Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Pokazi svoju konfiguraciju (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=7828)

diviner 31-10-2003 05:05 AM

Quote:

Originally Posted by Goran
AAAAA Bole fala majstore! Vidi se ko cijeni kvalitet.
Ako mislis na test sa osam ES M instrumenata i Platinum Verb-ovima koji mi je dao Bassystem (a njemu ga je vjerovatno dao neko od vas) vec sam ga uradio i situacija je sledeca:
Na sadasnjem setup-u ploce (18 x 180 MHz) pored upaljenih svih 64 Platinum Verba (8 x 8) upaljena su jos 2 (=66) i tada kursor ide veoma glatko, ne prekida. Sa tri upaljena (=67) kursor pocinje veoma blago da preskace da bi sa upaljenih cetiri (=68) kursor bas "skakao". Pritom taj test se cuje normalno samo sto je grafika opterecena.
Na setupu 18 x 185 MHz ista je situacija samo +1 u odnosu na pomenutu.
Glupa stvar je sto je ogranicenje memorije na ovoj ploci na 266 MHz. Bassystem-ova najnovija konfiguracija radi isto kao moja stim sto on ima 1 GB memorije na 400MHz. (Mada se bas i ne razumijem u te AMD-ove).

Masina je za respekt, i ocigledno je da si jedan od malobrojnih vlasnika cuvenih C1 steping (steping - revizija jezgra) 2.4-i (koji su jedini imali smisla za kupovinu, tada kada su isti kostali preko 200 ?) ! Pokusaj napregnuti memoriju, siguran sam da ce ti to donijeti barem 3-4 nova pverb-a! Btw, pitanju je moj test, koji je radjen da maksimalno uposli srce sistema (trougao = procesor, northbridge, memorija), a da rastereti harddisk processing (nema audio trekova)!

Sa tako OC-ovanim procesorom, ja te , sa masinom koja sadrzi XP1700 ,bez velikog naprezanja stizem sa 1 GHz sporijim pandanom! Trenutno mi masina radi na 2100 Mhz i sa takvom masinom izvlacim 65 preverba (jos jedan sam dobio optimizacijom latence memorije)! Kada se masina glatko podigne za jos 100 mhz, dobija se famoznih 68 preverba (ponekad proradi i 69-i)...., medjutim tada je napon procesora (a samim tim i temperatura) vec na kriticnoj razini! Sve u svemu , slozices se odlicno za procesor koji je placen 55 evra u vrijeme kada je P4 2.4 bio preko 200 ! Najveci stos je u tome sto je moj primjerak cak i prosjecan, s obzirom da se dobri i odlicni primjerci guraju na 2.3 , 2.4 Ghz (vidjeti na benchmark forumu), prime95 stabilno , i tada na polju DAW (u ostalim poljima je intel ipak konkurentniji, ali i dalje nedovoljno da opravda svoju cijenu) je INTEL jednostavno SPORIJI ! A opet bih napomenuo razliku u cijeni od 3-4 puta :shock: :!: ! Treba li napominjati kako je LAP jedini koji iskoristava intelove SSE2 instrukcije (pomislite koliko INTEL kaska u SX 1.x, Sonaru pogotovo, koji ne iskoristavaju ovu intelovu pogodnost).

Sto se tice bassystema, on jednostavno nije htjeo da slusa (doduse, zeli sve da proba sam, i ja ga potpuno razumijem :) ) ! Probrao je losu plocu, tako da mu ni memorija ni procesor ne mogu mnogo pomoci da savlada tvog intela ! Da je stvar ostavio meni (bilo je govora da mu ja odradim DAW, dzabe naravno) gurao bi sad najmanje 75-80 preverba (uz garantovanu punu stabilnost rada), bez zajebavanja, i dodatnih poslova oko iste, uz istu ili cak manju cijenu!

Ono sto nama treba jeste dobra sistematizacija poslova, jer vjerovatno, kada bi svako od nas radio ono sto zna najbolje, mozda nebi ni bili tu gdje jesmo (u g******)... a ko zeli kupiti Intel-a za DAW, misleci da je on "kvalitetniji" (uvijek mi je smjesak na licu, kada mi neko ovo izgovori) neka izvoli, ....ali sve to dok istu ne placa mojim novcima ;) !

I da se razumijemo:

Kada bi vremena bila drugacija, pa novac ne bi predstavljao problem, ja bih vjerovatno imao sledecu konfiguraciju:

ABIT IC7 Max3 (magistrala od 290-300 Mhz = FSB 1200 Mhz)
P4 2.6 FSB800 (OC do 4 Ghz) + vodeno hladjenje (vapochill)
Dva ultra brza modula od po 1 GB (Kongstone HyperX CL2 DDR434)
...

Uvijek ono sto je najbolje ! Medjutim, zelje su jedno, a realnost nesto sasvim drugo.

I za kraj , ko zeli saznati osnovne razlike amd i intel platforme, neka izvoli citati :

http://www.yumidi.com/forum/viewtopi...ighlight=#2476

Goran 31-10-2003 10:38 AM

(Pokusaj napregnuti memoriju, siguran sam da ce ti to donijeti barem 3-4 nova pverb-a!)

