Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Waldorf Blofeld (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20773)

silicon science 04-12-2009 01:28 PM

Re: Waldorf Blofeld

Lik je vrhunski sint tj. patch programer. Moguce je da snima sve kroz neki shugavi majk i da ga zabole sto ima distorzije... Poenta je da na svakom njegovom videu vidis sta sve sprava moze, a ako te zanima sam zvuk sprave skines demoe u wavu ili kako vec i chujes. Sto se tiche Blofelda, mislio sam da bas vladam njime, ali posle ovog vidim da sprava moze jos puuuno toga. You tube je prepun nemastovitih likova koji nemaju blage veze sta se sve moze uraditi sa sintom vec "presetashe"... :wink:

slowstar 04-12-2009 02:05 PM

Tvikovanje je jako vazno!
Danas me, kao i verovatno jos ponekog mrzi da to radim, ali u "davna' vremena, mislim da je jedini sint koji sam bas proucio i savladao bio ROLAND JUNO 60, i donekle OBERHEIM FVS4, a sve ostale iskreno govoreci me je mrzelo. Naprimer, trenutno moj najnoviji sint je FANTOM G7, a i pored toga sto je definitivno najbolji i najkompleksniji sint koji sam ikada imao, JOS NISAM PROSAO NI PRESETE kojih verovatno ima skoro 2000!
Lenjost je teska stvar. pronasao sam po kategorijama boje koje su me zanimale, i dalje, eto priznajem, nisam isao, mada je sramota!

silicon science 04-12-2009 02:12 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 264938)
Tvikovanje je jako vazno!
Danas me, kao i verovatno jos ponekog mrzi da to radim, ali u "davna' vremena, mislim da je jedini sint koji sam bas proucio i savladao bio ROLAND JUNO 60, i donekle OBERHEIM FVS4, a sve ostale iskreno govoreci me je mrzelo. Naprimer, trenutno moj najnoviji sint je FANTOM G7, a i pored toga sto je definitivno najbolji i najkompleksniji sint koji sam ikada imao, JOS NISAM PROSAO NI PRESETE kojih verovatno ima skoro 2000!
Lenjost je teska stvar. pronasao sam po kategorijama boje koje su me zanimale, i dalje, eto priznajem, nisam isao, mada je sramota!

Ma sve je to kuul, bitno da radi posao i da znas sta sint moze. Ali sam procitao zilion user textova o kojekakvim sintovima i kako su ljudi nezadovoljni i kako je sprava sranje. Bas za to je primer za Kawai K5000 i lik napisao kako su mu piano patchevi bez veze... I uporedjuje ih sa nekim digitalnim klavirima :banghead::banghead::banghead: Nema pojma sta je kupio haha:rotfl::rotfl:

aleksandrsteva 13-12-2009 03:35 PM

ja se razmisljam da kupim waldorf modul. imam roland juno 6 ne juno 60 i znam dobro sta je kvalitet i analogija . moj juno je u boljem stanju nego novi korg pa 50 sto se kvaliteta izrade tice. sto se zvuka tice ima veoma prijatan strings. uzeo bi waldorf blofeld zbog ambijentalne muzike koju nameravam raditi i ujedno bih zeleo saznati da li ima latency prilikom povezivanja preko midija. to je veoma meni bitno. kada na stari juno odsviras arpegio, nekako imas lep osecaj u rukama dok kad isti arpegio izvedes na korgu ili necem novom verovatno zbog softverske latencije taj osecaj se izgubi. pa me interesuje da li je isti waldorf analogno hardverska stvar ili je to samo skup cipova koji samo simuliraju prave oscilatore lfo. vcf i sl....
molim vas odgovorite mi.

silicon science 13-12-2009 03:57 PM

Quote:

