga...

Mogli 29-05-2005 10:01 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
I ja sam tu negde, samo sto sam vec prosao glavom kroz zid :D pa jos kupujem, mislim da nema kraja masina me je uzela pod svoje.

Skupicu tu kintu za tog famoznog UAD-a pa jedva cekam da ga smarnem u PCI slot i da krenem skupljati lovu i za drugog UAD-a :lol:

Ja cu ga uskoro imati, ali bi voleo kad bi UAD2 izasao pre nego sto potrosim novac na jedinicu. Ima li neka novost u vezi sa tim? Neki link?

puRe 29-05-2005 10:25 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli
Quote:

Originally Posted by Eon
I ja sam tu negde, samo sto sam vec prosao glavom kroz zid :D pa jos kupujem, mislim da nema kraja masina me je uzela pod svoje.

Skupicu tu kintu za tog famoznog UAD-a pa jedva cekam da ga smarnem u PCI slot i da krenem skupljati lovu i za drugog UAD-a :lol:

Ja cu ga uskoro imati, ali bi voleo kad bi UAD2 izasao pre nego sto potrosim novac na jedinicu. Ima li neka novost u vezi sa tim? Neki link?

Tesko da ce se pojaviti u sledecih mesec-dva (sto racunam da je tvoje "uskoro"), a i ako se pojavi, racunaj da ce biti skuplji...

Koji si paket narucio?

Gianfranco 30-05-2005 03:16 PM

Sudeci po informacijama sa UAD-ovog sajta,u oktobru ce biti tekst na webzine o nekom njihovom proizvodu,a to je jedini ciji su naziv izblegli da napisu (kao ne znaju sta ce da bude u oktobru,ali znaju u novembru 8) )
Naravno,najverovatnije se radi o UAD-2.Po meni najverovatnije izlazi u avgustu-septembru a najkasnije u oktobru.

http://www.uaudio.com/webzine/2005/may/index.html --> UAD Universe
(Tips & Tricks schedule)

All times are GMT +1. The time now is 10:17 PM.