Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Skolstvo bi trebalo zabraniti (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20565)

dexyco 18-09-2008 09:11 PM

Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:

Originally Posted by Arthur
Btw, ja radim sapunice, i to hrvatske, al za dobre pare

That 's my man. ;) Ne mogu bas 5 stanova da se kupe, ali znaci. :)

awacs 19-09-2008 11:26 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 217371)
ej moj awaksu, na momenat je čak i maliciozno zazvučalo, al kontam da se tripujem.

Tripuje?. Poku?ao da budem duhovit... Omanuo... Bo?e moj...

Arthur 19-09-2008 12:00 PM

cool ;) ima jedan vic na tu temu ... kaže, zabranili gandžu na jamajci, dekretom. Kao, jebiga, što je mnogo mnogo je. I sad, sede rastamani na plaži, bleje, strejt, slušaju regge, ćute. Ćute oni tako pola sata, i u nekom momentu se pogledaju međusobno, pa u kasetaš, i kažu jedan drugom, e ,a što mi slušamo ovo sranje?? :D

Miha Blaze 20-09-2008 06:33 PM

jel smo uspeli da zabranimo skolstvo posle 29 strana teme?

slabo to ljudi... malo mora vise da se iscimamo ;)

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

awacs 20-09-2008 07:59 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 217412)
cool ;) ima jedan vic na tu temu ... ka?e, zabranili gand?u na jamajci, dekretom. Kao, jebiga, ?to je mnogo mnogo je. I sad, sede rastamani na pla?i, bleje, strejt, slu?aju regge, ćute. Ćute oni tako pola sata, i u nekom momentu se pogledaju međusobno, pa u kaseta?, i ka?u jedan drugom, e ,a ?to mi slu?amo ovo sranje?? :D

Ovo je prejako :D.

...mada je gand?a na Jamajci odavno "zabranjena", i mada bih ja čak i "strejt k'o ?ina" uvek pristao da sviram 2-beat ili voicing gitaru, samo da ?ivim u toplom. Oba?ka to ?to mi je rege mio...

@Miha Blaze
Dru?e, nema ?anse da ?kolstvo bude zabranjeno - svi oni koji bi da ga zabrane ustvari potajno ?ele da postanu ministri prosvete. Kada ka?em "svi", ipak ne mislim na Idekiusa koji je i započeo ovu temu. On je lepo u svom prvom postu napisao "... ili dovesti u red". Vala, i ja mislim da bi ga trebalo dovesti u red.

Nevolja je nastala kada su se neki okomili na inkriminisani diplomski rad, napadajući ga bez ikakvih "akademskih" argumenata. Zapravo, bez ikakvih argumenata... Ali opet, samim tim ?to tema "?ivi" već 29 strana znači da tu nečega ima...

Hm, bilo bi dobro znati koliko studenata (recimo) VET?-a započinje svoje postove sa: "imam 200? i odlučio sam da napravim studio" ili "gitara mi zuji, kako da normalizujem signal?". Kao kad bi na nekom forumu koji je posvećen knji?evnosti likovi pitali: "Imam ideju za roman do jaja, glavni likovi se zovu Suzuki i Buzuki, samo mi treba neka radnja, kako vi to re?avate? I kojim fontom? Mogu li Arialom da postignem neku dramatičnost u trećem poglavlju?".

Oggy 21-09-2008 12:09 AM

Pa otprilike se tom tematikom upravo i bavi pomenuti rad...
Ne treba skolstvo zabraniti, nego treba uvesti pitanje odgovornosti nastavnom kadru koji fabrikuje takve "strucnjake".
Cisto da vratimo temu na "pravi put" i da neko ne pomisli slucajno od mladjih narastaja da je pomenuti rad validan u bilo kom pogledu.
To ne vazi samo za skolstvo nego uopsteno se nemar ukorenio svuda.
Bio sam veceras na probi za deciji eurosong i po prvi put sam saznao za kategoriju "Bivseg buduceg vremena"...
Text otprilike glasi "Letos ces meni ti na popravni iz ljubavi"...
Obzirom da textove pisu deca (ili bi barem trebalo) neko bi, od osoba koje vrse selekciju, morao da primeti takvu nepravilnost i sugerise korigovanje koje je vrlo lako izvodljivo... Ali ocigledno slabo ko mari.