Originally Posted by aleksandrsteva (Post 266105)
ja se razmisljam da kupim waldorf modul. imam roland juno 6 ne juno 60 i znam dobro sta je kvalitet i analogija . moj juno je u boljem stanju nego novi korg pa 50 sto se kvaliteta izrade tice. sto se zvuka tice ima veoma prijatan strings. uzeo bi waldorf blofeld zbog ambijentalne muzike koju nameravam raditi i ujedno bih zeleo saznati da li ima latency prilikom povezivanja preko midija. to je veoma meni bitno. kada na stari juno odsviras arpegio, nekako imas lep osecaj u rukama dok kad isti arpegio izvedes na korgu ili necem novom verovatno zbog softverske latencije taj osecaj se izgubi. pa me interesuje da li je isti waldorf analogno hardverska stvar ili je to samo skup cipova koji samo simuliraju prave oscilatore lfo. vcf i sl....
molim vas odgovorite mi.

Chuj, Blofeld je DIGITALNI sint... Nema veze sa analogijom. Jos uvek ima manjih bagova sto se tiche nekih stvari, tipa da arpedjator sa Blofelda ne prati midi clock od DAW-a, tj. podesis isti bpm ali iskache. Taj im je bag poznat i resice ga novim apdejtom. Za ambijentalnu muziku neces naci bolji sint, ne samo za tu lovu vec i vecu. :wink::) Zvuchi fantastichno, mod matrix izuzetan... Uzmi ga i ne razmisljaj (sto se mene tiche)... Pitaj ako te jos nesto zanima... :)

aleksandrsteva 14-12-2009 12:02 PM

gledao sam neke demoe i primetio sledece. najvise mi se svidja prezentacija onog japanca. ali. primetio sam da kada menja lfo parametre i cutoff da se ipak javlja pozamasno zakasnjenje.kada isto uradis na juno6 promena strukture zvuka je trenutna bez i jedne milisekunde latencije - zakasnjenja ( jebes engleski). uradite jedan test uzmite bilo koji preset i pocnite lagano menjati strukturu zvuka bilo lfo ili cutoff ili sl.. i obratite paznju da li promena dolazi istovremeno sa pomeranjem potenciometra ili malo kasni. interesuje me koliko preseta - boja , mogu da layerujem u jednu boju - verovatno multi mod. ukoliko je tehnologija kao kod moog little phaty - a, to vredi uzeti. veoma mi je vazno i ko ga proizvodi. to obicno pise na poledjini ,kod serijskog broja. imam lose iskustvo sa kinezima. jedine 2 klavijature koje imam i koje vrede su japanci - roland juno 6 iz 1982 i korg x5d - poslednji japanac od korga IZ SERIJE M1 ,T3.X3. imam i korg PA xxXXZYXS( necu da reklamiram ) koji nesmem da taknem jer je osecaj kao da sviras na plasticnim cassama od jogurta - imlek ( izvinite na reklami). svaka svirka sa njim kao da je poslednja jer ga neznam. OTKUD MOGU DA ZNAM DA DELOVI NISU OD MACAKA ILI OD KREMIRANIH LJUDI.meni treba neka pouzdana stvar na koju se mogu osloniti. doticni japanci su stvarno carevi , to je treskano , padano , akano po vozovi i busevi , gepeci i podrumi i nista im ne fali. kao da su juce izasli iz radnje.ZVUCI KAO DA HVALIM ALI STVARNO JE TAKO.kakvo kuciste ima waldorf. i koliko sada kosta, da li ga prodaje neko polovan.

clusterchord 21-12-2009 04:20 PM

Quote:

Originally Posted by aleksandrsteva (Post 266227)
poslednji japanac od korga IZ SERIJE M1 ,T3.X3. imam i korg PA xxXXZYXS( necu da reklamiram ) koji nesmem da taknem jer je osecaj kao da sviras na plasticnim cassama od jogurta - imlek ( izvinite na reklami). svaka svirka sa njim kao da je poslednja jer ga neznam. OTKUD MOGU DA ZNAM DA DELOVI NISU OD MACAKA ILI OD KREMIRANIH LJUDI.

:rotfl::rotfl:dobar si, Steva. al sam se nasmijao..

