Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Steinberg prestaje sa podrskom za VST 2 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44674)

STUDIOTON 05-09-2013 11:38 PM

Quote:

Originally Posted by Everbeatz (Post 350152)
Verujem da je Steinberg odradio neke pomake na tom polju bi se verovatno odma' pohvalio u new features:)... ili su samo skromni..

Mozda se i pohvalio, ali ko jos cita sitna slova :)

Dushan_S 06-09-2013 12:28 AM

Re: Steinberg prestaje sa podrskom za VST 2

Quote:

Originally Posted by STUDIOTON (Post 350142)
au, bre Dule, zar nije lakse bilo da kazes to sto ti tvrdis nije tacno .. nego da drzis cas iz psihologije :D niko se ovde ne vredja, pogotovu ne ja, sto bih se uvredio, sto neko misli drugacije .. ma ne, sve je u redu :beer: , jos samo fali da se pojavi neki avidovac sa pricom o matematici protools-a pa da imamo sve predmete ovde :rotfl:

Pa vidi, ja ne želim da kažem da li je to što ti misliš tačno, i da ti nametnem moje mišljenje kao nešto što je moje, subjektivno...koliko da kažem da bi ti mogao lako da proveriš i sam da to što pričaš - nije tačno. Eto to :) Dakle ne treba meni neko da veruje ili sad da suprotstavljamo mišljenja i verovanja. Ima ko je probao pa video da li ima razlike, ima više stranica na kojima su ljudi uradili test i videli da fajlovi daju nulu ili ostaje na minus ne znam koliko (u zoni nebitnog) nešto malo sam i ja probao. Možeš i ti da probaš sam da li ima razlike između mikseva treba malo truda ali je proverivo :)

Jan 06-09-2013 01:24 AM

Dakle, i ako nisam jos uvek probao 7icu, i razmisljam da li da je kupim, jer uveliko postajem Reaperovac, ono zbog cega bih je kupio je:

1. navika, jer radim na Steinbergu vise od 10 godina
2. Novi mikser
3. Built in efekti, channel strip itd, deluje ozbiljno

silzg 06-09-2013 02:29 AM

Ja iskreno nisam primjetio nikakvu razliku između dvojke i trojke tak da mi je svejedno.

STUDIOTON 06-09-2013 07:43 AM

I na steinberg forumu se opasno zakuvalo po ovom pitanju, :) :) popularne li teme u svetu :)

Nocni-Ekspres 06-09-2013 08:35 AM

Ja mislim ako bi mi svi ovde sa foruma sa steinberg foruma svi bili u jenoj sobi da se u roku 2 minuta posvadljai mozda cak i potukli.Ali da sacekmo prvo za neki dan novi update cubase 7.0.6 pa da vidimo dalje sta je bolje ili nije bolje.

spartakus 06-09-2013 08:51 AM

A ne nema potrebe za nasiljem(mislim na fizicki obracun)..sigurno bi doshlo do rasprave..

alen 06-09-2013 12:03 PM

Ne idu navijacke grupe bez nasilja nikako,nije to to.Mora malo da zavarnici ponekad,cisto da se zna :)

awacs 06-09-2013 12:48 PM

Quote:

Originally Posted by STUDIOTON (Post 350165)
I na steinberg forumu se opasno zakuvalo po ovom pitanju, :) :) popularne li teme u svetu :)

Korisnici Cubase-a 7 zahtevaju od kompanije da prizna da je unapredila audio engine, a kompanija je skromna pa neće da se kuʁči?

Pozdrav,

Vasa

Everbeatz 06-09-2013 01:13 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 350173)
Korisnici Cubase-a 7 zahtevaju od kompanije da prizna da je unapredila audio engine, a kompanija je skromna pa neće da se kuʁči?

Pozdrav,

Vasa

Da, to sam i ja pomislio.

Da pogledamo ovako - sta u stvari moze da se unapredi po pitanju 'audio engine' :

- frequency/transient response - koji je savrsen u svakom programu - linearno od 0hz - 20k
- phase response - savrsen, linearan
- distorzija, THD - 0% u svakom programu
- summing - odavno dokazano da tu nema problema

Digitalni fader tj fader u svakom DAWu ima te karakteristike, 0% nekog karaktera, ne dodaje apsolutno nista, transparentno - ulaz = izlaz

Jedina stvar koju mogu da implementiraju je da radi dithering prilikom svake promene bita, to radi PT dithered mixer i Samplitude - i cak posle toga sound nece biti nesto preznacajno bolji.

All times are GMT +1. The time now is 04:50 PM.