Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Dizajn studija i pregradni zid (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45697)

mr_eko 04-03-2014 09:44 PM

Re: Dizajn studija i pregradni zid

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 357355)
Ti "kutni" se zovu superchunks, te slu?e kao bass absorberi ... njih bi preporučio da napravi?, kako naprijed, tako i odpozadi prostorije ....

Ovo sad ne ku?im?! Kaj si mislio akustiku nečim drugim rje?avat? Recimo stiroporom :D ....

mislio sam na prednji zid, ?to je ispred tebe? A kako ću rije?iti problem sa prozorom koji je iza mene ?

Eomsy 05-03-2014 10:02 AM

Quote:

Originally Posted by mr_eko (Post 357356)
mislio sam na prednji zid, ?to je ispred tebe? A kako ću rije?iti problem sa prozorom koji je iza mene ?

Koliko ima? od prednjeg zida do prozora koji gleda u salu? Zadnji prozor nebi dirao ... koliko sam vidio on je pvc i mislim da si planirao ispred staviti dvosjed, a dnevno svjetlo će ti dobro doć da ne pro?vika? :what:

Sent from Predator's phone

mr_eko 05-03-2014 10:32 AM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 357362)
Koliko ima? od prednjeg zida do prozora koji gleda u salu? Zadnji prozor nebi dirao ... koliko sam vidio on je pvc i mislim da si planirao ispred staviti dvosjed, a dnevno svjetlo će ti dobro doć da ne pro?vika? :what:

od prednjeg zida do prozora ima nekih 80cm, al taj prozor cu zatvoriti :)
da planiran je dvosjed, odnosno ugao ispred prozora.

Eomsy 05-03-2014 10:43 AM

Quote:

Originally Posted by mr_eko (Post 357365)
od prednjeg zida do prozora ima nekih 80cm, al taj prozor cu zatvoriti :)
da planiran je dvosjed, odnosno ugao ispred prozora.

Onda prednji zid odmakni za 30 cm i taj dio cijeli popuni sa vunom ( mo?e staklena, kamena ... uglavnom rijeđa i jeftinija ),a poslije stavi? rigips, ja sam i?ao sa 40 cm ... to će slu?iti kao po?teni bass absorber ... Si počeo gletat zidove il te jo? stiropor dr?i?! :p

mr_eko 05-03-2014 12:52 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 357366)
Onda prednji zid odmakni za 30 cm i taj dio cijeli popuni sa vunom ( mo?e staklena, kamena ... uglavnom rijeđa i jeftinija ),a poslije stavi? rigips, ja sam i?ao sa 40 cm ... to će slu?iti kao po?teni bass absorber ... Si počeo gletat zidove il te jo? stiropor dr?i?! :p

upravo sam bio sa gradjevincima :) predlazu mi da ljjepim rigips, znaci, direkt da ljjepe rigips na zidove. jer kako sam im reko da cu vjesat apsorbere , a imam jedan kameni zid, rekli su da je najbolje rjesenje rigips i to pojacan zbog panela koje cu kacit.:banghead:

Eomsy 05-03-2014 01:16 PM

Quote:

Originally Posted by mr_eko (Post 357371)
... a imam jedan kameni zid, rekli su da je najbolje rjesenje rigips i to pojacan

?to znači "pojačan" rigips? Sla?em se da bi ih u tom slučaju lijepio, ali zar ti je potrebno dodatno tro?iti novaca da knaufa? cijele zidove, kada ti je dosta da ih pregleta?? Treba ti svega par ploča za prednji zid i za prozor prema sali ... Mislim, shvaćam da će ti tako zidovi izgledati ravnije, no svejedno mora? i rigips brusiti, kao i kad gleta? zidove, a i taj rigipsan "ravan" zid će se ionako minimalno vidjeti od absorbera ...

Ako si detaljno proučio moj thread, vidio si da sam ja samo knaufom radio prednji zid - i ni?ta vi?e.

mr_eko 05-03-2014 03:55 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 357372)
?to znači "pojačan" rigips? Sla?em se da bi ih u tom slučaju lijepio, ali zar ti je potrebno dodatno tro?iti novaca da knaufa? cijele zidove, kada ti je dosta da ih pregleta?? Treba ti svega par ploča za prednji zid i za prozor prema sali ... Mislim, shvaćam da će ti tako zidovi izgledati ravnije, no svejedno mora? i rigips brusiti, kao i kad gleta? zidove, a i taj rigipsan "ravan" zid će se ionako minimalno vidjeti od absorbera ...

Ako si detaljno proučio moj thread, vidio si da sam ja samo knaufom radio prednji zid - i ni?ta vi?e.

Mislim da cu doktorat upisat na osnovu tvog thread-a :) problem su mi zidovi koji su uradjeni od kamena, kako busiti absorbere na njih ?? to mi je problem

Eomsy 05-03-2014 05:56 PM

Pa dobrim borerom za kamen :D ... znači ne onim za 10 kn

Eomsy 05-03-2014 07:19 PM

Gledaj to ovako, puno ljudi ima probleme sa lo?im zidovima, odnosno problem im je i?ta kvačiti na njih, pogotovo ne?to te?ko poput absorbera (vjeruj, dosta su te?ki) ... TI s tim neće? imati problema :wink: ...

mr_eko 05-03-2014 10:39 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 357386)
Gledaj to ovako, puno ljudi ima probleme sa lo?im zidovima, odnosno problem im je i?ta kvačiti na njih, pogotovo ne?to te?ko poput absorbera (vjeruj, dosta su te?ki) ... TI s tim neće? imati problema :wink: ...

Odlično :) onda ću ih nakačit dosta :)

All times are GMT +1. The time now is 05:52 AM.