![]() |
Re: Pokazi svoju konfiguraciju
Quote:
1. Nisam neki strucnjak za racunare i racunarstvo, ja sam obican, prosecan muzicar, klavijaturista, kompozitor i aranzer, i zelim i dalje to da ostanem, a ne da pocnem da se jako razumem u kompjutere, i to i hard i software, sto se desi vecini korisnika AB racunara 2. Cak cu da ti priznam, da sam svestan da je zbog popularnosti i rasirenosti, AB (P.C.) napredniji, brze izlaze novine za njega, narocito hardverske, ima jacu video kartu u proseku (sto meni UOPSTE ne treba) 3. priznajem takodje, da je konfiguracija u proseku jeftinija kod apotekarskih racunara, i to dosta, ali ukoliko hoces da sastavis yaista dobar AB racunar za muziku, bar su mi tako rekli, treba ti dosta znanja, a bogami i dosta love, maltene isto, ako ne i isto kao za MAC... 4. LOGIC PRO, moj omiljeni program, postoji SAMO ZA MAC, pocev od verzoje 7 pa na dalje. 5. OSX je kudikamo jednostavniji, elegantniji, savrseniji, graciozniji, neposredniji operativni sistem od WIN, a izgleda i od VISTE, koja je kako kazu ljudi koji se bolje razumeju od mene, LOSE UKRADEN MAC OSX u nekim detaljima, a i procitao sam kritiku. 6. Navikao sam na MAC tokom godina, imam ga od 1993. godine u raznim verzijama, i NIKADA ME NIJE IZDAO, za razliku od ovog "cuda" na kome sada kucam, koji je "pandrknuo" nekoliko puta, i to katastrofalno, sto od virusa (kojih NEMA na MACu) sto od video karte koju sam promenio, napajanja koje je prozujalo i grejalo se k'o ludo, kao i diska "MAXTOR" koji je tako puk'o da mu ne mogu nista (a sistem ga prijavljuje da radi, da ima 160 giga i da je PRAZAN sto naravno nije tacno) Grdni podaci ostadose na tom disku, a i podaci moje zene (koja je likovni kriticar, i ima tamo neke radove, pa mozes misliti sta mi radi zbog toga - "ti si kriv" ITD) NIKADA mi se nista nije desilo sa MACom, izuzev prilikom strujnog udara od 380 volti kad je "otislo" napajanje, sto je brzo i elegantno (doduse skupo) reseno u roku od 24 sata. dakle, nit' je "brand" u pitanju, nit' sam ja snob, nego se jednostavno ne razumem dovoljno u P.C. (AB), i ne zelim da postanem strucnjak za isti, suvise mi je malo vremena ostalo u zivotu za tako nesto... P.S. zaboravih u prethodonom postu da napomenem kako sam ponosni vlasnik "MAC BOOK" note book racunara (pogresno ga zovu "Laptop" koji ne postoji vec 20 godina) sa CORE 2 DUO na 2 GHZ, 160 giga hard, i 2 Giga RAM...eto, mada je to za onaj raniji post, da sada ne pomislis da se hvalim, nego samo "pokazi svoju konfiguraciju"... |
^potpuno te kapiram.. i ja mrzim pc-eve, ali kada vec dobijam za dz skoro sve komponente, zashto bih pucao pare na mac..?
