![]() |
Re: Novi prostor, akustika?
Quote:
Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi |
... eee ako može još više ne bi bilo loše :D
|
Chek, chek... Pricate o 2x45cm katetama i 60tak cm hipotenuzi jel? Pa dobro i nije to tako malo, stane tu par kubika vune u 1 sc..
|
Da... ne treba zaboraviti da zapremina apsorptivnog materijala igra najvazniju ulogu, ugao superchunka nije toliko bitan.. samo je ipak vazno ne zaboraviti da je u uglovima najveca energija koji sobni modovi mogu napraviti a uglovi nam najmanje trebaju u prostoriji te je zato dobro tamo smestati bass trapove.
pozdrav bogi |
3 Attachment(s)
Quote:
Attachment 9563 Evo i ovde, slika koju sam vec postavljao sa dimenzijama: Attachment 9564 Meni je to "odokativno" izgledalo i ne bas tako malo u odnosu na SuperChunkove koje sam vidjao na NLP-ovim postovima iz raznih studija. Msm da bi mi veci problem bio za koju vunu se odluciti za SuperChunk. Evo ja cu vam napisati sta tacno ima u ponudi i koje su cene (ako eventualno to nekoga zanima) trenutno u TermoDom-u Beograd. Mineralna - Staklena vuna: -(od 11 do 45kg/m3) 10cm debljine 168din m2 Mineralna - Kamena vuna: -(30kg/m3) 10cm debljine 479din m2 -(75kg/m3) 10cm debljine 958din m2 -(120kg/m3) 10cm debljine 1538din m2 Table kamene vune su 100x60 I evo ovo sto sam rekao da cu nacrtati, kako sam ja zamislio da bi najlakse napravio APSORBER: Attachment 9565 Dimenzije 1m x 60cm, 10cm debljine. Vuna bi bila prethodno umotana u platno pa zatim stavljena u ram, tako da bi mi drvo bilo vidljivo sa spoljne strane (tako mi se svidja, ne mora tako). Nacrtao sam na modelu kao da ima DVE razlicite gustine vune unutra, dve od po 5cm jer sam razmisljao da bi mozda tako bilo bolje radi troskova. Da jedna bude gusca, a jedna manje gusta? Ali opet nemam pojma jer ne znam koju bi vunu od gore ponudjenih trebao da stavim u apsorber ili koje dve vune? Dakle, da budem konkretan, treba mi pomoc oko toga da li ovakav apsorber zadovoljava neke standarde iz vasih iskustava i koju vunu bi trebalo staviti u apsorber, a koju u superchunk-ove. Hvala ljudi, toliko se razradismo da obavezno mora na kraju da padne rostilj! :p |
Quote:
Quote:
Posto je azmafon po m2? Ako je neko skoro kupovao. pozdrav bogi p.s. u stvari... smetnuo sam s uma da je debljina 10cm... sorry |
60-80kg u uglovima, 100-120kg na zidovima i plafonu bi bio ok.
|
All times are GMT +1. The time now is 11:24 AM. |