Juno nema latencije jer ona ne postoji u analognom svijetu. pogotovo na Junu 6 slideri su direktno na elektronskim sklopovima koji proizvode zvuk. tako da cim mrdnes prdnes po njemu, on de facto mjenja otpor na potenciometru u sklopu i zvuk se mjenja. to je normalno da ne mozes takav brzi odziv dobit na softweru ili softwerskom sintu, koji je kodiran. jer treba uvijek neko vrijeme, koilko god kratko, da ga CPU "prožvače".

medjutim, to je teorija. u praksi, meni se taj odziv na recimo virusu TI, waldorfu XT, pa i blofeldu, cini sasvim zadovoljavajuci. nije nesto da ces primjetit ono da te bas zasmeta.

tuomas 22-02-2010 08:34 AM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 267286)
:rotfl::rotfl:dobar si, Steva. al sam se nasmijao..

Juno nema latencije jer ona ne postoji u analognom svijetu. pogotovo na Junu 6 slideri su direktno na elektronskim sklopovima koji proizvode zvuk. tako da cim mrdnes prdnes po njemu, on de facto mjenja otpor na potenciometru u sklopu i zvuk se mjenja. to je normalno da ne mozes takav brzi odziv dobit na softweru ili softwerskom sintu, koji je kodiran. jer treba uvijek neko vrijeme, koilko god kratko, da ga CPU "pro?vače".

medjutim, to je teorija. u praksi, meni se taj odziv na recimo virusu TI, waldorfu XT, pa i blofeldu, cini sasvim zadovoljavajuci. nije nesto da ces primjetit ono da te bas zasmeta.

Evo i mene kao vlasnika Blofeld keyboarda :)...Sviram u amadeus bandu i ovog vikenda sam ga prvi put nosio na svirci,
i mogu reci da razbija.Na primer pesma Lady Gaga-Bad Romance bez njega zvuci glupo...kada se uporedi kvalitet i novac-to je prava stvar,jedino je malo komplikovan oko semplova.
Dali nako zna kako mu radi midi dump??? Ja i Misa Komnenic se otelismo,ali nece!!! Misa pisao Waldorfu,ali ne odgovorise...

silicon science 22-02-2010 09:55 AM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 272218)
Dali nako zna kako mu radi midi dump??? Ja i Misa Komnenic se otelismo,ali nece!!! Misa pisao Waldorfu,ali ne odgovorise...

Midi dump semplova (ako na to mislis) radi super, jeste malo sporije al sta ces. 50 mb prebacuje oko 20 min... Pitaj konkretno sta te zanima oko dumpa. Imas program koji se zove Spectre i preko njega sve radis. Preko usb-a prikljuchis spravu i nema problema...:wink:

tuomas 22-02-2010 08:47 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 272224)
Midi dump semplova (ako na to mislis) radi super, jeste malo sporije al sta ces. 50 mb prebacuje oko 20 min... Pitaj konkretno sta te zanima oko dumpa. Imas program koji se zove Spectre i preko njega sve radis. Preko usb-a prikljuchis spravu i nema problema...:wink:

To za semplove znam,ali midi dump sa blofelda na blofeld za patcheve...nece i nece. Komnenic je svoj napucao,i potrosio vreme i vreme,a kada smo to hteli da prebacimo na moj,nece...znaci,pricam samo o patchevima sa synth na synth.
Jos jedno pitanje:u studiu na compu mi je digidesign 003,i na tom compu mi ne radi spectre,dok na glupavom,jeftinom lap-topu radi,sta mu smeta? digidesign?
bas pizdim zbog tih sitnica...

silicon science 23-02-2010 02:34 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 272283)
To za semplove znam,ali midi dump sa blofelda na blofeld za patcheve...nece i nece. Komnenic je svoj napucao,i potrosio vreme i vreme,a kada smo to hteli da prebacimo na moj,nece...znaci,pricam samo o patchevima sa synth na synth.
Jos jedno pitanje:u studiu na compu mi je digidesign 003,i na tom compu mi ne radi spectre,dok na glupavom,jeftinom lap-topu radi,sta mu smeta? digidesign?
bas pizdim zbog tih sitnica...