"7" 21-09-2008 08:46 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 217520)
Obzirom da textove pisu deca (ili bi barem trebalo) neko bi, od osoba koje vrse selekciju, morao da primeti takvu nepravilnost i sugerise korigovanje koje je vrlo lako izvodljivo... Ali ocigledno slabo ko mari.

... e to se izgleda odomacilo kod nas... mene zena redovno pita nesto tipa - " mogli smo veceras u bioskop" :) ... a ja joj redovno odgovorim ":confused: pa mozemo jos uvek" ili "pa mogli bi i sinoc" ... 8-) :D
... sve je to proizvod Pink-a jer su dovodili polupismene voditelje i pustali bez nadzora (lektora) da lupetaju na tv-u sta stignu pa su se svakakve gluposti odomacile u nasem jeziku... ali to kod nas nije problem, promenicemo opet gramatiku po potrebi :banghead:

Pozz

Arthur 21-09-2008 12:31 PM

tema je živa, jer školstvo treba zabraniti, samo još nema dovoljno istomišljenika. Zabraniti, pa ponovo izmisliti, ispočetka. Gore od ovog ne može.

dexyco 21-09-2008 02:45 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur
tema je živa, jer školstvo treba zabraniti, samo još nema dovoljno istomišljenika. Zabraniti, pa ponovo izmisliti, ispočetka. Gore od ovog ne može.

Cek prvo da zabranimo voditelje na Pinku, lako cemo posle za shkolstvo... :rotfl: :banghead:

Max 21-09-2008 04:33 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 217520)
Bio sam veceras na probi za deciji eurosong i po prvi put sam saznao za kategoriju "Bivseg buduceg vremena"...

Nikad nisi cuo onu popularnu .... " Kad ga budem video jeb'o sam mu kevu "???

To vreme je toliko rasprostranjeno da ga treba uvesti u gramatiku :D :D :D

( zezam se naravno ..... ;) )

Pozdrav

Boki_R 09-10-2008 09:53 PM

Ima li ko sta novo da izjavi ili da se ova tema prepusti zaboravu?
Da skolstvo nema svrhe ne bi se vecina samoukih u jednom ili drugom trenutku na direktan ili indirektan nacin bacilo na proucavanje literature ili cak i na klasicno studiranje. Nevolja naseg skolstva je sto koliko sam video, ne postoji ni jedna jedina Ozbiljna skola.

Oggy 09-10-2008 09:58 PM

Quote:

Originally Posted by Boki_R (Post 219889)
Da skolstvo nema svrhe ne bi se vecina samoukih u jednom ili drugom trenutku na direktan ili indirektan nacin bacilo na proucavanje literature ili cak i na klasicno studiranje. Nevolja naseg skolstva je sto koliko sam video, ne postoji ni jedna jedina Ozbiljna skola.

Upravo tako.

Arthur 10-10-2008 08:33 AM

pa već je to rečeno, ne da su škole glupe same po sebi, nego da su naše poprilično katastrofalne. A da je većina u ovom našem poslu samouka jeste, e sad kolko je to dobro, zavisi koga pitaš.

awacs 10-10-2008 08:49 PM

Quote:

Originally Posted by Boki_R (Post 219889)

Ozbiljna ?kola po pravilu ko?ta Ozbiljne novce. Koliko para - toliko muzike. Za onoliko para koje domaće ?kole naplaćuju, znanje koje se u njima stiče je do J.ja.

HeatMan 10-10-2008 11:10 PM

tri ipo hiljade eura godishnje je malo?

ili je taman dovoljno, da se opravda to shto svi mogu da zavrshe istu shkolu..?

dexyco 11-10-2008 01:55 AM

Narode i narodnosti, plata u nasoj zemlji i plata na zapadu nijesu iste. Napravite proporciju izmedju odnosa plata:skolarina tamo i plata:skolarina ovde. P.S. Ona prica o prosecnoj plati (u Srbiji) je smesna, jer je jasno kao dan da vecina ljudi radi poslove van struke za neku sitnu paru, e sad, sto takve plate nisu registrovane (nisu radnici prijavljeni), pa nam je prosek svemirski u odnosu na realnost, to je vec druga prica...

