![]() |
Re: Monitori
Ne mogu da zamislim da neko "omrzi" monitore od nekoliko hiljada eura i onda hvali monitore od 300 i kusur evra...
A onda se jos to poredi sa nekim kompjuterskim stonim zvucnicima... Ako se malo proseta po netu, tacno je da je , kada je rec o Alesis monitorima o cemu je tema pocela - moguce poredjenje... Uostalom jedan veoma popularan svetski sajt kaze u vezi ESI nEar 08 : Quote:
Ovo je opet moje zapazanje,pa ko cita sta ovde pisem, zna kako zapazam... |
Bilo je vec reci o S3A, pa ne bih da se ponavljam. Nikako se ESI 08 i S3A ne mogu porediti, naravno prvo sto ne spadaju u istu klasu, a drugo sto imaju potpuno drugacije namene.
IMAO sam S3A i ajd da kazem prilicno ih poznajem. prevashodno sluze za mix i produciranje Filmske muzike, Klasicne muzike i sl... Koriste ih svetski studiji, ali uglavnom za takve namene. E sad na njima se moze miksati i Saban Saulic, ako neko navikne na njih, ali pitanje na sta ce to liciti.. uglavnom ja se nikako nisam mogao prilagoditi i kod mene su se pokazali kao monitori za prethodno nabrojane zanrove (hvala Bogu da sam ih utopio-nekom narodnjaku:))...Ali kao sto rekoh bilo je reci, pa necu vise o njima. A za ESi 08 sam samo rekao da je po meni najbolji monitor u cenovnom rangu do 600e i to je to. Ajd uzdravlje!:) |
Valjda se monitori ne prave namjenski za neki zanr. Monitori za narodnu, rock, house etc. Vjerovatno zbog toga u svjetskim studijima imaju vise parova monitora :rolleyes:
|
Quote:
|
Quote:
sve to sluzi radi provere mix-a, ne zbog razlicitih stilova muzike. |
Ok, u pravu ste.:thumbsup:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
pa nije valjda da su ti riknuli? moj plan je bio da kupim genelec 8020 i to jedan komad jer sam imao samo 350e pa bi dokupio jos jedan,al se na kraju ispostavilo da samo tu seriju ne prodaju na komad kao mora u paru i sta ces uze covek resolv:rotfl: |
zivi i zdravi su ! :)
|
All times are GMT +1. The time now is 09:05 PM. |