Nadam se da ste dumpovali patcheve na komp prvo pa onda u drugi blofeld, nemoj prikljucivati Blofeld na Blofeld.

tuomas 23-02-2010 03:14 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 272343)
Nadam se da ste dumpovali patcheve na komp prvo pa onda u drugi blofeld, nemoj prikljucivati Blofeld na Blofeld.

Pokusali smo synth na synth...a zasto to ne sme? Pa to je uvek tako bilo,ako su synthovi potpuno isti...

ipomea 02-03-2010 01:02 PM

pitanje: kako najlakse raditi dump .mid ili .sysex fileove na Blofelda, tj. skidati iste sa Blofelda?

silicon science 02-03-2010 07:57 PM

Quote:

Originally Posted by ipomea (Post 272935)
pitanje: kako najlakse raditi dump .mid ili .sysex fileove na Blofelda, tj. skidati iste sa Blofelda?

Kako mislis najlakse? Da li se kompjuter vise ili manje "znoji" kad radis preko sysex-a :rotfl::rotfl:
U svakom slusaju je isto, nema lakseg ili tezeg nacina

ipomea 02-03-2010 09:03 PM

krivo sam se izrazio. htjeo sam pitati na koji način, s kojim softwareom mogu ubacivati soundove/patcheve (midi, sysex) sa kompa na Blofelda i obrnuto?
svi sintezajzeri koje imam, imaju pripadajuce softvere/editore pa to nije problem.. ovako nisam siguran kako bih to napravio, guglao sam i nai?ao na nekoliko nejasnih primjera..

..evo bas sam naisao na SoundDiver za Blofelda, to bi trebalo biti to?

usput, nevjerojatno je kako se vrlo malo rasprava o Blofeldu mo?e naći na internetu, a sluzbeni forum je ocajan..

hvala

tuomas 03-03-2010 01:02 PM

Evo izvestaja sa terena...kada sviram nesto na blofeldu,odjednom ostane neki ton da se cuje...onda moram promeniti boju,da taj ton prestane...o cemu se radi :shock:???

silicon science 03-03-2010 02:31 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 273032)
Evo izvestaja sa terena...kada sviram nesto na blofeldu,odjednom ostane neki ton da se cuje...onda moram promeniti boju,da taj ton prestane...o cemu se radi :shock:???

Softverski bug. Desava se nazalost, meni ne tako chesto. S tim se mora ziveti dok ne isprave (i ako isprave)... Taj problem imaju i Access i Clavia i ostali...

@ Ipomea-Sto se tice prebacivanja semplova i svega ostalog na tu temu, samo procesljaj Waldorf sajt u download sekciji i sve ce ti se samo kazati.

tuomas 03-03-2010 03:01 PM

hvala puno....

ipomea 04-03-2010 08:56 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 273051)

@ Ipomea-Sto se tice prebacivanja semplova i svega ostalog na tu temu, samo procesljaj Waldorf sajt u download sekciji i sve ce ti se samo kazati.

hm, nisam siguran, cesljao sam puno. konkretno, sto se tice dump i receive soundova (patcheva, NE sampleova) između kompjutera i blofelda, na stranici ne mogu naci nista korisno. u međuvremenu sam skuzio da mogu koristiti za dump software C6 od Machineduma. Također, koristan je
http://lady.rdsor.ro/~kotro/index.php?m=soft
tu je Blofeldov editor koji ima super randomize i morphing opcije i jo? zgodnih stvari, a sa njim se mogu slati patchevi u sint. Ali ....kod slanja patcheva u blofelda nekad se sejva odmah, nekad se otvori kako privremeni patch. Također, cijela banka koju sam izbacio iz Blofelda prije nego sam se počeo zezati sa prebacivanjima (kako bi osigurao svoje patcheve), zapravo nije ona koja je trebala biti. Kad sam ju vratio nazad na Blofelda, nisu bili neki patchevi tamo gdje bi trebali biti. tako da je ovo, cini se, malo nesiguran posao, ili ja bas nisam siguran sto radim.. ili je jos jedan grozan bug u nizu Blofeldovih bugova.
nedavno sam shvatio da Blofeld lose prima program change sa vanjskih sequencera, pa onda da se događaju nekakva pojačavanja i sti?avanja glasnoće jednog sounda tokom sviranja.....
sve u svemu, Waldorf je danas jedna vrlo neozbiljna firma, kao da je negdje iz nasih balkanskih krajeva, a ne Njemačke. mislim, svaka čast na soundu, ali stabilnost sofvera, podr?ka i sve ostalo je stvarno u?as...