HeatMan 11-10-2008 02:23 AM

ma nema ovo veze sa platama.. ja sam nashao nachin kako da izvuchem pare za to, al sam skapirao da ono govno ne bi ni 1000 eura trebalo da koshta.. a kamoli 3 i po somica..

istina je to shto ti kazesh, al neshto mi se bash ne chini da je vecina ljudi na onom bk akademiji poput mene doshlo do kesha.. ja sam stipendiran, cale se obavezao da svakih godinu dana stipendije otplacuje sa svojih 5 godina rada u firmi koja me stipendirala..

peter the great i ja, smo skoro jedini normalni tamo bili hahah.. obichni ljudi.. bile su dve kolege koje je rts poslao tamo i gomile gomile burzuja i istripovanih likova..

a i uglavnom, znamo kakve vrste ljudi uopshte upisuju akademije.. oni kojima je samo do toga stalo i trude se da uspeju, i oni koji neznaju shta drugo da rade sa zivotom, a misle da su u tome dobri i da ce im se sva vrata otvoriti nakon toga

moje vidjenje stvari

dexyco 11-10-2008 01:04 PM

Nije daleko od istine... Cekaj, vi ste ista generacija tamo (ti i Petar)?

HeatMan 11-10-2008 02:46 PM

on je 88mo kolko se secam.. ja sam 87mo.. iste godine upisali.. on je malo pozurio sa celim shkolovanjem il samo sa faksom.. to ne znam, moracesh njega da pitash.. :)

ishao je sa nama i nash poznati inzenjer.. hmm.. dal je to pravo ime za njega.. Zoric.. shef audio dela rts-a.. i jedino su njega "poshtovali" profesori.. kad se ja podzapam sa profanom jer shiri dezinformacije, ako zorke ne uleti bicu crna ovca do kraja predavanja.. :?

dexyco 11-10-2008 03:24 PM

Ouch, znaci sve van njihove price je uglavnom pogrsno... :? Pa njega moraju da postuju, jer je za neke stvari i iznad njih... :)

HeatMan 11-10-2008 03:43 PM

pa to ti pricham.. jbg, minimum 15 puta sam se izleteo i pocheo da se raspravljam sa profanima da ne bi nastavljali prichu.. poshto prichaju potpuno pogreshno.. vishe se ni ne secam shta je bilo u pitanju.. davno to beshe.. pre 2 godine hahhaah

uglavnom ako mi on ne pomogne, nema mi spasa.. al njega je uglavnom bolelo uvo.. i svi ostali kao "smiri se".. pa jebem mu misha, smiri se.. svi dajemo pare da bi nam ovi prichali baljezgarije..

shto se prakse tiche.. u prvoj godini smo snimali jebene gajde.. kineza koji je uchenik nekog bugara (koji je kao vrhunski svirach irskog instrumenta) A ZIVI U SRBIJI.. vateva.. snimili mi njega sa ona dva mikrofona shto smo imali.. bez ritma, bez ideje shta cemo dalje sa tim..

i asistent "sad cu da vam pokazem kako se kompresuje signal"... po prichi je naredna tri sata neshto drkao kompresore NA GAJDAMA ?!?!?!?

ja sam zapalio posle 10 minuta, jer sam video chemu vodi.. i tu stvarno nisam imao zivaca da objashnjavam da NEMA JEBENE POTREBE DA KOMPRESUJEMO LIMITUJEMO ITD VEC SNIMLJENE GAJDE.. zato sam rekao asistentu (predavachu), brate ja palim kod ribe, a vi se svi jebite..

zorke je carina donosio svoje mikrofone da bi mogli da uporedjujemo stereo modularne oktave i rode nt1 i nt2 hahahahah.. imam utisak da se vishe nije ni pojavljivao na faxu od kako sam ja zapalio.. poshto je i dok sam ishao prestao da dolazi.. a i ja sam dolazio samo na meni bitne predmete i ni na shta drugo.. bitni predmet? klavir i solfedjo.. hahahahah 3 i po hiljade za to..? ajte molimte..

poz

awacs 11-10-2008 07:40 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 220057)
tri ipo hiljade eura godishnje je malo?

ili je taman dovoljno, da se opravda to shto svi mogu da zavrshe istu shkolu..?