vecheras sam pokupio: Chieftec GX-01B-B sa 400w napajanjem x 1 12 cm silent vent za kucishte x 3 gigabyte GA-965P-DQ6 (rev. 3.3) x 1 - 2 pci - 3 pci-e + 2 pcie za grafichke. Intel core2-duo e6600 x1 cooler master eclipse hladnjak za procesor x1 Kingston KVR800D2N5-1G x 4 Ati radeon x13000pro silent 256mb ddr2 tv DVI 128bit PCI-e x1 (s tim shto su me zajebali i dali su mi verziju koja zauzima 2 pci slota, grrr) Pioneer DVR-111D x2 (ne znam zashto bi to vama bilo bitno) :) Seagate S-ATA, 16mb - 320GB x2 HITACHI GST Deskstar 7K1000 (1 TB) x 2 i logitech g15 keyboard, i g5 mouse... sutra ga sklapam chim probam da zamenim grafichku, i javljam vam da li sam zadovoljan.. Btw, u to ide i E-mu1820m... shta vi kazzete na izbor matichne/procesora/diskova? najiskrenije..? :) |
mb Asus P4B 533
proc P4 2.0 (oc 2.4) RAM 2x512 PQI 400 Mhz (2-2-2-5) HDD 1x 80 Gb Maxtor (7200 RPM 2Mb Cashe-sistem) 1x160 Gb WD (7200 RPM 8Mb cashe-semplovi) 1x 250 Gb Toshiba externi USB (7200 RPM 8Mb cashe-backup) video ATI 9550 128 dual DVI Monitori 2x Acer LCD 19 DVI 5ms-16:9-1440x900-75Hz napajanje Enermax 500W muzicke 1x M-Audio Delta 1010 1x E-MU 0404 onboard CMI rezaci Pioneer 109D DVD/RW Aopen CD/RW |
G4 DUAL 1.42 GHz
2x 160 GB hardovi SCSI 2x 36 GB raid STUDIO BOSS ***** Power PC 9600 Mach XLR card G3 400mhz stroj za samplere ****** PC PIII Asus TUSL2C TUALATIN 1.4 512 K i svasta nutra... stroj za rusenje!!!! imam i ATARI negdje u kutiji |
Intel Core 2 Duo E6600
MB Gigabyte 965G-DS3, s775 DDR2 1GB PC6400 (800MHz) OCZ, platinum XTC x 2 HDD Seagate 320 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3 x 3 (320+320 raid0) 320 back up Chieftec midi tower BH-02B-B-B Chieftec power supply 550W Gigabyte Radeon X1550 256MB DDR DVD+RW/-RW Pioneer DVR-112DBK Aoc 193 fw monitor 19" lcd Jučer sklopljeno, tek trebam početi sa instalacijama i vidjeti kako se to pona?a u radu... nadam se da mi neče čupat ?ivce:rotfl: |
evo moja mashina:
MACPRO Dual 3 GHz Quad-Core Intel Xeon 8 GB Ram NVIDIA Quadro FX 4500 512 MB, Stereo 3D 4 x 750 GB Serial ATA |
au koji sci-fi !
|
Ma kakav sci-fi kad nema monitor;) :D a primetio sam da vecina ovde nema mis i tastaturu :D :o kako vi ljudi radite :da: ;) :rotfl:
|
Quote:
monitor 2 x 30" mis mighty mouse tastatura digidesign protools za mac-a i USB kafe masina da se skrate duge noci provedene u studiu :D |
Samo ti fali ona robot-ribica da jos malo skrati te sate:p jos da je FW... milinica...:D
Evo da ne bude sve ot Ja imam Smederevac 5 sa jednim kvalitetnim input-om, jednim nebalansiranim output-om, jednim megakvalitetnim balansiranim output-om, 3 usb-a novije generacije "celicna plotna", i Firewire najnovije generacije "sarma i prebranac" koji je uspesno zamenio vec zastarelu tehnologiju "pod sacem".:p :D Ovo mi je outboard a komp mi je slab pa ne bi...:da: :D :) |
uh a tek ps2 klima uredjaj :]
|
Quote:
|
Quote:
i protools radi na oba os-a.....vrhunska stvar |
Manley, daš fotku :) Zbilja impresivna konfiguracija... nije da ti ne vjerujem, samo bi me nekako oraspoložilo vidjeti nečiji uspješni studio. :D
|
1 Attachment(s)
Od danas:) :) :) :)
|
Quote:
Jedno pitanje, da li ti Win XP vidi svih 8 Gb RAMA-a, i ako ih vidi kako si to postigao ? |
Quote:
Samo (posto je masina vjerovatno zamisljena kao mocna aranzerska stanica) ja bih radje tih 9500 eura ulozio u 4 ekstra PCa (Core 2 Duo sa po 2TB svaki i 4GB rama), umrezio system linkom, ili fxteleportom i time dobio minimum 3 puta vecu procesorsku snagu (za quadcore ti je optimizovan samo logic...svi ostali VSTi nemaju vajde od quadcore, tako da se sistem ponasa slicno kao obican dualcore)... Ali to sam samo ja :) ... Ne znam cemu dual quadcore masine kada za to em slabo ima optimizovanog softvera (a nece ga ni biti skoro, jer je takav softver izrazito tezak za programiranje), em po prirodi stvari, kada ima tako mnogo procesora u jednoj masini, ne moze se efikasno uposliti dualcore, a kamoli 2 quadcore procesora... Ali ako se ima moze se ;) |
