Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Kucni studio (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42706)

awacs 10-11-2012 04:46 PM

Re: Kucni studio

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 337256)
Zadnji put se Massenburg (javno) zalio da je gazda (na studio) stavio zavese preko difuzora i da nema ni malo sluha za inovacije..... :rolleyes:
Tako da zavese verovatno sklone samo za slikanje :banghead:

Sledeći korak će verovatno biti skraćivanje difuzorskih stubića da bi moglo da se obiđe oko miksera umesto da se puzi ispod njega...

Pozdrav,

Vasa

boggy 10-11-2012 04:48 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 337257)
Sledeći korak će verovatno biti skraćivanje difuzorskih stubića da bi moglo da se obiđe oko miksera umesto da se puzi ispod njega...

Pozdrav,

Vasa

Da, da... ili to ili mora rampa da se pravi... sa stepenicama.
A mogli bi da stave jos jedan ovakav ali da ga okrenu naopako i okace na plafon.

quake2 10-11-2012 04:55 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 337250)
Po cemu bi on trebao biti poseban?

Pa svi ostali rade pristojno prvih mesec dana,ako i toliko,tako je i moj...a onda pocnu da brljave.

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 337250)
I? I dalje stojim iza svega sto sam napisao. Ne vidim sta to nisam "otpratio"... samo se postavlja pitanje da li ti razumes sta sam ja napisao.

Vrlo je bitno sta si ti napisao....ali obrati malo paznju i na ono sto pisu drugi...

boggy 10-11-2012 05:04 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 337259)
Pa svi ostali rade pristojno prvih mesec dana,ako i toliko,tako je i moj...a onda pocnu da brljave.

Prvi put to cujem iako znam za barem tri ECM8000 koji rade dobro i dan danas.

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 337259)
Vrlo je bitno sta si ti napisao....ali obrati malo paznju i na ono sto pisu drugi...

Jesam obratio paznju i ipak bih te zamolio bih da me prosvetlis, i objasnis mi sta sam to propustio?

Evo prilazem odzive od dva primerka ECM8000 (moj + kolege sa Rumskog) plus moj M30

NLP 10-11-2012 05:08 PM

I moj Behringer je dobar i bez kalibracije a star je preko 4 godine.
Ne ka?em da mo?da da nisu ne?to počeli recimo da ?tede kod proizvodnje i slično.
Kako god kalibracija ne ?teti i re?uje problem.

quake2 10-11-2012 05:40 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 337261)
Evo prilazem odzive od dva primerka ECM8000 (moj + kolege sa Rumskog) plus moj M30

Profi smoothing,nema sta:)

Tako se u pocetku slicno i moj ECM ponasao....jel ovo "slikano" u skorije vreme?....ako nije, probajte ponovo.

xhotadi 10-11-2012 06:32 PM

aauu ono sto ja pitam niko ne vidi

boggy 10-11-2012 06:40 PM

Quote:

Originally Posted by xhotadi (Post 337274)
aauu ono sto ja pitam niko ne vidi

Ja sam ti odgovorio... samo nisi obratio paznju
ostavi difuzore za posle...

NLP 10-11-2012 06:41 PM

Bolje upotrebljavaj naravne materijale ako ?to je drvo, kamen ako ima? para te iskustva...

Nema univerzalnog odgovora.
To je stvar zami?ljenog akustičkog dizajna, priporučenega vremena odjeke po standardima ako se ih mari itd.
... od svega toga je odvisna povr?ina, koje difuzore, koja dizajnirana frekvencija... daj malo čitaj molim te, ima? na izvolte:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42121

Quote:

Originally Posted by xhotadi (Post 337252)
vidim da neki to rade i od stiropora,dali su bitne dimenzije koliko treba da ima tih greda na koliko da se odrezu i tako to . i koliko bi takvi difuzera trebao da pravim za moju sobu

NLP 10-11-2012 06:42 PM

Tako je.
Quote:

Originally Posted by boggy (Post 337279)
Ja sam ti odgovorio... samo nisi obratio paznju
ostavi difuzore za posle...

All times are GMT +1. The time now is 04:16 AM.