Imao sam u vidu VETŠ, koji je u ovom threadu najviše prozivan. Ako se ne varam, tamo je godišnja školarina nekih 120Kdin.

Arthur 11-10-2008 08:24 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 220143)
Imao sam u vidu VETŠ, koji je u ovom threadu najviše prozivan. Ako se ne varam, tamo je godišnja školarina nekih 120Kdin.

way too much..

ChoME 11-10-2008 08:59 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 220125)
zorke je carina donosio svoje mikrofone da bi mogli da uporedjujemo stereo modularne oktave i rode nt1 i nt2

reko si da ne znash kakav je nt 1
8-)
lazesh lazesh hitmene!
haha

HeatMan 11-10-2008 11:20 PM

ne secam se shta sam reko i kome sam reko.. a i sa tim micovima smo snimali gajde i jebeno pucketanje usta.. tj lika koji se shamara i otvara i zatvara usta.. to je samo da bi kao napravili neki ritam..

kako mogu da znam kako zvuchi jbg..

peter the great 11-10-2008 11:38 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 220115)
on je 88mo kolko se secam.. ja sam 87mo.. iste godine upisali.. on je malo pozurio sa celim shkolovanjem il samo sa faksom.. to ne znam, moracesh njega da pitash.. :)

87-mo sam. Au bre kako to da ne znas, haha.. Nisam pozurio nista, cak sam u srednjoj isao mnogo sporije nego sto treba (popravni). :D

Elem, na BK se stvari odvijaju malo bolje, tako sam cuo od druga koji je na drugoj godini. BK je prodat nekim Kipranima, prof. Petrovic predaje i izborni predmet - moderna harmonija, dosao je i neki zaheban lik iz Amerike, pa ih uci da rade na ProTools-u... Petar Pravica legenda, ne predaje vise.

U sustini, sve je to ok, ali ne za 3600 eura (!), nego 1500 na pr.

HeatMan 12-10-2008 02:14 AM

pravica je najbolji tamo.. shto su njega kickovali jbt?

edit: nem pojma neshto sam se zabrojao hahahhahaha

dexyco 12-10-2008 03:05 AM

Quote:

Originally Posted by Heatman
sam rekao asistentu (predavachu), brate ja palim kod ribe, a vi se svi jebite...

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Jbg, ti se ne jebes s mikrofonima... :D

HeatMan 12-10-2008 04:01 AM

ma jebo mikrofone, al da ga gledam kako "kompresuje" tri sada jebene gajde, ajte molimte.. dakle, ne jebem se sa kompresijom.. imam neshto drugo, na shta si ti vec aludirao.. :)

btw, uvek mesham.. gajde su irske a gusle su nashe? hahah il je obrnuto? znam razlike i sve, al mesham imena iz nekog razloga od rodjenja

Arthur 12-10-2008 01:03 PM

gajde su škotske, a gusle srpski žičani instrument ;)

Oggy 12-10-2008 01:37 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 220200)
ma jebo mikrofone, al da ga gledam kako "kompresuje" tri sada jebene gajde, ajte molimte.. dakle, ne jebem se sa kompresijom.. imam neshto drugo, na shta si ti vec aludirao.. :)

btw, uvek mesham.. gajde su irske a gusle su nashe? hahah il je obrnuto? znam razlike i sve, al mesham imena iz nekog razloga od rodjenja

Kako se kaze "Irak" ili "Iran"? ..... Mislim Saaaaleeee... :)

Kako rece Artur, sa tim izuzetkom da postoje i "vojvodjanske gajde", koje se razlikuju od "skotskih" konstrukciono. Kod "skotskih" se vazduh uduvava, a "vojvodjanske" imaju pumpu kojom se upumpava u meh.

I zasto ne bi kompresovao gajde? :)

HeatMan 12-10-2008 04:26 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 220218)
Kako se kaze "Irak" ili "Iran"? ..... Mislim Saaaaleeee... :)

Kako rece Artur, sa tim izuzetkom da postoje i "vojvodjanske gajde", koje se razlikuju od "skotskih" konstrukciono. Kod "skotskih" se vazduh uduvava, a "vojvodjanske" imaju pumpu kojom se upumpava u meh.

