Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Slike vaših studio-setup-ova (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12770)

Moritz 11-03-2010 11:12 AM

Re: Slike va?ih studio-setup-ova

@Joka
stvarno ti je lep studio, mali ali vrlo efektan i sredjen sa ukusom, verovatno jako prijatan za rad. Srecno :)

NLP 11-03-2010 11:42 AM

Quote:

Originally Posted by Joka (Post 273697)
Hvala :)

Da BAD sam sam napravio. A na Zadnjem zidu je QRD7 diffractal.
Nazalost nisam uspeo da napravim skyline diffusere. CNC koji sam proektovao nije mogao da radi u delicu milimetara kako sto sam zamislio. Covek koji mi je radio mashinski deo nije mogao da napravi staticni stol i da zaustavi vibracije i inerciju kretanja. Inace sve je super proradilo ali nije za precizne stvari :(
Tako da sam pribegao jednostavnijoj QRD varijanti :)

Pozdrav
Joka :grin:

Stvarno odlično izgledaju!
Skyline na 0.5mm precizno iz stirodura ide sa CNC strojem i kru?nim rezilom (i tračnim probali smo) ali recimo sa profesionalnim CNC strojem koji re?e sa cekas ?icom je napravio povr?ine previ?e nepravilne zato ?to ?ica vrlo rahlo podrhtava zbog gustog poliestirena (ne znam kako da opi?em ali znam da si mo?e? predstavljati).
Iz drveta dakako nema problema.
Kod obojih je vrlo te?ko nano?enje ili laka (drvo) ili utrjevalne smole (poliestiren) zbog svih njegovih segmenata.

... kako god, dobro izgleda!

Joka 12-03-2010 09:19 AM

Hvala Moriz na lepim recima i fala Nenade na informacijama.

Pozdrav
Joka :)

STUDIOTON 12-03-2010 09:40 AM

Re: Slike vaših studio-setup-ova

Joka,prelepo izgleda .. samo napred

Joka 12-03-2010 10:34 AM

Hvala Ivane :)

boggy 12-03-2010 11:32 AM

Quote:

Originally Posted by Joka (Post 273697)
....
Da BAD sam sam napravio. A na Zadnjem zidu je QRD7 diffractal.....

he he... sjajno :D

pozdrav

bogi

File 14-05-2010 03:23 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 263606)
evo nekih fri?kijih

Ej pozdrav....bubanj do jaja :-D
Za?to su ti overi tako nisko?
Tako sam ih i ja stavljao, ali sam ih kasnije digao puno vi?lje i dobivao puno bolje rezultate...kad su mi bili nisko nikako nisam mogao dozirati cinele u mixu jer su klipale u masteringu (mastering limiteru kompresiji---cemu vec), a odkad dr?im vi?lje overe mogu dodavati cinele koliko ?elim a ne smetaju ???
Ne znam...:ups:

Arthur 14-05-2010 08:32 PM

pretpostavljam da misliš na spot mikrfone na činelama (beli akg451, duguljasti). Overhead su mi oni crni 414 iza, na jednom stalku na šini, i oni su prilično visoko iznad bubnjareve glave i odlično hvataju ceo bubanj. A ove 451 sam kačio za svaki slučaj, da u mixu imam slobodu da pojačavam određene činele u određenim momentima, i ako zafale generalno. Oni su postavljeni tako da je maximalna separacija između onog što gađaju i ostatka bubnja.

Arthur 14-05-2010 08:32 PM

pretpostavljam da misli? na spot mikrfone na činelama (beli akg451, duguljasti). Overhead su mi oni crni 414 iza, na jednom stalku na ?ini, i oni su prilično visoko iznad bubnjareve glave i odlično hvataju ceo bubanj. A ove 451 sam kačio za svaki slučaj, da u mixu imam slobodu da pojačavam određene činele u određenim momentima, i ako zafale generalno. Oni su postavljeni tako da je maximalna separacija između onog ?to gađaju i ostatka bubnja.

File 14-05-2010 08:57 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 279485)
pretpostavljam da misli? na spot mikrfone na činelama (beli akg451, duguljasti). Overhead su mi oni crni 414 iza, na jednom stalku na ?ini, i oni su prilično visoko iznad bubnjareve glave i odlično hvataju ceo bubanj. A ove 451 sam kačio za svaki slučaj, da u mixu imam slobodu da pojačavam određene činele u određenim momentima, i ako zafale generalno. Oni su postavljeni tako da je maximalna separacija između onog ?to gađaju i ostatka bubnja.

aaahaaa....super fora...znaci, nisam pogre?io u podizanju svojih :grin:

All times are GMT +1. The time now is 11:23 PM.