MUzzY |
10-06-2005 04:04 PM |
Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Quote:
Originally Posted by idekius
Jos jedno pitanje za tebe... kolaju svakakve price... Da li farbanje gitare moze da promeni zvuk???
|
Sve ?to je rekao Oggy, sla?em se. Farbanje menja zvuk gitare, ali ne menja u smislu da ?e je neko farbati na isti na?in ali lo?ije nego fabrika pa ?e zvuk zbog toga biti lo?iji (jer i ja verujem da bi Mirko sasvim korektno to odradio), nego je zvuk gitare druga?iji zavisno od toga da li se radi o farbi i kojoj vrsti farbe ili se radi o laku i kom laku. Ako prefarbava? gitaru istom vrstom boje kojom je i bila ofarbana, ne bi trebalo da bude razlike u zvuku. Nisam neki stru?njak za vrste farbi i tako to. Mo?e? da okrene? Mirka ili ?ana pa da se posavetuje? sa njima za to ako ti ba? toliko smeta farba na basu :)
|
Znaci "custom" farbanje - no, no? ... steta. Nasao sam ultra perverznu boju (dvokomponentna ... ma perverzija) koju sam hteo da bacim na mog OLP-a... Cudi me stvarno da lak/boja ima jak uticaj na boju tona na el. gitari. Znam da je lak jako bitan npr. mom violoncelu al el. gitari ...
I jos jedno pitanje, potting bese popunjavanje praznog prostora u lezistu za pickupove?
poz.
P.S MD, probaj obavezno Amplitubovu emulaciju Rectifiera (setup: Amp: modern HiGain, american EQ, state 100w + Modern 4x12 cabs. plus naravno reverbi i EQ po zenlji (samo bez pre amp efekata tipa overdrive chorus i sl.) u kombinaciji sa onim free emulacijom Ibanez Tube screamera. Meni se mnoooogo svidza :)
poz.
|