I zasto ne bi kompresovao gajde? :)

hahhaha e pa nisam bash retardiran jbg.. nego mesham jednostavno.. ne mogu da ih povezem sa imenom hahahahah..

al ne znam shto sam navalio na irske gajde, kad su shkotske.. da ga bem..

zashto ne bi kompresovao?

zato shto nema apsolutno nishta ispod njih, i same su nedinamichne.. ja mu rekao bolje stavi reverb, a on ne ne.. danas kompresujemo..

mislim, ono.. zamishljam ga kako objashnjava klincima koji hoce da budu automehanichari.. pa uzme tochak sa novim gumama napumpanim, i onda kao da ih dopumpava.. i tako 3 sata.. i kao svi gledaju i nemaju pojma shta radi (jer ne objashnjava) i nemaju pojma da gube vreme, al on je sav ozbiljan i "napaljen" da kompresuje gajde.. joooj.. samo kad se setim.. bilo je josh ispada, al nem pojma.. nishta mi nije tolko zanimljivo.. osim toga shto se u atrijumu (dvorishtu) skupljaju narkosi.. shmrkaju duvaju itd.. pa posle mi pokupimo ostatke hahaha

i pricha nam profesorka solfedja kako je nashla kesu od otprilike sto grama neke trave ispod klupice.. i da je bacila.. secam se faca svih u klasi.. :banghead:

ChoME 12-10-2008 08:57 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 220183)
ne secam se shta sam reko i kome sam reko.. .

stefanu si prichao tj meni
:wink:

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 220183)
a i sa tim micovima smo snimali gajde i jebeno pucketanje usta.. tj lika koji se shamara i otvara i zatvara usta.

ahahah

phil.milmax 01-02-2009 03:49 AM

Da ne bi otvarao novu temu postavicu pitanje ovde jer verujem da ima dosta veze sa ovom temom.
Interesuje me (s' obzirom da sam shvatio da upis u skolu i nije neka sjajna opcija) sta bi vi preporucili za pocetak bavljenja ovim poslom.Meni licno je najveci problem praksa.Vec par godina unazad skupljam informacije sa svih meni dostupnih izvora, zavrsio sam i neki mini kurs i stvarno me ovo interesuje ali jednostavno nemam dovoljno iskustva u studiju.Proveo sam mnogo noci ispred kompa i oci su mi bile ovolike :shock: ali sam svestan da to nije relevantno.
Dakle kako neko ko pocinje ovim da se bavi da dodje do nekog studija a da to nije preko neke skole?Da li postoji mozda neki kurs kod nas ili nesto slicno koji bi ponudio adekvatno "obrazovanje"?

Arthur 01-02-2009 11:37 AM

ne. To blejanje ispred kompa nije uzalud ukoliko si uspešno ovladao midi programingom, audio editingom i generalno upotrebom kompjutera u studiju, i stekao rutinu i brzinu, jer ti daje mnogo više šanse da se nekom privališ u studio, a ne da učiš i to. Ovi preko škola još manje vide studio od nas smrtnika, tako da slobodno zaboravi na to. A za studio, eto, cimaj se i dalje, drndaj forum, savatavaj drugare da ti daju neke svoje materijale da ih mixaš, sređuješ, snimaš, nabavi neku manju količinu opreme, i cimaj svakog koga znaš da ima neki studio da makar svrneš i vidiš kako to sve izgleda.