Quote:
ja napisah da koristim protools, tako da mi ne treba VSTi a i sve ostalo sto nije TDM...tako da efikasno koristim 2 dualcora da napajam graficku kartu :D sto se rama tice, pokazuje svih 8 GB rama, mada mi nekada ne prepozna procesor i snagu istog, ali radi bez ikakve greske... ah da, cena je 6000eu nije 9500 ;) |
sto bi broj jedan u jednoj epizodi alan forda rekao (naravno prevod legendarnog nenada brixy-a ) : sa koliko nistica pisete rec patriotizam ? :]]]]
tako mi se cini da ovo jeste upravo to :] |
Quote:
|
HDD 2 puta po 400 gb, seagate 16mb cache,7200.10,sata-2
intel core duo E 6600 intel bad axe 2 tagan 600w 2gb ram kingmax |
Ja imam AMD Sempron 2800+
512 mbr,a posto imam integrisanu graficku 448mbr integruisanu zvucnu na Gigabyte mp:( sto je najgore neko je ovde 2003 imao bolju konfiguraciju od mene:banghead: ...........a da monitor 17 philips catonski:banghead: |
tu smo negde intel celer D na 2.4 ghz na 768 (256 zajmljena) kingmax+samsung , hard western digital s-ata 2 250gb grafika je "Krsh" msi ati radeon 9250 128 ddr-a (nije integrisana) ... guram podosta vst-ova uz rolande i ne buni se ... monitor 17" highscreen ms 1770 PII
zvuk m-audio delta 44 + sb live za midi |
Quote:
Hvala za slucajno "upozorenje"! |
|
1 Attachment(s)
Ja skoro nasao ovo u podrumu... eeee to su bili umilni zvuci. Sta god ovi novi klinci sad kupili, ma i duplo bolji od Manly-jevog, nema sanse da se tako obraduju kao sto smo se mi obradovali ovome neke '86 cini mi se kada mi je cale doneo iz Svabije... Wall, Jet Pack... covece koja euforija:p
Attachment 1848 |
Quote:
Ja tu makinu i dalje imam u podrumu...Nekoliko puta sam joj mjenjao 4116 memoriju (entuzijasti znaju o cemu pricam :) ), i ovaj put je crkla tako da , iako bih ponekad volio, ne mogu da se potsjetim starih dana :) |
.....
|
Quote:
|
.....
|
Quote:
Trebalo bi da ima u Imtelu...kada imaju u cjenovniku, obicno imaju i na stanju. |
Evo i mene, konacno na Intelu, posle 2 AMDa
Intel 6420 DFI 965s infinity Wd 320x2 i 200gb, svi sata2 2gb ddr2/800mh asus 7300gt Digi002r Uad ultra pack Powercore pci Coolermaster cm-stacker Chiftec 350w |
Quote:
4 Gig Ram 250 HD Internal Drive + 4 Drive Maxtor 500 Gig svaki Radi... |
MSI 256MB 8600GT-T2D256EZ PCIe
2048MB DDR2RAM Kingston HyperX DIMM PC2-800 Kit 500GB 3,5" Seagate Barracuda ST3500630AS SATA2 7200rpm 16MB Intel Pentium D 820 2.80GHz S775 Boxed ATX Asus P5B Deluxe Sockel 775 nisam ga jos uzeo, ali planiram. dali neko ima predlog kako bi' mi pomogao da optimiram svoj DAW ? stao sam malo na biranju tower-a..jer ne znam tachno koji da uzmem. |
1 Attachment(s)
Ja sam bas danas, posle dugog ceprkanja po internetu narucio kuciste rack model po povoljnoj ceni-kako za koga (120evra), jer svi ostali rack-server modeli nisu ispod 160 evra. Uzeo sam ga u firmi PCX-tel. 011/21-67-928, pa ako planiras da kupis profi kuciste....evo slike
|
Quote:
Prvo sto bih izbacio iz te konfiguracije je Pentium D 820 a umesto njega C2D E4400 (pa clock na preko 3 giga) a na racun slabije graficke ... Bolje uzmi neku noviju plocu sa native 1333 Mhz FSB i podrskom za buduce 45nm procesore ... |
hvala vam, uzet' cu vas predloge u obzir....ako ima jos neko po neki predlog, slobodno.
poz |
ja predlazem za dorucak cevape i jogurt...
|
Quote:
|
A i jogurt nije bas neka adekvatna zamena za luk... :)
|
All times are GMT +1. The time now is 06:49 AM. |