silicon science 04-03-2010 11:20 AM

Quote:

Originally Posted by ipomea (Post 273101)
hm, nisam siguran, cesljao sam puno. konkretno, sto se tice dump i receive soundova (patcheva, NE sampleova) između kompjutera i blofelda, na stranici ne mogu naci nista korisno. u međuvremenu sam skuzio da mogu koristiti za dump software C6 od Machineduma. Također, koristan je
http://lady.rdsor.ro/~kotro/index.php?m=soft
tu je Blofeldov editor koji ima super randomize i morphing opcije i jo? zgodnih stvari, a sa njim se mogu slati patchevi u sint. Ali ....kod slanja patcheva u blofelda nekad se sejva odmah, nekad se otvori kako privremeni patch. Također, cijela banka koju sam izbacio iz Blofelda prije nego sam se počeo zezati sa prebacivanjima (kako bi osigurao svoje patcheve), zapravo nije ona koja je trebala biti. Kad sam ju vratio nazad na Blofelda, nisu bili neki patchevi tamo gdje bi trebali biti. tako da je ovo, cini se, malo nesiguran posao, ili ja bas nisam siguran sto radim.. ili je jos jedan grozan bug u nizu Blofeldovih bugova.
nedavno sam shvatio da Blofeld lose prima program change sa vanjskih sequencera, pa onda da se događaju nekakva pojačavanja i sti?avanja glasnoće jednog sounda tokom sviranja.....
sve u svemu, Waldorf je danas jedna vrlo neozbiljna firma, kao da je negdje iz nasih balkanskih krajeva, a ne Njemačke. mislim, svaka čast na soundu, ali stabilnost sofvera, podr?ka i sve ostalo je stvarno u?as...

Chuj, stoji to sto si napisao, nazalost :(
Waldorf jos uvek nije izbacio i pitanje je hoce li, zvanichan, njihov editor itd... Za backup patcheva ja koristim programchic MIDI OX, mada nisam sa njime radio dump celog sinta vec pojedinachne patcheve. Nista te ne kosta da probas :)
http://www.midiox.com/?http://www.mi...om/moxdown.htm

ipomea 04-03-2010 12:09 PM

hvala

Mika Technika 04-03-2010 03:59 PM

pridruzih se i ja blofeld ekipi :)

Bitch 04-03-2010 04:08 PM

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 273152)
pridruzih se i ja blofeld ekipi :)

:thumbsup:

Mika Technika 04-03-2010 05:02 PM

:) fala :)

Mika Technika 05-03-2010 03:15 AM

windows only

http://www.softknobs.co.cc/content/b...ta-3-available

http://www.softknobs.co.cc/sites/def.../bve_beta3.png

ipomea 05-03-2010 06:47 AM

u kojem programu pokreces ovaj editor?

Mika Technika 05-03-2010 12:41 PM

mozes odakle hoces, cubase, ableton, itd. ja ne mogu da ga povezem jer mi ne da da mu zadam midi ulaze i izlaze na njemu, kaze mi : the selected device is in use by this or other application and cannot be selected

logicno je da ce midi koristiti i host i on, zato mi nije jasno koja je ovo fora

ipomea 05-03-2010 01:52 PM

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 273231)
mozes odakle hoces, cubase, ableton, itd. ja ne mogu da ga povezem jer mi ne da da mu zadam midi ulaze i izlaze na njemu, kaze mi : the selected device is in use by this or other application and cannot be selected

logicno je da ce midi koristiti i host i on, zato mi nije jasno koja je ovo fora

ako ti ovo govori u Abletonu, onda ti to znaci da moras iskljuciti u Ableton MIDI preferences Blofeldov In i Out. Kad iskljucis moci ces onda aktivirati iste u Vst Blofeld pluginu. U tom slucaju proraditi ce ti VST, samo nastaje sljedeci problem, a taj je da Blofeld ne prima midi note sa kanala gdje je VST otvoren. Ostale in i out akcije rade kako treba. Palo mi je na pamet da midi note saljem sa drugog midi kanala i to u MIDI IN Blofelda, dok je USB MIDI zauzet sa VST editorom..
mozda smislis nesto bolje..