Miha Blaze 01-02-2009 04:36 PM

ja od skole NIKAKO ne bih bezao, pogotovo sto sad ima i mesta na budzetu... imas fdu, imas vets... nece ti nikako skoditi skola... ja bih svakako probao da se upisem na fdu, da sam na tvom mestu ;)
e sad ako vec imas fakultetsku diplomu onda probaj da se ubacis negde, u neki studio...
al, ako ne znas nikog, ja bih se zaputio u skolu, jednoga dana ta diploma ce ti znaciti ;)

phil.milmax 01-02-2009 08:12 PM

Hvala na odgovorima.Sto se tice upisivanja skole mislim da to barem u mom slucaju ne bi imalo mnogo smisla.Upravo zavrsavam FMU pa mi je skole dosta:).A i nisam bas dobar sa matematikom (koja se trazi za prijemni) jer sam je poslednji put video u osnovnoj skoli.Ustvari najgore mi je to sto bi u tom slucaju morao da ucim mnogo stvari koje i nemaju bas veze sa onim sto mene interesuje.To je ustvari najveci problem naseg skolstva uopste.Mene interesuje muzika a ne da nocima bubam neke informacije koje nisu bitne za ono cime ja zelim da se bavim.Takodje smatram da je najbitnije interesovanje.Bez toga nista ne vredi.Naravno najbolje je imati uz to i nekoga ko ce da ti pokaze.Al opet u zivotu sam upoznao dosta ljudi koji su sjajni muzicari a nemaju dana skole.Znaci, to sto je neko zavrsio skolu ne mora nista da znaci.:grin:Licno znam dosta ljudi sa VETS-a i dosta puta sam bio zgranut kolicinom neznanja.Takodje znam njih par koji su sjajni.Ja verujem da tu razliku stvara samo interesovanje.Neki verovatno ocekuju sve na tacni,sazvakano pa da to samo progutaju i posle tri godine diplomiraju i onda su oni neki snimatelji i producenti umesto da odu na Search pa udri:)
Dakle skola mi nije neka realna opcija.Sto se tice ove druge tipa ubaci se negde u studio to mi zvuci kao ono kad su pitali milijardera kako je uspeo da toliko zaradi a on im kaze: "Znas kako, zaradis prvo milionce, onda ulozis u neki posao i to se onda obrce i obrce...":) Nemojte samo da me neko pogresno shvati.Jako cenim vase savete i dobru nameru ali da sam vec imao prilike da se ubacim u neki studio sigurno bi to i uradio.:)Najrealnija mi je Arthurova opcija da drndam i dalje ovaj forum(na kome sam inace i najvise stvari naucio) ,da ulazem u neku opremicu a ako nekome treba ili neko zna nekoga kome treba pomoc u studiju please, let me know :grin: jer bi mi to mnogo znacilo.
P.S. Kuvam odlicnu tursku kafu! :rotfl:

Arthur 01-02-2009 09:26 PM

ako si pri kraju FMU, kvalifikovaniji si za ovaj posao više od pola studijskih inženjera države Srbije, koji ne znaju šta je dur ni mol, a kamoli skala (ovde prestaje i moje poznavanje sofleđa :D:D:D)
Nema tu matori let me know, grizi i navaljuj, neko će biti dovoljno slab pa će te pustiti da makar gledaš šta on radi. Tu dolazi tvojih 5 minuta. Mnogi koje znam, uključujući i mene, su tako počeli, i čini mi se da je to najrealniji i najbolji način. Ja sam skoro 2 godine jurio jednog čoveka i jedan studio, dok me nije primio da blejim a vrlo brzo skontao da se bolje i brže snalazim sa novim tehnologijama od njega, pa sam mu postao desna ruka na više godina. I tom prilikom se nasnimao, naslušao i upoznavao ljudi i opreme.

Arthur 01-02-2009 09:29 PM

a ti miloše, ne prepadaj više ljude sa tim školama, i sam znaš koliko je debila prošlo pored tebe i tvojih kolega, i koliko si i sam stvari shvatio da ne znaš pored žive i lepo plaćene škole. Ko ima 18godina, i viška novca i energije u žvotu, bolje da se privali nekoj prostoriji za vežbanje i napravi deal sa njima da im radi demo snimke, više će znanja, novca i klijenata tako videti nego da pogubi 4-5 godina na nekoj insituciji učeći matematičke modele digitalizacije signala (u obliku računskih zadataka).

phil.milmax 02-02-2009 02:14 AM

Hvala na odgovorima.To je u stvari i ono sto me je interesovalo-kako se dolazi do tog zvanja.:)Ako jos neko zeli da podeli svoja iskustva u vezi sa ovim mislim da bi to koristilo nama koji smo na pocetku.

All times are GMT +1. The time now is 10:26 PM.