Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   VST drums 2011.. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37675)

Eomsy 26-09-2011 07:12 PM

Re: VST drums 2011..

Quote:

Originally Posted by BladeR (Post 313268)
pozz

Imao sam fxpansion guru 1.6 verziju...... nece radi kad ponovo upalim cubase.

Inace elektronska muzika u pitanju.Psy ,progresive i sl.

hvala ljudi 8-)

pozz

Ne znam da li je rečeno, jer mi na searchu niš ne prikazuje, ali vrijedi probati One Small Clue Poise .... meni je odličan soft, a za stvarno smiješne novce :wink: ... Jedini mi je nedostatak da ne možeš listati samplove na već odabranom padu, a da ti midi note cijelo vrijeme igraju na tom padu ... Moraš svaki put dilitat semp, pa učitati novi, ali je za layering fakat dobar !!!

BladeR 26-09-2011 07:50 PM

tnx.

Primio na znanje.Poku?ta ću ga isprobat.Nikad neznas di se krije neki koji ti pa?e.

poz

Eomsy 26-09-2011 07:54 PM

Quote:

Originally Posted by BladeR (Post 313337)
tnx.

Primio na znanje.Poku?ta ću ga isprobat.Nikad neznas di se krije neki koji ti pa?e.

poz

Istina!!! Ja sam do sada bio prezadovoljan "običnim" ReDrum-om iz Reasona, pa mi s toga i fali ta opcija listanja samplova na već učitanom padu, ali mo?da i to naprave u Poise-u :D ....

Zeroo 26-09-2011 08:59 PM

Ej, ljudi, ovo navodno trazi Kontakt 5.0, nemam pojma kako radi u cetvorci. Ovaj sample kit, kao i Retro Machines - dolazi u pakovanju sa NI Komplete 8, tako da...[/QUOTE]

Ja sam instalirao Kontakt 5 i sve mi super radi.Kontakt 4 ga ne podrzava.

Zid 26-09-2011 11:52 PM

Evo igram se cijeli dan i nije me odusevio,ocekivao sam vise.Dosta je ogranicen,a uz to i guta memoriju ko lud..Mixosaurus i dalje na prvom mjestu.

stigma 13-10-2011 12:16 PM

Steven Slate ex - sale na ebayu... 49$

Zid 28-03-2012 07:33 PM

Ima li ko da je probao Drumasonic? Valja li sta,jel dobar kao sto su ga prezentovali na sajtu?

Khan 28-03-2012 08:07 PM

@Zid: Bas zbog pisnja u ovom thread-u sam ga uzeo na probu, svidja mi se koncept - keep it simple, kao da imas jedan, normalan set u studiju i dalje se igras sa mikrofonima i mixom. Za sada mi se svidja, ali ne bih komentarisao dok ne postavim ceo mix.

Eomsy 28-03-2012 09:27 PM

Evo,ovaj kojeg sada proučavam, mi je do panja i mislim da je to konačan VST-i drum maschine na kojem ću se zadr?ati. Ima mi step sequencer koji mi je uvijek falio u ostalim DAW-ovima, a imao sam u Reasonu i rabio često ... samo ?to je malo povelik, pa mu treba ubrat logiku i posvetit vrijeme, al brijem kada ju uberem da je to moćan drum tool :cool4:, s kojeg se neću dugo pre?altat ...

Uglavnom: FXpansion Geist ...

Mogli 28-03-2012 10:11 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 326025)
Evo,ovaj kojeg sada proučavam, mi je do panja i mislim da je to konačan VST-i drum maschine na kojem ću se zadržati. Ima mi step sequencer koji mi je uvijek falio u ostalim DAW-ovima, a imao sam u Reasonu i rabio često ... samo što je malo povelik, pa mu treba ubrat logiku i posvetit vrijeme, al brijem kada ju uberem da je to moćan drum tool :cool4:, s kojeg se neću dugo prešaltat ...

Uglavnom: FXpansion Geist ...

Tebi svaka cast na strpljenju, a ja sam se smorio sa njim. Kad mi se otvori wav, vise ne znam da se vratim gde sam bio...a u stvari samo sam pomocu njega pokusavao da sliciram neke loop-ove i da probam da ih deo po deo exportujem, ali sam odustao.

All times are GMT +1. The time now is 04:15 AM.