pozdrav

darkstar 05-03-2010 02:12 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 273032)

Da li imate "panic" na blofeldu ? Kao na nord leadu npr...ako se desi da ostane da "visi" ton, panic je slanje note off celom uredjaju,i to se odmah desava ... mada je glupo da se ikad desi in the first place...

Pozdrav

Mika Technika 05-03-2010 06:13 PM

Quote:

Originally Posted by ipomea (Post 273247)
ako ti ovo govori u Abletonu, onda ti to znaci da moras iskljuciti u Ableton MIDI preferences Blofeldov In i Out. Kad iskljucis moci ces onda aktivirati iste u Vst Blofeld pluginu. U tom slucaju proraditi ce ti VST, samo nastaje sljedeci problem, a taj je da Blofeld ne prima midi note sa kanala gdje je VST otvoren. Ostale in i out akcije rade kako treba. Palo mi je na pamet da midi note saljem sa drugog midi kanala i to u MIDI IN Blofelda, dok je USB MIDI zauzet sa VST editorom..
mozda smislis nesto bolje..

pozdrav

nisam probao u abletonu, u cubase-u sam, i tu je problem, cim pre probacu u abletonu.. hvala!

psionic 07-03-2010 11:34 AM

Pozdrav,

Merkao sam ovu spravicu vec neko vreme ali nikako da dodje na red... Hteo bih da me nesto posavetujete:

Imam neku midi klavijaturu sa kojom sam prilicno zadovoljan - ima pristojne dirke, Aftertouch, midi split... Do sad je za sve dobro sluzila i bila je ideja da sve zaokruzim Waldorf Blofeld desktop varijantom. Hteo sam da zadrzim posebnu midi klavijaturu za generalno kontrolisanje svega a da taj sint bude samo jedan od spravica - tako bih zadrzao funkcionalnost midi klavijature.

Pitanje je - sta bih dobio kupovinom Keyboard Blofeld varijante, tj da li moze uspesno da zameni midi kontroler kada hocu da ganjam neke softvere i sl ?, Video sam da se razlikuju Keyboard i Desktop varijanta Blofelda po memoriji za semplove - vredi li ta razlika? Tacnije da li se i dalje poklanjaju licence u Artistu ? :) Ukratko jel bolje uzeti keyboard ili desktop varijantu u ovom mom slucaju ?

Kakva je situacija sada sa firmware updateovima - jel su mu isterali bubice iz glave?

Inace, slusam razne ove demoe i imam utisak da je za bas malo slabiji, kao da bas patchevi imaju onaj plasticni prizvuk - mozda sam nailazio na lose demoe ?

Mika Technika 07-03-2010 12:33 PM

ja cu ti reci samo ovo vezano za update: tuzno je to sto su se okrenuli soft synthu zvanom largo, a skuplju i bolju spravu zapostavili, zvanu blofeld. znaci neodgovornost, i sve ostalo, za sada su na prvom mestu, jer svi drugi proizvodjaci koji imaju bugove, se trude da ih rese u sto kracem roku, a ove za to bole uvo. i onda jos kada znas da su shvabe u pitanju, prosto da ne verujes.

Mika Technika 07-03-2010 11:28 PM

http://jemap.ifrance.com/index.html

http://lady.rdsor.ro/~kotro/index.php?m=soft#blofeld

psionic 08-03-2010 11:33 PM

Uf, jel to znaci da je Waldorfov Blofeld ustvari prilicno bagovit ? Vidim tamo na njihovom sajtu neke verzije 1.13, 1.14...

