![]() |
Re: Tape saturacija plugovi
Quote:
|
Quote:
Zar ima klinaca koji su spremni platiti i 1000 eura za demo materijal ili što već a da sviraju žešću glazbu (s obzirom koliko sam zamijetio da Arthur takvu produkciju radi)? I još na Balkanu? Većini klinaca se 1000 eura čini ogroman novac... ;) |
Quote:
Eto to je SEKS! Ja pro studije ne dovodim u pitanje, ali dovodim u pitanje da pro studije čini gomila starudije i stotine hiljada dolara kao što je nekad...a definitivno jedna od komponenti koja čini pro studio, danas, 25. decembra 2010 godine nije faking magnetofon. Čuš magnetofon.... |
Quote:
A Arthur će sam da objasni na ?ta je mislio. Ja sam pak imao u vidu onu temu: http://www.rumski.com/forum/showthre...ight=akademija Pozdrav, Vasa P.S. Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Lovu ne bih žalio za preampe i mikrofone! A centa ne bih dao za kompresore i ostali outboard na na koji je nekad išlo puno love...Bazirao bih sve na midi mikseru , a dobro bi bilo imati API ili SLL channel strip...ili oba...koje će mi vrag onda bilo kakva konzola...!? Channel stripove bih koristio samo u lancu snimanja i kad mi sve uđe u komp - tu bih definitino završavao priču sa kablovima :) Lanac bi mi se naravno zavšavao direktno u karti, bez ikakvog miksera kao posredinka...i ne idu te trake više nigdje iz kompa....nikakva provlačenja, ni presvlačenja...:) Pa udri po plagovima! :)
Takođe...doboro bi bilo, imati odvojene kompove za miksanje i neke druge djelatnosti...npr...ko radi sa midijem - jedan poseban komp iz koga će da vuče velike biblioteke, tako da se resursi kompa za miksnanje ne opterećuju time...i bog te veselio! :) Tako će i biti ako budem pravio svoj studio... |
Quote:
|
Quote:
Sa 10.000 ne mo?e? da napravi? NI?TA osim ličnog "ateljea" (?to samo po sebi nije lo?e). Jebiga, "profesionalni studio" je oduvek ko?tao od 50.000 pa navi?e. Izolacija + akustička obrada + klonja + čajna kuhinja + "chill out room" + svetlo + kablovi + gomila gluposti koje mi ovog trenutka ne padaju na pamet... Ona "oprema" koju klijenti vide kad uđu u studio je cca 1/4 celokupnog ulaganja. Čak i to je prilično optimističan pogled na "biznis". Mislim, to ?to je danas moguće u?tedeti prostor u racku jerbo svi imaju neku ITB verziju SSL i 1176 ne znači ni?ta. Klijentima naplaćuje? utisak da su u?li u studio, a ne u nekakvu prostoriju sa nagomilanom opremom. A to ko?ta. Nisam ba? najbolje objasnio, ali cenim da kapira? ?ta pričam :-) Pozdrav, Vasa |
U potpunosti kapiram šta govoriš i to jeste tako....nego sam ja mislio 10.000 isključivo za studijsku opremu...Računajući da čovjek ima već sređen i prilagođen prostor.
|
All times are GMT +1. The time now is 04:04 AM. |