Mozes li da mi kazes kako se "napreze" memorija?

Talpa 31-10-2003 03:04 PM

Quote:

Originally Posted by Boskovic
Iako ne bi trebalo da ti pucketa na toj ploci sobzirom da je VIA cipset potrazi po netu "VIA Latency Patch".

skinuo i instalirao, medjutim nema nikakve promene

SumAnuT 31-10-2003 11:19 PM

Quote:

Quote:

Originally Posted by SumAnuT
AMD xp 1500+ (1300 Mhz)
512 ddr 256 (kingston) 256 (npc)
sb Live 5.1
Gygabyte (neznam tachan naziv)
40 gb Maxtor 7200 rpm

kao sto sam napisao procesor mi nije overklokovan ... pitao sam ljude koji drze firmu vec duzhe godina i imaju pc u malom prstu dali bi shta dobio overklokovanjem mog procesora oni su mi rekli da bi mi samo dzhaba uzeli pare i da ne zehele to da urade jer ne bih nishta dobio ... pa htedoh da pitam vas ... da li ima velike razlike , oni mi rekoshe nekih 7% od ukupne brzine se dobije shto i nije mnogo ...

Par rijeci prijatelju.
Ne mozesh da ne znash koja je ploca . To MORA obavezno da se zna, model revizija, performanse (na papiru i realne).
Ako ocesh OC, pored pomenutog svrati na BENCH i tamo pitaj i uchi a ne kod tih prodavaca koji znash shta mogu da urade sa tim prstom.. da ne budem nepristojan. Hmmm mozda oni i nisu takvi ali vecina jeste.
Znaci za OC BENCH (Aca, Simpson..Diviner jebote i ti klokash te mashine skoro ko oni), a ako ovesh mashinu budzanu za DAW onda OBAVEZNO i odje po savjet.

Quote:

Mozda sam bio malo pregrub ali kad chujem neshto tipa "likovi koji drze firmu za kompiJutere, i imaju ih u malom prstu" muka me ufati jer se sjetim koliko sam puta naletio na NEdelo takvih strucnjaka.
JA NISAM STRUCNjAK odma da budemo jasni, a ako kome mogu shto pomoci....VAZDA!

hm da bio si pregrub i ti i divajner ... (ne prema tim likovima vec prema mojoj malenkosti) , ako sam rekao da se likovi razumeju u kompjutere onda se razumeju , ne vidim chemu tolika dreka oko nekoga ko ume da overclockuje procesore sklapa konfiguracije , popravlja ih i budzhi vec nekoliko godina pri tome zhivi od toga a ne zheli da me slazhe i uzme mi pare za dzhaba shto bi uradilo 90% 'prodavaca'.

plocha je 7VTXE+ sa via chipsetom ... digli su FSB ... smanjili cash latency ...
FSB exceeds chipset rated speed , reduce FSB !

procesor mi gori moram da drzim kucishte otvoreno ne spushta se ispod 60C a kada je zatvoreno kucishte skochi na 70C :shock: ... tako da moram neki vulkano da prikachim ... pa bih pitao ove sa amd-ovima jel to za njih normalno , ako nije (nadam se da nije), kolika je kod vas temperatura i koji kuler imate.

da pitam poshto vidim ima iskusnih overclockera , ocete da mi overclockujete vi na vashu odgovornost? :wink: :lol:

SumAnuT 31-10-2003 11:31 PM

Quote:

Originally Posted by diviner

I da se razumijemo:

Kada bi vremena bila drugacija, pa novac ne bi predstavljao problem, ja bih vjerovatno imao sledecu konfiguraciju:

...

Uvijek ono sto je najbolje ! Medjutim, zelje su jedno, a realnost nesto sasvim drugo.

a MAC?

idekius 31-10-2003 11:40 PM

Nemoj da te brine temperatura kod Gigabyte ploca. Te ploce lazu kao blesave sto se toga tice. Kada ona kaze oko 60-65c, tu je sve O.K. 100%.

puRe 31-10-2003 11:41 PM

Quote:

Quote:

Originally Posted by diviner

I da se razumijemo:

...

a MAC?

A ja bi onda imao Dual 2GHz G5 sa 8GB RAMa :D

Salim se...ne bih...mrzim Macove!

SumAnuT 31-10-2003 11:50 PM

kako mozesh da mrzish neshto sto moze da pljune dva gigaherca u momentu ... ipak je ovo nashe personalni rachunar ... neshto ko digitron u odnosu na mac ... :(

puRe 31-10-2003 11:54 PM

Quote:

kako mozesh da mrzish neshto sto moze da pljune dva gigaherca u momentu ... ipak je ovo nashe personalni rachunar ... neshto ko digitron u odnosu na mac ... :(

Nikako ne potcenjujem snagu Mac-a niti kernel operativnog sistema vec sve ostalo...pocev od glupih miseva sa jednim dugmetom do idiotskih nekompatibilnosti aplikacija (izmedju OS9 i OSX).

kVu 01-11-2003 12:29 AM

Jes, ti misevi su grozote, jos im je dugme sa strane... pfuj!

All times are GMT +1. The time now is 11:01 PM.