Moritz 08-03-2010 11:43 PM

Waldorf je jedna jako cudna firma .....neki od bugova koji su trenutno na Blofeldu datiraju jos od MicroWaveXT...kao MIDI sync bug!!!!! ....Totalno mi nije jasno zbog cega su toliko aljkavi a tako Nemci!? ....Kao da teraju nekome inat iduci stalno uz qrac korisnicima. Po zilioniti put im se korisnici javljaju sa identicnim zalbama koje su copy paste jos od 2002, a oni po zilion i prvi put glume ludilo ...kao npr. sa "forumom"!! jebeno se drze njihova mailing liste i teraju svoje.....stvarno ne kontam. Ako se ne dozovu pameti uskoro ce ih docekati sudbina od pre par godina . Steta , tako dobre sprave a tako nikad dovrsene...ni jedan sint nisu napravili a da nije imao do kraja svog proizvodnog veka nekoliko bugova!!!!!

Mika Technika 09-03-2010 12:16 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 273518)
Waldorf je jedna jako cudna firma .....neki od bugova koji su trenutno na Blofeldu datiraju jos od MicroWaveXT...kao MIDI sync bug!!!!! ....Totalno mi nije jasno zbog cega su toliko aljkavi a tako Nemci!? ....Kao da teraju nekome inat iduci stalno uz qrac korisnicima. Po zilioniti put im se korisnici javljaju sa identicnim zalbama koje su copy paste jos od 2002, a oni po zilion i prvi put glume ludilo ...kao npr. sa "forumom"!! jebeno se drze njihova mailing liste i teraju svoje.....stvarno ne kontam. Ako se ne dozovu pameti uskoro ce ih docekati sudbina od pre par godina . Steta , tako dobre sprave a tako nikad dovrsene...ni jedan sint nisu napravili a da nije imao do kraja svog proizvodnog veka nekoliko bugova!!!!!

meni nikako nije jasno cemu to? niko na trzistu se ne ponasa kao oni, toliko neodgovorno.

Mika Technika 09-03-2010 12:17 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 273517)
Uf, jel to znaci da je Waldorfov Blofeld ustvari prilicno bagovit ? Vidim tamo na njihovom sajtu neke verzije 1.13, 1.14...

bagovit je i zadnja verzija je 1.13 nema 1.14, nisi dobro video, inace kako je pre bio bagovit, sada i nije toliko, ipak su nesto sredili u novoj verziji, to mi rece silicone science koji ga koristi vec duze vreme.

Mika Technika 09-03-2010 01:29 AM

e sada, posle silnog pljuvanja, da se kaze i koja lepa:

synth je prelak za koriscenje, sto znaci da ne bi trebalo za pocetnike da bude vecih problema.

rutiranje je extra, ili ti matrix.

zvuk je, e sada kako za koga, za mene je super.

lepo i izgleda sama spravica, mala je, laka(tezina) bez problema da vas prati na putovanju.

imali bi mnogo da se igrate sa njom(o tome moze da vam prica silicone science, on je vec duuugooo koristi) u svakom slucaju ne bi vam bilo dosadno, ni u jednom trenutku.

cena je ok, ako ne poskupi zbog dinara, koji je jadan i slab, pa pozurite sa kupovinom ako nameravate da se ponovite :)

ja platih i kupih u Artistu u Ns-u, cena : 36.042din. inace ljubazno osoblje: Lesha i Boki, pozz za njih, i za poklon koji sam dobio od njih :)

edit: zaboravih najbitnije da kazem, kada se sumira sve, moje misljenje: kupite

Mika Technika 09-03-2010 02:06 AM

evo jedan lep video

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MsEDAgNPY4g&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/MsEDAgNPY4g&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

tuomas 10-03-2010 11:26 AM

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 273524)
evo jedan lep video

<EMBED height=344 type=application/x-shockwave-flash width=425 src=http://www.youtube.com/v/MsEDAgNPY4g&hl=en_US&fs=1& allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></EMBED>

Cudno :shock:

All times are GMT +1. The time now is 11:50 AM.